Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 250
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Надявам се това да отговори на въпроса ти - Gaelic  Hug Ето и сравнение с текст:

Tha gach uile dhuine air a bhreth saor agus co-ionnan ann an urram 's ann an còirichean. Tha iad air am breth le reusan is le cogais agus mar sin bu chòir dhaibh a bhith beò nam measg fhein ann an spiorad bràthaireil.

Translation
All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood.

При нас се говори много, особено от по-старото поколение. Последните няколко години започнаха по-интензивно да го включват в училищната програма. Габриел го учи, не знае много но все пак. Simple Smile Има работни места, за които изискване е да знаеш галик. На мен ми е изключително труден като произношение.

# 421
nana-cool ти направо ме разби  Shocked Значи, мога да се наглася(психически),  че климатизиране няма  Rolling Eyes Аз съм не много, ами направо мега зиморничава и тук ще ме гледат странно целогодишно  Mr. Green В апартамента ни в Бг лятото температурата не падаше под 32 градуса (което си е живата пещ) и се оплаквах, а тук такава температура не са и сънували  Laughing
Като се замисля, ако не вали е добре. Студено, не студено, като си навлечен става. За сега имам късмет като новодошла. Имаше прекрасни, слънчеви дни и не е валяло нито веднъж до момента.

# 422
  • London
Дамиииии, кога се адаптирахте към тукашния климат  newsm78

Днес излизахме на разходка (огромна грешка, при положение, че всички сме болни) и ..... Shocked
Аз и детето съм зимните якета, а на площадките някой деца бяха по тениски  Laughing
Гледаха ни като извънземни. Имам чувството, че никога няма да свикна  Mr. Green
Чи ко му има на времиту?
Днес при нас пече слънце почти цял ден. Писна ми от летни дрехи. Искам малко да захладнее.

# 423
Дамиииии, кога се адаптирахте към тукашния климат  newsm78

Днес излизахме на разходка (огромна грешка, при положение, че всички сме болни) и ..... Shocked
Аз и детето съм зимните якета, а на площадките някой деца бяха по тениски  Laughing
Гледаха ни като извънземни. Имам чувството, че никога няма да свикна  Mr. Green
Чи ко му има на времиту?
Днес при нас пече слънце почти цял ден. Писна ми от летни дрехи. Искам малко да захладнее.

Да не те плаша, но щом си зиморничева свикваи, че ще плащаш парно целогодишно и ще си ходиш със зимните дрехи целогодишно. Само детето не навличаи, защото ще му се подиграват  Mr. Green

Нана, вярно ли само от един процент се говори, аз си мислех, че всички си го говорят. В Уелс навътре уелски се говори доста масово, има и изцяло уелски училища, но ние нали сме по границата, дори и тези където се бият в гърдите, че са Уелсци нищо не говорят. А какво ще стане, ако Шотландия се отдели, англ. ли ще е основния език  Rolling Eyes Сигурно много се коментира в новините, но както казах, не съм ги следила и сега ми стана интересно, че се заговорихме. Иначе изгл. като Уелския, 10 съгласни наредени една до друга правят изречение хаха

# 424
  • Bristol
Miss Fine, отвори страничката на ББС постоянно пишат за този референдум. Поне по две статии на ден. Но най е интересно да четеш коментари под статиите Wink не под всяка е позволено се пише, но под които има, часове може да загубиш така  Laughing
Зависи в коя част на страната сте явно. При нас е много приятно и топло. Днес две перални изсуших. Дори тази вечер си поливах градинката, беше засъхнала. Със заека водим надпревара. Аз градя барикади, той все намира начин да ги превземе и схрупа някое цвете  Rolling Eyes Всички ме бъзикат, че било време да направя задушено  Confused

# 425
  • Манчестър
Miss Fine, отвори страничката на ББС постоянно пишат за този референдум. Поне по две статии на ден. Но най е интересно да четеш коментари под статиите Wink не под всяка е позволено се пише, но под които има, часове може да загубиш така  Laughing
Зависи в коя част на страната сте явно. При нас е много приятно и топло. Днес две перални изсуших. Дори тази вечер си поливах градинката, беше засъхнала. Със заека водим надпревара. Аз градя барикади, той все намира начин да ги превземе и схрупа някое цвете  Rolling Eyes Всички ме бъзикат, че било време да направя задушено  Confused

Направи де...на мен ми се очертава път към Бристол скоро....не сме се срещали доста време вече Grinning

# 426
Иначе изгл. като Уелския, 10 съгласни наредени една до друга правят изречение хаха
Хехе, това ме развесели.
За единият процент не знaм, предполагам че е толкова. Все пак Шотландия е 5 милиона, като по-голямата част е концентрирана в средата и близо до Английската граница. От моята колежка знам, че когато те са били в училище (тя е на 56 в момента) не им е било разрешено въобще да говорят на галик. Тогава буквално са били насилени да учат и говорят само английски от a b c. Преди това се е говорило изцяло на галик. Тъжна история честно казано.

