ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 956
  • 628
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, skrech [/b]
Скрит текст:
много благодаря за дългия, изчерпателен отговор.
Гастроенетрологът изписа Фризовом и инфакол, защото Теди на почти всяко хранене връща храна. Може би това се дължи на факта ,че не винаги успявам да го оригна. понякога въпреки оригването , той отново връща. Случвало се е да върне по време на кръмене върху гърдата ми.
Режимът на хранене е на поискване, като горе долу е на около 2-3 часа през деня. понякога го кърмя и по начесто особено следобед когато си поиска. от около седмица вече си иска хранене и от двете гърди, защото виждам че едната не му е достатъчна. Кафе не пия, позволявам си по 50мл кола на 2-3 дни. хранителни алергии нямам никакви, нито пък в семейството. относно съвета за спокойствие - откакто забременях съм безкрайно спокойна, така че най-важната мярка е налице Wink Вечер паузата е от 11 до 5-6 сутринта. Вечерно време предлагам около 100мл изцедена кърма, като той си взима толкова колкото му е необходимо. Сам избутва шишето когато се засити - понакога 80мл, понякога 100мл а онзи ден и 50мл му бяха достатъчни.
Иначе бебето е само на кърма, вода и чай не давам. от четене на статии съм с впечатление че кърмата е достатъчна и няма нужда от други течности. АМ давам само когато е много изнервен и не се е нахранил добре от гърдите ми. това се случва по веднъж на 2-3 дни , че и по-рядко.
От вчера опитвам да кърмя в по-изправена за него позиция.
След консултация с педиатъра днес , категорично няма да продължаваме с Фризовом, остава си само на кърма. Общо взето и неговото мнение беше като вашето. а и още повече че детенцето си наддава въпреки връщането. За един месец е качил 900гр. мисля, че е добре.

Щом въпреки връщането бебето наддава, това е чудесно! Вероятно освен мерките, които споменах, ти самата ще откриваш промени, които биха довели до облекчение. А в моментите, когато кърмата недостига, би могла да предложиш и другата гърда, а когато свърши млякото и там, да върнеш отново на първата. Или да подпомогнеш потичане на още мляко с компресия на гърдата.

# 106
Love your smile, и ние сме от изчакващите още Simple Smile
Ние сменихме педиатъра без никакъв проблем тази седмица, щом променихме адреса си в друг град. Чух, че лекарката отбеляза в системата им "преизбор ". Може да избереш нив док и да го питаш със сигурност.
Не съм мислила за захранването кога точно ще го направим. Има време Simple Smile

# 107
Към консултант на ЛЛЛ:
Много благодаря за съветите отново, много са полезни.
Имам друг въпрос. Понякога вечер след баня,  яде много малко, особено ако през деня е имала силни колики. Последното ядене е към 10 вечерта. Решавам че ако е гладна ще се събуди по рано да яде отново, но напоследък се буди чак сутринта към 6. Това не е ли твърде дълга пауза? Освен това няколко пъти намирам памперса много оскъдно напишан, отдавам го на малкото ядене вечер. Това нормално ли е? Да си навивам ли аларма да я будя през нощта към 3 например? Възможно ли е аз да съм изморена и да не я чувам? Забелязах ме понякога се разбужда, пъшка си и пак си заспива, ако не заплаче няма как да ми събуди. Тези не мокри памперси ме притесняват много. Бих се радвала на всякакви коментари по въпроса.
Има ли и други мами с подобни преживявания?

# 108
  • София
Лидка,ние също имаме празни или не толкова напишкани памперси.Не знам дали е нормално,но според мен бебетата са си човечета и не може всеки път да им се яде или да им се спи и тн.Днес сутринта беба изобщо не искаше да яде и това което насила хапна го повърна и ми стана много мъчно.А последно е яла в 04:00 часа сега е почти 9.
Гаги,ние също даваме Лефакс,като го почнахме един ден не  ака,но после се нормализира.

# 109
 мария87  и ние сме така с храненето тези дни
яде в 3:40 през ноща и то не повече от 10 минути сука , а сутринта в 7 хапна малко и повърна и сега спим дано не е нещо....

# 110
Ще захранвам на 6мес.или по-късно...Ще ми се да пробваме педагогическо захранване,но ще почета още за него и ще го обсъдя с педи като му дойде времето.Синът ми е много злояд и капризен отдавам го на ранното захранване.Започнах с него на 4 м.,когато все още нямаше интерес към храната,не можеше да седи и не беше надраснал бутането с език.Първото ни педи не беше в час хич.

# 111
 Love your Smile  при мене нямаше кръв

# 112
За секса: преди 2 дни пробвахме. Е, долу-горе се получи. Но съм много суха (това е нормално, де) и ползвахме лубрикант, а и другото е че като че ли съм много тясна (май и това е нормално, предвид тежестта, която е била върху вагината), но с повече търпение и ласки болката поотминава. Но от опит знам, че трябва поне още половин година докато всичко си дойде на мястото.

