Веганството - да споделим опит - тема 14

• 46 891
  • 752
  •   1
Отговори
# 165

Има ли деца, които не ядат млечни тук? Чудя се с какво да ги замествам. Моята щерка обича сирене или кашкавал по малко, но в момента продължава да е на диета заради корема. Опитах да я захраня и веднага започнаха болките. Пица например с какво да й правя? Тофу няма да яде, а и не ми се иска да я тъпча със соя.

За пореден път се убеждавам, че към простотията единственият успешен подход е пълният игнор Tired

Много хора използват хранителната мая върху пица вместо млечните - https://www.google.bg/search?q=nutritional+yeast+for+pizza&e … html%3B1080%3B609

Гледала съм и видео уроци за приготвяне на домашен кашкавал с хранителна мая,мога да те насоча ако имаш интерес  Hug
Самата аз не съм изпробвала това като вариант все още и не мога да дам лично мнение.   Peace

# 166
Сега се сещам, че миналата година в шкафа  в който съхранявах брашната за  домашен хляб (ръжено брашно, царевично, грахам, пълнозърнесто пшенично,) поставих чашка пълна с карамфил зрънца и пеперудки не са се появили.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 13:33 от temenuga2

# 167
Не се бях сетила за хранителна мая. Ще пробвам първо само с поръсено да видим дали ще одобри.

Скрит текст:
Така и не разбраха от какво са болките. На 7г е момата. Преди три години ги имаше и тогава ходихме по докторя, единият ни препоръча да спрем млечните и се оправи, но кожният тест не показва АБКМ. Давах само козе или овчи млечни в ограничени количества през това време.Тази година обаче в училище нямаше кой да я следи и така постепенно пак започнаха, а и вкъщи съм й давала. Сега откакто са спрени няма проблем, ще видим какво ще излезе. Вкъщи е ок, но на гости по лели, баби все забравят, оставят, чудят се кое може, кое не, пълна скръб...
Рецептата:
Скрит текст:
Елда с ориз правих 50:50-общо 1ч.ч. Елдата я киснах около 30мин. Оризът беше бял. Ако е натурален, трябва да се кисне и да се свари малко предварително.
Задуших 1 голяма глава лук с 1 сликидка чесън, добавих настърган морков и ориза и продължих да задушавам с мазнина под капак. Добавих елдата, разбърках още малко. ДОбавих чубрица, сол, черен пипер, малко куркума, 1 ч.ч. вода и оставих да заври и да я поеме.Напълних чушките и ги наредих в дълбока тавичка, надупчих ги с ножа. Настъргах домат, 1с.л. брашно(моето от лимец) размих във 1-2ч.ч. вода, добавих остатъка от плънката, пак подправки и залях с това чудо чушките. Пекох до готовност, като 1 път обръщах чушките и доливах малко вода.

# 168
  • на острова на мечтите
Вчера си правих разядка от патладжан и картоф. Сварих ги и пасирах. Щеше да стане по-вкусно, ако бях опекла патладжана, но беше толкова горещо, че не намерих сили да пека каквото и да е.
Пробвах да изсуша папая. Купих си я с цел да закусвам, ама хич не ми се услади. И за да не изхвърлям я нарязах на лентички, и я изнесох на слънце, покрита естествено. Изсъхна за един ден и сега е много по-приятна за ядене. Много вероятно не беше узряла напълно и затова не ми допадна.

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
danilu, патладжанът го пека директно на стъкло-керамичния плот. става по-вкусен, отколкото печен цял на грил.

за папаята - май има различни сортове. някои екземпляри ми миришат на повръщано и също не мога да ги ям.
правила съм пълнена папая (солена) и на салата с червен боб - така ми е по-вкусна. Peace

# 170
Папая купих веднъж и няма да повторя Ама че безлично нещо. Толкова беше скучна, че я метнах заедно с други неща в блендера и направих смуди.

# 171
Днес обмислям да правя пълнени домати на фурна /Гемиста/ , по гръцка рецепта , като може пак да сложа малко патладжан настърган с ориза . Grinning

# 172
  • София
 Simple Smile С какво ги пълниш?

# 173
С ориз , може и малко запържен стърган патладжан като кайма , риган задължително щом е гръцко ястие и се пече. Вкусотия голяма е .Изрязват се капачета, после се кормят , след като се напълнят се слагат капачетата и така се пече. Ориза може малко да се накисне .

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 10:07 от adelinda

# 174
  • София
 Hug Мерси! А оризът запържваш ли го преди това? Водичка слагаш ли?

# 175
Hug Мерси! А оризът запържваш ли го преди това? Водичка слагаш ли?

Накисвам , запържвам патладжана , след което слагам накиснатия но прецеден ориз , да няма вода , след ,което салцата доматена от вътрешността . Вода малко ти трябва на дъното на тавичката. Който не иска да пържи , патладжан да не слага, че се вари ,а така не е вкусен. Пече се с капаците нагоре.

# 176
  • София
Ном ном вече ми се дояде.   chef

Гледам говорили сте за хранителна мая. От скоро добавям на почти всико, викам й "храната за рибки".  Laughing Научих и семейството да търси "храната за рибки".  Mr. Green

# 177
Търсила съм и аз такава мая, но не намирам . Тук май само в МОЛ-а имало такъв магазин в който придават, но не ми е близо да ходя.

# 178
  • София
Аз от ай хърба си закупих един голям буркан.  Peace

# 179
ТАзи хранителна мая за какво я ползвате?? Заради Б12 ли?

Общи условия

Активация на акаунт