ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 26 187
  • 628
  •   1
Отговори
# 390
teri_sun  радвам се, че се включи    bouquet  Та за спането при Елена е същото положението. Спи нощем, но някак неспокойно. Мята се, стряска се от ръчичките и краката си. Решението ми е да я повивам така, че ръчичките са прибрани до тялото, а краченцата са свободни. Проблема е, че това дете хич не обича да го притискат. Дори в мене не и е кеф да седи много. Обича пространството. Когато спи спокойно, няма такъв айляк - и двете ръце вдигнати на горе до главата.... но уви нощем е друго. Пробвай ако искаш да повиваш бебчето.... с много тънка, голяма пелена. Аз използвам един много тънък чаршаф от който направих две пелени.
Мами вие кървите ли още.... при мене уж спря кървенето, но днеска пак, а вече два месеца стават.

# 391
везничка,благодаря за подкрепата  Hug
Бях забравила за орехите. Ще кажа на съпруга ми да вземе бирена мая, като се прибира Simple Smile дано имам кърма и да папка бебчо!

# 392
chilimura, благодаря за отговора!
 Надявам се, че това не е някакъв проблем при бебоците. За повиването на ръчичките и аз съм се замисляла, но ще изчакам още малко, че като гледам как се поти когато е само по боди си представям какво ще е след като го и повия.
 Видях, че сте коментирали и запушените нослета! И при нас е същото положение и отново по се проявява нощем, хърка, спи с отворена уста, чува се хриптене и застояла слуз навътре в нослето, понякога дори е прегракнал. Слагам му физиологичен и понякога аспирирам, но ефекта е временен. 
 Питах педито и за този проблем ми отговори, че ще го израсте и всички бебета са така  #2gunfire .
  bouquet

# 393
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Имам въпросче към ЛЛЛ или към нас мили мамита, размразих едно пликче с кърма, в по топла вода в каната, за да пробвам да се изцедя и да видя с какво разполагам  Joy, та кърмата беше странна, като краве мляко сварено на което отгоре му се получава едно жълто нещо ( каймак) кърмата има ли такова мазно жълто нещо??? и беше на много дребни пърцалчета, като висях и размразих второ пликче пак така, вчера нямаше такова нещо

Здравей, Магдалена,
Мазното жълто нещо е каймакът на кърмата. Добре е да разклащаш внимателно с въртеливи кръгови движения кърмата, за да може да се разнесе добре каймака. Много майки споделят, че понякога вида на размразената кърма прилича на пресечено мляко. При стопляне би следвало разслоената кърма да се хомогенизира.

# 394
Петър спеше така неспокойно, но него го мъчеше много корема. То бешепръхтене, сумтене, мятане на ръце и крака, все едно го бие ток . Последните дни драмата е, че иска да координира ръцете да хване нещо, ама не всеки път го слушат и надава рев. Като успее да докопа обикновено е косата ми. Не ми окапа коса след като родох, но той твърдо е решил да ме компенсира  hahahaОсвентова щипе, все едно хапе гъска. Какво ли още ще ми мине през главата с тоя маймун

Ей, го и него с компания за следобедната дрямка

# 395
chilimura, благодаря за отговора!
 Надявам се, че това не е някакъв проблем при бебоците. За повиването на ръчичките и аз съм се замисляла, но ще изчакам още малко, че като гледам как се поти когато е само по боди си представям какво ще е след като го и повия.
 Видях, че сте коментирали и запушените нослета! И при нас е същото положение и отново по се проявява нощем, хърка, спи с отворена уста, чува се хриптене и застояла слуз навътре в нослето, понякога дори е прегракнал. Слагам му физиологичен и понякога аспирирам, но ефекта е временен. 
 Питах педито и за този проблем ми отговори, че ще го израсте и всички бебета са така  #2gunfire .
  bouquet

И при нас е така,днес взех и по-хубав аспиратор,но нищо не излиза и това хъркане пак продължава...Прегракването с това ли е свързано,че се притесних нещо... И нашата лекарка казва,че е нормално почти за всичко,но аз пак си се притеснявам...