За захранването: мисля да го започнем при поне навършени 5-5,5 месеца, според детето. Има ясни показатели за правилния момент: интерес към храна, стоене в седнало положение, липса на рефлекс за избутване с език, има и още, но ще чета като наближи момента.
Аз лично съм много против даването на сок до поне 1 година (има доста статии в нета по въпроса) - излишно дразни стомаха на бебето, предизвиква колики, пък и витамините могат да се набавят от плодово пюре без да си навличаш беля на главата.
Захранването ще започна със зеленчук - картоф смесен с кърма. Зеленчуците са по-неатрактивни за децата, понеже не са сладки. Плодовете и кашите винаги се услаждат, затова ще ги оставя за по-късен етап.

# 113
  • София
Добро утроооо! Heart Eyes

Gaggi, давам Лефакс, но памперсите са доволно наакани! Mr. Green

# 114
Има ли бебета с жълтеница? Ние сми вече почти на 2 месеца и още не се е изчистила. Кога трябва да се притеснявам?

# 115
Лидка и при нас е така понякога. През ноща са ни доста сухи памперсите. Компенсира рано сутрин.
Ако пъшка обаче ме буди и и бутвам да суче.
Вчера пробвахме метода на Карп за успокояване. Работи и при нас  Grinning

# 116
Тези не мокри памперси ме притесняват много. Бих се радвала на всякакви коментари по въпроса.
Има ли и други мами с подобни преживявания?

И при на има ненапишкани памперси. Те по принцип пишкат малко след като се събудят.
И Дари през нощта се пробужда, но си заспива пак без да яде

# 117
http://prikachi.com/images.php?images/426/7490426p.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/427/7490427c.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/428/7490428e.jpg
Здравейте момичета,
 да се похваля днес празнуваме един месец от както малкото мушмулче осмисли живота ни.

# 118
Musleto, АД е една много досадна работа с много неизяснени въпроси. Различните лекари споделят различни теории, но като цяло това не е алергия и храните може да се отразят, а може и да не се. Трябва  да се следи.
Добре е да идете по-бързо на дерматолог, за да се изясни първо диагнозата. Във форума има тема за подобни кожни заболявания с различни съвети.
Каго цяло това е генетично (според д-р Дърленски) заболяване. Наследствено? В нашият род не знам някой да е боледувал. Аз бих допълнила, че според мен е и модерно заболяване, резултат на мръсната околна среда и лошото качество на храната.
Когато се върнахме да живеем в центъра, синът ми се влоши. Сега е вече по-добре, но при нас вече са години на лечение. Няма да се притесняваш,можеда го израстете бързо, особено ако имате подходящата подкрепа.
Д-р Дерменджиева в Токуда е специализирала в АД, мисля, че ще ти е много от полза, тя и обяснява много.
И не започвайте кортикостероиди. Веднъж почне ли се, става омагьосан кръг. Има и други подходящи мазила.

Гаги, хубаво го каза - канапи! Ако не се "абсорбираха" толкова бавно, досега и ние да сме ги забравили.
Без да искам да шашкам когото и да било, но трябва да се има предвид - когато ми ши вътрешните разкъсвания, док откри конец от миналото ми раждане - отпреди десет години! Смятай! :/ Прие въпроса хумористично: "А, това сигурно си е мой конец от миналия път".
Мойте външни (или външен) ми паднаха, но мястото все още е червено, е вече тъмно червено, но си стои. Нямам спомен как бях при миналите раждания, но и тогава не се бях задълбала толкова. При първото със сигурност нямах толкова главоболия с външните шевове - но ми ги махнаха още в болницата, не бяха "абсорбиращи се"...

Относно нощните дълги спанета - така си е редно, човечетата порастват, стават лека полека като нас. Ние не ядем нощем и дори евентуално не ходим до тоалетна Grinning . Така че не се шашкайте. Бебе като е гладно се чува надалече...

Белисима, много яко го каза, и аз така... Сън! Искам сън!  Blush

# 119
primavera11 Честита месечинка   bouquet Много е сладко вашето мишле  Hug Ако не се лъжа ти също имаше притеснения, дали бебчо има млечница или др проблем с устичката. Доки беше категорична, че малкия няма проблем в устата, което значело, че и с гърдите няма проблем. За млечницата каза, че изглеждало като напръскано с вар, а при нас е като обложено езичето ( и било нормално).
Lidkata и ние не се будим всяка вечер за хранене. Яде последно към 21.00 и после сутрин 4, 5 часа. И при нас се случва да не е наакан през нощта памперса и не много напишкан.
Amilia Pond тия дни няма да мога да го заведа до Сф, но на 6.08 ще ходя и дотогава ще гледам да запазя час при някой от препоръчаните от вас д-ри. За утре съм запазила час тук в Пловдив при един д-р, но сега е много трудно в летния период - всички са по отпуски.
Иначе заради сополките ни взеха секрет от нослето и гърлото. Е оказа се, че в нослето няма нищо, но в гърления секрет се е изолирала стафилококи ауреус. ММ носи резултата на педи, и тя изписала Гентазон капки ( които са за уши и очи  newsm78 ) и ще ги капем 7 дни но в нослето. Много странно!!! Как мислете ?

Общи условия

Активация на акаунт