ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 988
  • 628
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък, с изключение на първите няколко дни, не знам какво е това - ненаспиване. Спим заедно с детето на спалнята, като се събуди гладен - бутам гърдата и си заспивам, той се самообслужва. Чудесно се чувстваме и двамата.

# 136
Amilia Pond и моята кърма вечер намалява, и сега в 21.00, хайвана дърпа, дърпа- а аз го местя ту на едната ту на др, докато слезе още малко кърма, че да се успокои и да заспи.
Моме не се ли притесняваш да спиш на спалнята с него? Аз съм пробвала сутрин като се нахрани в 5,6 и го видя, че е неспокоен, го взимам при нас на спалнята. Ама немога да се отпусна спокойно, общо взето дремя и отварям очи да видя какво е положението, че таткото ни спи по-дълбоко.

# 137
И ние сме на 3 часа нощем, а денем и на 2...
И ние сме на същата схема изцяло с хранене на поискване Peace , с тази разлика, че през нощта гърдите ми стават като балони с хелий набъбнали и твърди, та добре че ги изсмуква малкият цоцалчо.  Иначе и аз се чувствам вече хронично недоспала - само докато надуша възглавница и съм се трупясала. Понякога го вземам Филипчето само за нощно моцане и после продължаваме да си спим - аз на спалнята с татко му, а той в кошарата...Но понякога се случва да е неспокоен и за да не стърчим цялата нощ и аз я изучих тая Фатка Mr. Green - да лягам настрани, а той до мен и да му бутвам гърдата...и така докато по някое време като скачени съдове и двамата не отплаваме в страната на сънищата Whistling
Та определено споделям казаното и от Белисима - да приучваш гладно бебе на режим един вид насилствено си е инквизиция както за самото бебе, така и за собствената ти психика...а`Ре нЕма нужда.  Педиатърката, която избрах с триста зора се оказа привърженик на старата школа - та хранене с нощна почивка, та на 3-часови интервали да е, та да изплакваме с вода устето след ядене за да не развие млечница... smile3544  - На тази до болка позната тирада, непроменена от преди 16,5г /когато родих дъщето/ я изслушах от добро възпитание на първото домашно посещение след изписването ни от родилно...и точно си я пуснах покрай ушите fiuuuuuu  Възприела съм като цяло стратегията да се доверявам на инстинктите си, които засега работят абсолютно адекватно, а аз самата се чувствам спокойна и уверена в контакта си с детето - не мога да го обясня с рационални доводи, но е факт Peace  Надявам се нещата така и да продължат Praynig

# 138
И аз спя на спалнята с Ивайло заради коликите вечер , по-лесно ми е да му давам биберона и да го успокоявам , иначе през деня сме си в детската стая , а той в кошарката , за да не я забрави.

# 139
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Към консултант на ЛЛЛ:
Много благодаря за съветите отново, много са полезни.
Имам друг въпрос. Понякога вечер след баня,  яде много малко, особено ако през деня е имала силни колики. Последното ядене е към 10 вечерта. Решавам че ако е гладна ще се събуди по рано да яде отново, но напоследък се буди чак сутринта към 6. Това не е ли твърде дълга пауза? Освен това няколко пъти намирам памперса много оскъдно напишан, отдавам го на малкото ядене вечер. Това нормално ли е? Да си навивам ли аларма да я будя през нощта към 3 например? Възможно ли е аз да съм изморена и да не я чувам? Забелязах ме понякога се разбужда, пъшка си и пак си заспива, ако не заплаче няма как да ми събуди. Тези не мокри памперси ме притесняват много. Бих се радвала на всякакви коментари по въпроса.
Има ли и други мами с подобни преживявания?

Здравей, Lidkata,
Разбирам притесненията ти. Някои бебета са склонни да правят големи паузи нощно време, а денем да наваксват със сукането или обратно. Бих искала да ти задам няколко допълнителни въпроса:  Колко кърмения за 24 часа се събират понастоящем? Описваш пелената като „оскъдно напишан”-а. Има ли такива сухи пелени? Усеща ли специфична и по- силна миризма от напишканите пелени? Какво е поведението на бебето – бодро и ведро ли е или по- скоро сънливо, отпуснато?

# 140
От няколко дни спи при нас и сутрин се будя все едно са ме били с пръчки. За да не го бутна или затисна спя в някакви неестествени пози. Ние сме в двата края на спалнята, а тая мръвка е легнал напречно. Вчера си завря крака в устата на баща си, а на мен ми тресна един юмрук в окото  #Crazy Тия мили картинки в нета са нагласена работа, убедена съм. hahaha

# 141
Вече като ви чета сериозно се притесних- ние не можем да си изправяме все още главата от легнало положение по корем и не следим предмети или играчки ами тя си гледа с очи където си иска.
Правите ли нещо специално за да развивате мускулите на вратлето - масажи , поставяне по корем всеки ден - или не ? Да не греша и да пропускам да правя нещо или всяко бебе си се развива с неговите си темпове Sad

# 142
везничка1987, ето някои насоки за двумесечните бебетаhttp://logomagika.com/deistvai-navreme/2-meseca/. Имате около две седмици да покриете норматива. Simple Smile

Белисима, Joy завиждам ти на чувството за хумор! И да знаеш, че всичките ти тревоги с Петър са от името. Знам го от хора с опит. Името на Петъровците е такова - серт са по характер и от там големият рев като новородени.

За захранването - като батковците ще почна, щом влезе в пети месец, с ориз или картофи.

mama*na*viki*i*ivka, аз съм така като ми падне кръвното. Как си със съня?

Малко отчет. Моята мома упорито не се усмихва наяве, само на сън. Понякога и на глас се смее, но будна ли е, само ме гледа умно.  FlutterПонякога си мисля, че ще проговори. Тая вечер, докато се опитвах да й пробутам бибата за приспиване вместо гърда, така красноречиво ми каза с поглед: "Я не се занасяй! Дай ми да си цокна!!!"  ShockedЧак страх ме хвана... Много е нахитряла. А цоква два пъти и заспива, захапала ме. Да не би да й избягам.  ooooh!

# 143
И ние се храним на 3ч., като за вечерта сам си направи режима от 21 на 2:30ч. И после в 6. Исках да махна храненето в 3 вместо това в 12, нооо никой не ме пита и след няколко безсънни опита господинчото сам ни показа.
Днес бяхме на консултация, наддали сме един кг и 5см, педи каза да махаме още едно хранене, че бил наддавал твърде добре и аз любезно я поканих да дойде у нас да се пробва щом е толкоз курназ  Mr. Green

За изплакването на устичката - аз купих едно евтино шише, на което бибата буквално сама тече като чешма и го държа пълно с чиста преварена водичка; като се нахрани подлагам лигавче и пъхам в устата, то си тече малко и си изплаква, много е удобно. Повечето пъти Слави го изплюва и си правим чудесна промивка, устичката му е съвсем чистичка.

Относно захранването - аз, мъжът ми, брат ми, неговият брат и т.н. сме били захранвани по старата школа - от 3мес. с по лъжичка сок и така натам. Никой от нас не е нито злояд, нито по-дребен от 1.72 (аз, мъжете са по 2м  Mr. Green) Мисля да не откривам топлата вода и ще се придържам към установения успешен опит, на мен така или иначе ми липсва друг.

Как притопляте изцедена кърма, съхранявана в хладилник? Ако има значение - преди това е била замразена в камерата и размразена в хладилника. Към мамите и към ЛЛЛ моля   bouquet

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 06:19 от Gaggi

# 144
везничка1987 ние не правим нещо специално ,всекидневно я слагам по коремче по няколко пъти на ден за по 1минутка някъде ,но според мен си е индивидуално а и зависи от големината на бебока според мен ние сме вече почти 6 кг не се притеснявай правете тренировките всеки ден и всичко ще е наред.

mama Barba добре съм със съня заспивам в 22 часа до 3 спинкаме с бебка после хапваме за 15 минути и заспиваме до 7-8 часа всеки ден различно ,не знам в понеделник ще отида да си пусна изследвания при ЛЛ

Момичета моята бебка много се лигави и юмруците и все в устата аз мисля че е гладна давам да суче тя не иска ,ММ се смее и вика ще имаме зъби  Laughing Laughing Laughing

# 145
Gaggi, на водна баня се затопля.

Слагането по корем трябва да е поне за 20 минути на ден .

# 146
Аз пак с въпрос към ЛЛЛ:
Бях споделила, че Ники има афинитет към едната ми гърда. За щастие с помощта на Вашите съвети вече успявам да го излъжа да яде редовно и от неатрактивната гърда. Но благодарение на почти едноседмичните му прищявки, май си докарах проблем с нея. Имам постоянна болка на едно определено място, там има и твърдо топче, което като че ли напълно успявам да изцедя с помпата след топъл компрес. Но след около има-няма 2 часа топчето пак се появява, мястото на гърдата става червено (не знам дали не е това, че притискам там, за да я изцедя), болката се увеличава. Моля за съвет как да преодолея това положение.

# 147
От това се страхувах  Embarassed
До сега и ние така затопляхме, но ужасно бавно и сменяш по няколко пъти водата че изстива, та се чудя не може ли с едни уредчета дето има за затопляне на мляко за бебчета до точно 37 градуса?

# 148
От това се страхувах  Embarassed
До сега и ние така затопляхме, но ужасно бавно и сменяш по няколко пъти водата че изстива, та се чудя не може ли с едни уредчета дето има за затопляне на мляко за бебчета до точно 37 градуса?

Може, ама за какво ще даваш пари за това, освен ако после не мислиш да го ползваш и за затопляне на други храни. Имаше някакви дето за 3. в 1, 5 в 1 . Пеят, свиря, танцуват, говорят на испански и т.н както се казва, но не знам доколко са смислена покупка и си заслужават парите  newsm78

# 149
Здравей, Lidkata,
Разбирам притесненията ти. Някои бебета са склонни да правят големи паузи нощно време, а денем да наваксват със сукането или обратно. Бих искала да ти задам няколко допълнителни въпроса:  Колко кърмения за 24 часа се събират понастоящем? Описваш пелената като „оскъдно напишан”-а. Има ли такива сухи пелени? Усеща ли специфична и по- силна миризма от напишканите пелени? Какво е поведението на бебето – бодро и ведро ли е или по- скоро сънливо, отпуснато?

Не е сънлива, напротив, вече доста бодърства. Има дни в които е спокойна и доста спи, и други, като днешния когато е много нервна и се присвива от болка. В такива дни не мога да преценя кога иска да яде и кога само да се успокои и се получава, че я слагам да суче на час - два. В нормални дни напоследък яде 6 пъти (в 6, 9,12, 15, 18 и 9, +/- 1 час), денем на 3 часа, вечер пауза от 10-11 до към 5-6-7. Поради голямата пауза вечер, се цедя към 1 часа и виждам, че имам кърма. Тегля я и наддава. Необилно мокрия памперс се получава, ако вечер много е ревала преди баня и след това хапва малко заспива чак до 5-6 сутринта. Това не е всеки път, но се случва. Миризмата аз я усещам, но не мисля че е по-различна напоследък, урината е прозрачна. Обилните акания са 1-2 на ден, не знам дали това е нормално. Не знам дали ма връзка, но сме още с жълтеница, не разбирам защо не се изчиства вече

Общи условия

Активация на акаунт