Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 603
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • До хладилника, който обичам
отделно не мога да намеря градина за малката.няма места за фут Тайм,  тез вече не мога да ги гледам.и направо ми идва да крещя!!!
Не знам дали не ти е много далеч в нашия квартал за водене и взимане, но мисля, че тук имаха места.

# 601
Не, не ми е далеч,но не искам да е в Бизи Бийс. В другите няма места и вече ще набия някой в тая градина. Изпратих писмо директно до Офстед, но нещата все са си така. Вземам си я с чорапогащника на опаки, мръсна и тъжна. Днес сутринта изрично казах, че не е закусвала и останаха от въдворен да видя дали някой ще я погледне. Е. Трябваше да вляза пак. Освен това никой не я посрещна и две деца започнааха да я плашат и да скачат отгоре й, без никой нищо да им каже. После мъжът ми ходи пак тайно да я види какво прави. Играела си сама в един ъгъл,  а всички други били с госпожите.на компютъра. Ще мания някой вече. Може ли да са толкова  #Cussing out
И както казах в другите.градини няма места ей сега звънях на три.

# 602
Не, не ми е далеч,но не искам да е в Бизи Бийс. В другите няма места и вече ще набия някой в тая градина. Изпратих писмо директно до Офстед, но нещата все са си така. Вземам си я с чорапогащника на опаки, мръсна и тъжна. Днес сутринта изрично казах, че не е закусвала и останаха от въдворен да видя дали някой ще я погледне. Е. Трябваше да вляза пак. Освен това никой не я посрещна и две деца започнааха да я плашат и да скачат отгоре й, без никой нищо да им каже. После мъжът ми ходи пак тайно да я види какво прави. Играела си сама в един ъгъл,  а всички други били с госпожите.на компютъра. Ще мания някой вече. Може ли да са толкова  #Cussing out
И както казах в другите.градини няма места ей сега звънях на три.

Ужас Shocked Като чета, като че ли ми говорят за градината на дъщеря ми в България. Мислех, че там са по-нормални условията, но изглежда навсякъде има и измет (за съжаление).

# 603
Черноглав Врабчов кОмар, много гадно. Дано скоро се намерят места и смениш градината.

И аз с градини съм в дилема и се чудя да търся след няколко месеца градина или да оставям малката на чайлдмайндърка  newsm78. Хич не ги разбирам нещата. Тук ме посъветваха да обиколя няколко детски градини да видя как е що е, да посетя някоя чайлдмайндърка и да преценя според което ми харесва. На мен ми се иска да си намеря почасова работа и да си я гледам и аз и да не тръгва напълно по цял ден на градина. Сложна работа  Crazy

# 604
Градините са ми съвсем прясна тема. Навсякъде има всякакви, както добри, така и не чак толкова. За добрите се чака по една година и повече. Аз не мислех да давам Вики на градина докато не стане на 3, затова се услушвах, но ми хрумна да уча и материалът е много, трябва да чета всекидневно, а с нея в къщи не става. Записах я на детска градина всеки следобед от 1 до 6. Устройва ме идеално, тъй като не сме от раннобудните. Записах я и за септември месец 2015 в детска градина, която е точно до нас, сегашната ни е малко далеч, но пък много ми харесва. Като наближи моментът ще видя дали ще я преместя.

За избор на градина съветът ми е да намерите списък с всички, които ви устройват като район, след това да им проверите рейтингите в офстед, да се включите в местни форуми и да питате майките за мнение за тях, да прозвъните всички, които си харесате и да ги питате за места. Всички, които кажат, че имат подходящи за вас часове отивайте веднага на оглед и си изберете тази, която най ви допада. Може да видите и такива, които са много препоръчвани, но нямат места, за да прецените дали да записвате детето в списъка на чакащите. Аз лично предпочитам градини пред чалдмайндър, но всеки си има неговите причини, така че не отхвърляйте и тази възможност. Най вече не се помайвайте а действайте, защото не е лесно с намирането на място в градина Simple Smile

# 605
Като цяло на всички са им добри. Аз гледам и района. Засега съм я записала в листа на чакащите за една градина, но ми казаха че евентуално ще е след Коледа.

# 606
  • Манчестър
Като цяло на всички са им добри. Аз гледам и района. Засега съм я записала в листа на чакащите за една градина, но ми казаха че евентуално ще е след Коледа.

Хубавите градини са кът и много се чака. Моя син беше записан 5 месеца преди да се роди и 8 месеца преди да тръгне и това минава за луд късмет за докопано място. И как иначе, като градината е малка и имат право само на 3 бебета под 12 м.....изкара си там до 3 г и после градина в училището.

# 607
Ами проблемът е че трябва веднага да я преместя, защото няма кой да я гледа, докато чакаме. Сега излязох по-рано да отида да видя какво прави без да.се обаждам. Че съм там.