# 427
  • Манчестър
Иначе изгл. като Уелския, 10 съгласни наредени една до друга правят изречение хаха
Хехе, това ме развесели.
За единият процент не знaм, предполагам че е толкова. Все пак Шотландия е 5 милиона, като по-голямата част е концентрирана в средата и близо до Английската граница. От моята колежка знам, че когато те са били в училище (тя е на 56 в момента) не им е било разрешено въобще да говорят на галик. Тогава буквално са били насилени да учат и говорят само английски от a b c. Преди това се е говорило изцяло на галик. Тъжна история честно казано.

Като отидох за пръв път в Шотландия се впечатлих от английско -шотландските речници,които имаше из магазините.

# 428

Имам сантимент към Шотландия. Надявам се, каквото и да изберат да е за добро.
Интересно ми е да следя новините за референдума, чакам с нетърпение резултатите в четвъртък.

# 429
  • Bristol
Ave, it's not an option  Laughing Пиши на лични кога идваш и дали е с пренощуване. През деня не съм в Бристол, вечер съм свободна, ако мъжът е в къщи и синът не е на работа. Освен да ми дойдеш на гости, но без задушено Flutter
Щерката не е добре. Пратих я на училище горката, много се чудя за утре ако е още така да си взема оф  Rolling Eyes
Цвета, аз и новините за IS следя, такъв фанатизъм мозъкът ми не може да го асимилира! Както имах идеята и окуражавах сина да ходи доброволец в третия свят, така бързо ми угасна желанието покрай всички тези събития.

На мнение съм, че ако не си щастлив от една връзка е безсмислено да я поддържаш. Проблемът е, че в Шотландия половината са ок с тази връзка, половината не. От статия днес в ББС
Цитат
Asked if he would seek another referendum if there was a "No" vote on Thursday, the SNP leader told the BBC's Andrew Marr show: "We're not aiming to win by one vote. We're aiming to achieve a substantial majority if we can."

Как да се тълкува сега това изказване?! newsm78 Аз го виждам като оправдание за похарчените пари на данъкоплатците и да не очакваме промени, изми си ръцете. Всички политици са... Дано да греша.

# 430
  • До хладилника, който обичам
Че ще има вот след вот до "да", го разбирам аз Simple Smile
Следя новините, но по разбираеми причини не се изказвам, нито мисля, че мнението ми е особено солидно формирано.
Какво мнение/опит имате с т.нар. термални пердета/щори? В хола bay прозорецът ни е със стара дограма и се усеща, като се мине покрай него, очаквам зимата да не е много приятно там и мисля как да изолирам.

# 431
Miss Fine  заради моята зиморничава натура, а и детето ми се очертава такова, ще сменяме квартирата. В момента сме изцяло на ток, не е газифицирано и не ми се мисли какви луди пари ще хвърчат за отопление  Confused С риск да ми се смеете, но вече отоплям от време, на време  Embarassed Сутрин си е студено. Не съм някаква лигла, но вечно студените крака ме разболяват  Sad

По темата за референдума - не мога, а и не трябва да се изказвам. Интересно ми е обаче да чета вашите гледните точки  Peace

Днес е първият учебен ден в България и ми е  Cry Видях си учениците, колко са пораснали за едно лято. Детето пък се радва на снимките на приятелите от детската градина. Стана ми тъпо заради него  Confused

# 432
  • London

Имам сантимент към Шотландия. Надявам се, каквото и да изберат да е за добро.
Интересно ми е да следя новините за референдума, чакам с нетърпение резултатите в четвъртък.
Исторически и на мен ми е мъчно. Само дето няма особен смисъл в днешните времена. За мен по-добре да се фокусират да си запазят културата и да възродят езика. За това нищо не им пречи.
Ако се отделят, толкова много пари ще отидат за формиране на всичко.
Ако все пак искат хората, нека се отделят.

# 433
  • някъде в орбита...
vany666, хич не се притеснявай. Първата година тук пролетта ние си бяхме пуснали парното до като съседката си пиеше чай в задния двор все едно е средата на лятото  Laughing Но с времето се свиква, стига да не забравяш чорапи и шал  Sunglasses

# 434
С времето нямам проблеми, само с вятърът,  който усложнява ежедневието. Решавам си проблема с различни шалове. Иначе и аз съм зиморничава, но мога да кажа. Че тази година почти се сливах с полуголите си колеги Simple Smile
Детето все го събличат в градината, вечно е разпасана и мърлява, като типично англичанче. Аз не мога да.свикна с това и все я обличам, а и как ли не като пресито седмица е с кашлица и сополи.
Нещо ми е много тъпо напоследък, вероятно е есенна умора. Това откалво ли толкова да съм уморена...
Преди, когато живеех в бг, ми беше трудно да.се прибера в къщи и да си стоя там. А сега много обичам да.си стоя у дома и да се наслаждавам на самотата си.
Не.знам това дали е хубаво. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт