Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 616
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ВИ. Не мога да реша дали в Бг или извън. Насочила съм се към Родопите,  любимото ми място в Бг. Очертава се да съм с детето. Това прави екскурзията в чужбина малко по- трудна.
И да, мисля да е изненада. Мисля на самия ден, да е живот и здраве да организирам вечеря в ресторант в нашия град. После вече да отидем някъде аз,  мама и детето.

Относно подаръците, аз лично смятам, че за 10паунда не може да се купи нищо хубаво,  а дрънкулки не обичам да подарявам. Може да нямам много възможности, но няма да подаря някой непотребни подарък, колкото да отбия номера. Поне това е моето мнение. Пак зависи колко често.се ходи. Ако всяка седмица.сме на.рожден.ден, ще предпочетат да се комбинирам с някого, прмерно.

# 541
Не мога да се съглсася, че за £10 може да се купят само боклуци и дрънкулки  Peace

По £9.99 са разкошните книги на Usborne Books

От сайта на Early Learning Centre само в любимия ми раздел Art, Music and Creativity излязоха над 200 резултата с артикули под 10 паунда. Половината да не стават, разбирам, но пак има толкова много избор.

# 542
Да, за книгите съм съгласна напълно. Междудругото един въпрос към Толумбата- къде тук има книжарници? Имам спомени,че съм минавала някъде, но не се щам.

# 543
Waterstones на 4 етажа, разкошен детски отдел с диванчета и занимания, Коста на последния етаж, има в началото на улицата, тръгваща от Барклис към горния вход на Броудмарш.
Малки книжарници има и във Вик център и в Броудмарш, там продават много книги на оферти,
както и в тази между Кларкс и Праймарк, точно срещу информационния център.
Хубави и популярни детски книги съм засичала и във всички големи вериги.

# 544
  • До хладилника, който обичам
Благодаря Grinning кажете сега интересни идеи за 5-годишно момченце, че мъжките рождени дни винаги са ме затруднявали ужасно Crazy

# 545

Милада-как е новата къща и момчето в новото училище?

Ell, благодаря, добре.  Simple Smile Къщата, след няколко седмици чистене и боядисване, вече е по наш вкус, а синът много си харесва училището, с гордост слага униформата всяка сутрин, веднага си намери приятели и всичко му е интересно. В петък като си го прибрах обаче, едва се държеше на крака. Учат яко, с много домашни, и като се прибавят и вечерните извънкласни занимания през седмицата и цял следобед ръгби в 26-градусовата жега, вчера едва имаше сили да се довлече до колата. Та има да посвиква още на училищния режим. При вас как вървят нещата с подготовката?

# 546
  • Bristol
За 10 паунда аз наблягам на board games и разни craft сетове. Понякога и малък комплект на Лего може да се купи за малко повече от 10 паунда. А за 5 паунда може да се вземе красив тефтер комплект с моливчета и химикалки примерно, моята примира за такива неща. На нейния най-близък приятел купихме игра за Wii, точно тази която той искаше, беше намалена тогава на 10 паунда! А днес моята подари на приятелче един розов бухал на фирмата TY. Правят много сладки плюшени животинчетa с искрящи очи, на етикета им отпечатват името и кратко стихче. Струваше... 10 паунда. Картичка и торбичка за подаръка, в един стил, купихме от The Card Factory за по-малко от 2 паунда. За нейния рожден ден получи много неща на тема Minecraft, които са точно с цена около 10 паунда, тениски, постери, книжки. Не мога да ви опиша колко щастлива беше!

# 547
Привет, момичета.
Извинявам се за анонимния профил, но не искам да използвам този, с който редовно пиша във форума.
Имам нужда от съвет на тема прекратяване на брак във Великобритания.
АКо някоя от вас има желание моля да ми пусне едно ЛС.
Благодаря х

# 548
  • Варна
Мerry, сподели за зимуването, много добре звучи.
Не че имам пари , но ако събера един ден може и да отида.
Може и на лични.
Аз сега гледам едни деца които са доста палави и непослушни.
Та някой да ми даде идее с какво да ги занимавам.
Те са на почти на 6 години и ходят на училище, но аз съм решила че трябва да се справя с това предизвикателство.
Някакви идеи за книжки със занимателни игри, знам че сред вас има такива които работят с деца.
Аз съгласна дори и сама да си ги купя, стига да не са много скъпи.
Аз тук с климата не съм имала никакъв проблем , а вятъра не ми прави впечатление защото и във Варна има вятър.
За децата и аз съм виждала особенно зимата ученичките с поли и 3/4 чорапи , но децата които аз съм гледала си ги обличат нормално.
За подараците и на мен ми е интересно инфото, защото и аз все търся нещо интересно и разбирасе не много скъпо.
Хубава вечер на всички, че поста ми стана много дълаг.