# 608
Искам да питам оставяли ли сте някога децата/бебета си в creche. Искам да посещавам един курс и мислех вечер, но имат само дневен и мога да оставям малката там за 2 часа, защото курсът е от 12.30 до 14.30 обаче де да знам, притеснено ми е. В смисъл нея никой никога досега не я гледал освен мен и докато бях в България майка й я е гледала от време на време (но рядко като цяло) за по няколко часа. А и тя може да ми направи проблем, като не е свикнала с чужди хора, обикновено ако я пипнат и не е в настроение директно си почва с рев  Rolling Eyes.

П.С. Ох знам, че звуча като параноична майка обаче просто наистина ми е притеснено.

# 609
обикновено ако я пипнат и не е в настроение директно си почва с рев  Rolling Eyes.

Също като мен  Laughing
Нормално е да ти е притеснено. Може ли пробно да я оставиш, да видиш дали ще й е добре?

Хубавите градини са кът и много се чака. Моя син беше записан 5 месеца преди да се роди ..

И Филип записах така още докато бях бременна.
Аз много обстойно си проучих чайлдмайндърите и градините наоколо.
За сега не съжалявам с избора.

Комаре,

Ако сменяш автобус на центъра на път за работа, може да погледнеш и градините, които са там.

# 610
  • UK
 В началоо , когато дойдохме ходихме на мач на Челси , там за пръв път оствихме детето на creche. Тя го прие добре , само накрая беше плакала при всяко позвъняване на родител да вземе детето си . Но като ни видя нас се разплака , не искаше да си тръгва.
 Колко е голямо детето ти , сигурно ще му хареса . Няма от какво да се притесняваш. Може да отидеш да разгледаш , да зададеш всякакви въпроси.

# 611
  • Лондон
Уф, аз даже не знам какво значи това, не съм го и чувала newsm78

Винаги ще съм благодарна за грижите в нашата градина, и си давам сметка, че сме имали невероятен късмет, също отчитам колко им е нужно на децата да могат да са самостоятелни и да се справят със ситуации от малки, за добро или лошо, но такъв е животът ни Peace

По повод темата от сутринта - Slough е място с много обособена азиатска общност, пътувах по тази линия години наред, и горките жени, наред с деца, се хвърляха често под влаковете, колко съм висяла по гарите Confused Причините бяха в новините, основно тормоз в семейството, принудителни женитби и други такива... Иначе стресът е повсеместен, сега пътуваме по друга линия, към Ситито, и също има редовно хвърлящи се под влаковете, последният е от понеделник на Vauxhall...

Ние търсим жена за взимане от училище и евентуално 1 час занимания в къщи, за след half term... Ако някой знае подходящ човек, моля да ми напише на личния...

# 612
Дами ако позволите и аз да се изкажа за здравеопазването и самоубийците.  Rolling Eyes
По статистика, която четох скоро Англия води по % самоубийства. Причините са много и разнообразни, но като цяло пишеше, че тук хората са най-подтиснати и емоционално нестабилни.

За здравеопазването тук все още нямам личен опит, за да направя сравнение, но в България, не е чак толкова лошо, колкото си мислите. Съгласна съм, че по-честата профилактика е за предпочитане пред нехайното отношение. И както сами казахте, по-достъпната частна практика в Родината е за предпочитане пред това, тук да чакаш с месеци, ако наистина имаш нужда от незабавен преглед/помощ. Имаме добри специалисти. Аз си намерих такива, съответно чрез проба-грешка, но все пак има и като си платиш можеш да бъдеш прегледан веднага, до няколко часа или най-късно на следващият ден  Peace
П.С. Дано някой да не се засегне, но здравеопазването/достъпа до такова ми беше един от най-големите страхове преди да дойдем тук  Confused

# 613
  • UK
Аз пък мисля, че самоубийствата нямат почти нищо общо със здравеопазването, освен с грижата за психичното здраве. Но пък мисля, че имат определено доста общо с времето. Великобритания обаче е доста назад в класацията на евопейските държави по процент на самоубийства, като в ЕС най-високи са процентите в Балтийските държави, така че не мисля, че отделните случаи, които споменавате са някаква тенденция.
Скрит текст:

Аз също съм пътувала няколко пъти в Италия във влакове, под които са се хвърляли хора, да, плашещо е, но по статистика в Италия броят на самоубийствата е нисък.

# 614
  • Bristol
П.С. Дано някой да не се засегне, но здравеопазването/достъпа до такова ми беше един от най-големите страхове преди да дойдем тук  Confused
Няма какво да се сърдим и ние сме минали от там. Аз като установих, че съм бременна ми мина мисълта да се прибирам в България, така ме бяха наплашили.

Isolda, моята я оставях на креш като ходех да спортувам. Някои деца са ок и се забавляват, други като моята плачат. Тя и до ден днешен е супер консерва и не обича промени, така че е до дете. Но това е хубава възможност за теб, заслужава си да пробваш, а и да плаче ще свикне. Те ги гушнат и се опитват да ги успокояват. То ще плаче и на училище като тръгне, това означава ли че все в къщи ще се гледате  Rolling Eyes

Депресията е страшно нещо  Rolling Eyes Аз си мислех и как се отразява на хората видели самоубийството, машиниста управлявал влака или не дай си Боже да скокне от някой мост пред твоята кола на магистралата...

Общи условия

Активация на акаунт