# 396
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте!
Ще  помоля за още едно последно мнение на консултантите от ЛЛЛ.
На кратко - ядем кърма от шише. Изцеждам се на около 2 часа и половина, през нощта си "позволявам" пауза от 4 часа (и все пак всеки път е различно).
А се изцеждам, защото бебето не може да захапе гърдата ми, а когато използвам силиконово зърно, яде много малко. Толкова малко, че лекар ми се е карал, че детето не наддава и не се храни. От тогава започнах да изцеждам, за да виждам колко яде.
Правила съм консултации по телефона с ЛЛЛ (може би 3-4 пъти, като разговорите са продължавали по половин час и повече), вкъщи дойде едно момиче от ЛЛЛ, за което съм много благодарна! Но детето така и не успя да захапе зърното. Със силиконовото е много упорит - смуче, смуче, не се предава, не е мързелив, но яде по около max 60 грама за повече от 40 мин. Но пък и нагълтва повечеко въздух със силиконовото. И точно сега, след едно такова (полу)ядене го мъчи корема, много пръцка, дори плаче. Сигурно ще ми се смеете, че казвам "дори" - но той по принцип не плаче... и за мен е странно да го чувам така.
Та .. затова се изцеждам. Кърмата ми намаля тези дни, дано е нещо временно. Иначе ще се изцеждам максимално, но като гледам намалялото количество, ми става тъжно.

Та искам да попитам - мога ли да направя още нещо? Чета всичко, което пишете и на другите момичета. Или просто да продължа доколкото мога с помпата, че поне да яде кърма. (Понякога му даваме хип комбиотик, когато няма достатъчно изцедено).

Още нещо - използвам ел помпа на авент. Знаете ли дали е достатъчно добра, или да помисля за друга марка? Има ли нещо такова, че с ръчна помпа се изцежда по-малко? Защото няколко дни използвах помпата като ръчна и се чудя може ли затова да е намаляла кърмата ми.

Благодаря за отделеното време!
Сетих се още нещо, ако има значение - в началото, когато ядеше от гърда със силиконовото,  често имах проблем с потичането на млякото.

Здравей, little afternoon,
Похвално е, че полагаш толкова настойчиво усилия,за да осигуриш най- доброто за своето дете, а имено майчино мляко. В предходен мой пост бях предложила няколко  начина, които биха подпомогнали процеса за връщане на бебето на гърда. Бяха ли ти от полза? Споделяш, че със силиконово зърно бебето захваща гърдата и суче. От описаното по- рано наддаване се вижда, че Радко наддава добре. Вариант ли е въпреки коликите да продължиш да му предлагаш да суче със силиконовото зърно? Проблемът с потичането на млякото се дължи на факта, че със силиконовото зърно по- бавно се задейства механизма на потичане на млякото. Като вариант би могла евентуално да опиташ да изцедиш малко мляко с помпата и след като е потекло, да сложиш зърното и да предложиш гърда. Този вариант би могъл да се изпробва и без силиконово зърно, за да се опита да захване гърда.
Опитай се да си осигуриш спокойствие и помощ  в домакинската работа, така че да може да си почиваш пълноценно. Обърни внимание на хранителния си режим- избягвай употребата на трансмазнини- маргарин-хапвай пълноценна и здравословна храна. Споделяно е тук в темата и че от полза може да бъде приема на така наречените лактогонни храни- варено жито, елда, сурови ядки и др. Приемът на течности е също от значение. Същевременно търси баланса и не прекалявай с нищо.
Някои жени успяват да се цедят по-добре с ръчна помпа, други с електрическа, а трети на ръка. Други комбинират различните методи. Би било добре да опиташ, кой вариант е най- работещ при теб. Изпращам ти една интересна статия, която би могла да ти е от полза, ако продължиш да храниш основно от шише: статия
Оставам на разположение за въпроси! Hug