# 549
Кой питаше за подарък за момче на 6 г?
Има едни кубчета - комплект от 9 с различни картинки. Падат ти се 9 произволни картинки и трябва да си съчиниш история по тях. Моите деца им се радваха.
Ето произволен линк

# 550
buletproof ,

Разводът тук си е като разводът у нашенско, минава през съда след като страните се споразумеят или доказват вина.
Ако си женена за англичанин тук, ще се гледа по английските закони.
Ако си женена за българин, по българските. После се регистрира в БГ, подобно на брака.
Имай предвид, че тукашните адвокати са много скъпи. Но може да се представляваш и сама.
Ако си обект на домашно насилие, имаш право на финансова помощ за разходите по развода.
Още за таксите тук
Това са сериозни неща, според мен е най-добре да заделиш за консултация с адвокат, особено, ако съпругът е англичанин и имате и деца.

ивка27,

Разкажи малко за интересите на децата, момчета, момичета, с какво си играят в момента, защо са непослушни?

# 551
  • Манчестър
buletproof ,

Разводът тук си е като разводът у нашенско, минава през съда след като страните се споразумеят или доказват вина.
Ако си женена за англичанин тук, ще се гледа по английските закони.
Ако си женена за българин, по българските. После се регистрира в БГ, подобно на брака.
Имай предвид, че тукашните адвокати са много скъпи. Но може да се представляваш и сама.
Ако си обект на домашно насилие, имаш право на финансова помощ за разходите по развода.
Още за таксите тук
Това са сериозни неща, според мен е най-добре да заделиш за консултация с адвокат, особено, ако съпругът е англичанин и имате и деца.

ивка27,

Разкажи малко за интересите на децата, момчета, момичета, с какво си играят в момента, защо са непослушни?

Не е чак толкова сложно да се разведеш в УК,няма значение къде е сключен брака. Стига да няма много имотни/финанси да се делят, деца и т.н. Но дори и да ги има ако страните се договорят цивилизовано и не се налага да се ходи медиатор/адвокати, за около 10-12 седмици можеш да се разведеш.

Нещо много важно - английския съд няма право да се разпорежда с недвижима собственост намираща се извън УК, така.че ако делят имоти извън УК става там,където са имотите. Ако е БГ , акта за развод му се слага апостил /превежда/заверява и после се подава да мине през процес наречен екзекватура, която става само в СГС и се прави само от адвокат . Това е ново дело,което решава дали ще признае чуждестранния акт.

Другото нещо, подава се петиция от едната страна, другата трябва да приеме и да подпише,ако не подпише тогава става тегаво щото не се знае колко време ще отнеме.

Освен това трябва да има причина за развода, която се посочва в петицията.

Ако всичко мине ОК най напред се дава degree nisi,което значи абе разведен си ,ама не точно. Degree nisi е валидно за 6 седмици , през който всеки който има да каже нещо по развода/оспорва т.н може да го направи. Ако е ОК, след тези 6 седмици се дава degree absolute, което е окончателния развод.

Иначе за петицията не трябва адвокат,  а и по принцип ако е straightforward процес, адвокат не е нужен, само такса за петицията.

# 552
  • Варна
Благодаря zlatnata tolumba,
Ще ти пиша на лични за да не занимавам другите
Може би утре.

# 553
Уоу, какви такси, но не се очудвам. Не ме касае, но ми беше изключително интересно като информация. Преди година мислех да карам курс за легал секретари /в БГ съм завършила Право/, но впоследствие ми мина меракът. По-нататък ще видим  Crazy

# 554
  • На село (близо до Лондон)
Учат яко, с много домашни, и като се прибавят и вечерните извънкласни занимания през седмицата и цял следобед ръгби в 26-градусовата жега, вчера едва имаше сили да се довлече до колата. Та има да посвиква още на училищния режим. При вас как вървят нещата с подготовката?

milada добре са се подредили нещата, важно е че му харесва училището. Моят Филип започна да държи изпитите за грамар и има още няколко, до януари ще е зора Rolling Eyes. Доста си е напрежение за децата и за родителите, де   Confused

За 6г момче, доста харесват футбол, тенис и една топка никога не е в повече по моя не много скромен опит. Wink

Общи условия

Активация на акаунт