# 397
Ми той много пораснал този юнак Петър , мъж е станал вече , нищо че е с памперс  smile3501  Hands Clap

# 398
teri_sun и при нас се случва когато го мъчи коремчето, да пъшка, ръмжи, да маха с ръце и да проплаква.
Belisima страхотна картинка са Петърчо и компания  Hug Как се справяте с козината? Аз не давам кучето да се доближава до малкия, заради космите, че и за наш "късмет", тая година кое време стана а дзвера още не се е оскубал и все пуска козина!
Маги Величкова много препатихте с малкия, но не се отказвай! С помоща на консултантите, повече почивка и редовно приемане на течности и добра храна - ще се получат нещата  Hug

# 399
Мами, кажете някакъв крем, който да заличава или поне редуцира вече образувани стрии?

# 400
Tery_sun  добре дошла  Peace
Gaggi аз в момента се мажа с контрактубекс и има видим ефект. Не са ми изчезнали но при мен са дълбоки, много и някои още от началото на бременността. Препоръчвам

# 401
Belisima страхотна картинка са Петърчо и компания  Hug Как се справяте с козината? Аз не давам кучето да се доближава до малкия, заради космите, че и за наш "късмет", тая година кое време стана а дзвера още не се е оскубал и все пуска козина!

А,справяме се.Няма такъв с животни вкъщи и да няма косми. Странното е,че по неговите дрехи не се лепят.Иначе, кучетата са подстригани почти нула номер, но тая космопускаща гад на снимката няма как и всеки ден се реши. Купих и една акумулаторна метла, че по-бързо се чисти с нея вместо да вадя голямата прахосмукачка. След няколко месеца, като започнат да пълзят няма как да ги спреш кой къде да е. А, след прохождането съвсем  Laughing

# 402
здравейте да попитам има ли следния случай при някого а именно от наколко дни бебка е по нервна преди обичаше в количката навън сега не плаче като я гушна мълчи у дома вече плаче щом я сложа в креватчето като я сложа до мен на спалнята иска да цока и заспива като се пробуди пак цокне малко и заспива не е гладна защото и права АМ изпие само 20мл и не го иска но през час два все иска да цоква по малко у дома не ме притеснява но вече ме е страх да излезем на разходка защото тя иска да цоква и да се приспива пробвах и най розлични залъгалки не ги иска ако може и ЛЛЛ да даде съвет

# 403
bru_netkat, Това е отговора на лекарите, че устата и носа са свързани и от това идват тези хъркания и преграквания. Казаха ми, че и често остава част от млякото което също дразни и създава тези звуци и затова не излиза нищо от аспиратора, както е и при нас.
Дори се чудя дали да го заведа на УНГ!
 И още един проблем при нас, който искам да ви споделя!
  Не искам да ви казвам като се нахрани за какво пъшкане, надуване и мятане става въпрос. Полудявам когато го храня в 3 през нощта и след това вместо да се наспя в ушите ми кънти пъшкане и надуване  #Crazy . На какво се дължи това според вас?
Bellisima82, Петър и котето са прекрасни!  Heart Eyes
Отново благодаря на всички за отговорите и за топлото приемане в темичката, надявам се да си бъдем полезни!  Hug

# 404
Teri_sun добре дошла Simple Smile Моята бебка се поти по време на кърмене и когато плаче много. Косичката й става цялата мокра. Бебчо може да нервничи от колики или ако му е много жега. Може да пъшка и да се мята ако е преял или не е успял да се оригне хубаво.

Белисисма страхотен мъж си имаш (пу-пу) Heart Eyes

За кърмата - помага и житото. Аз си го приготвям за закуска със стафиди, сушени сливи, орехи, бадеми, лешници  - въобще каквото има в нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт