Веганството - да споделим опит - тема 14

• 46 898
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз - заради вит. Б12, ф.к., както и заради аромата на сирене, който прибавя към ястията.

http://www.mindbodygreen.com/0-7360/5-reasons-why-im-obsessed-wi … tional-yeast.html

# 181
Ясно аз рекох да не заради нещо друго.  Аз Б12 си го набавям от соевото мляко и тофуто Simple Smile и бирата(нали има бирена мая).  А и на 3 месеца(при смяната на сезоните) пия по една опкавока витамини - да набавя ако нещо съм пропуснал Simple Smile

# 182
Пускали ли сте си изследвания за липси на В12 ? Аз така и не се тествах , но и не съм на веган диета постоянно .

# 183
  • София
Не съм, но имам проблем усвояването на ФК, затова пия метилирана, а сега си поръчах и метил Б12, защото щом имам проблем с освояването на ФК, имам и с Б12.

# 184
  • София
само чета набързо, че нямам много време да пиша, ама за ф.к. - започнах да я пия към 3-я месец на бременността и после я спрях към 5-я; пиех комбинирани витамини до към началото на 8-я; когато пиех чиста ф.к. на Джеймисън много ми се гадеше; от техните витамини пренатал, от които пих само 10 броя хапчета в началото на кърменето също ми се гади, въобще хапчетата не са за мен явно; ползвах джеймисън, защото имат най-малко излишни добавъчни неща, gnc също, но не се намират навсякъде; като цяло не пия добавки, освен ако няма установен проблем (както с желязото например)

кашмирче, успех с ф.к.

# 185
  • София
 Hug Дао, аз имам генетична мутация.

# 186
  • на острова на мечтите
danilu, патладжанът го пека директно на стъкло-керамичния плот. става по-вкусен, отколкото печен цял на грил.

за папаята - май има различни сортове. някои екземпляри ми миришат на повръщано и също не мога да ги ям.
правила съм пълнена папая (солена) и на салата с червен боб - така ми е по-вкусна. Peace
Благодарско! Аз имам котлони на газ. Но стана вкусно и сварено, всъщност не остана. Това е похватаа за хора като мен с липса на време и търпение и с много задължения Wink Изсушената папая се оказа вкусен продукт, но и аз няма да си купя повече. Преди я намирах дехидратирана, но фирмата не я прави вече.
Забравих да ви похваля, че си закупих чия и конопени семена избелени. Сега трябва да видя за какво да ги използвам. За чията съм наясно, но за конопените семена ще поглядна на първа страница. Лошото е, че имам много ограничено време за търсене, но ще намеря начин.
Тази вечер съм на салата. Много жега е тук. Но пък вечер е хладно. Налага се да издърпам леко одеяло към 4-5 часа,иначе е хладно.
Снощи си правих грах с гъби, картофче и морков и накрая го направих на омлет с брашно от нахут. Страхотно е това брашно. На мен ми замества яйцата много успешно.

# 187
Трябва и аз да купя нахутено брашно,взеха да ми липсват омлетите.
Днес от библиотеката взех книгата ''Витамини и минерали във всекидневното хранене'' от
Генадий Малахов
Следващия път ще потърся нещо за веганството. Днес нямах никакво време и грабнах първото,което видях.
Така и така започнахме темата за Б 12.разбрах,че спирулината го съдържа. Никога не съм я купувала. Някой по-запознат моля да ми обясни как се приема  Blush

Кашмир,би ли пратила линк към хранителната мая,която закупуваш? Стана ми интересно,като чух,че е в буркан,т.е. би трябвало да излиза по-изгодно  newsm78  В Зоя.бг има само в кутии.

# 188
Спирулината я добавям в шейкове, сурови десерти.

# 189
  • София

Кашмир,би ли пратила линк към хранителната мая,която закупуваш? Стана ми интересно,като чух,че е в буркан,т.е. би трябвало да излиза по-изгодно  newsm78  В Зоя.бг има само в кутии.
Ето я:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Nutritional-Yeast-Flakes-10-oz-28 … ;sr=null&ic=2  Peace

# 190
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
но за конопените семена ще поглядна на първа страница. Лошото е, че имам много ограничено време за търсене, но ще намеря начин.

правиш мляко
ръсиш върху салати
правиш сурови бонбони и слагаш вътре
слагаш в мюсли
общо взето ползваш като други ядки...

# 191
Krasi *,а на вкус как е?  Grinning

Благодаря,кашмирче  Hug

# 192
  • София
Аз пия спирулина на хапчета, по-лесно ми е.  Blush
Преди пих тази: http://www.iherb.com/Nutrex-Spirulina-Pacifica-Pure-Hawaiian-Nat … sr=null&ic=11 ,
 а сега съм на тази:
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Spirulina-500-mg-18 … ;sr=null&ic=7  Peace

# 193
  • на острова на мечтите
но за конопените семена ще поглядна на първа страница. Лошото е, че имам много ограничено време за търсене, но ще намеря начин.

правиш мляко
ръсиш върху салати
правиш сурови бонбони и слагаш вътре
слагаш в мюсли
общо взето ползваш като други ядки...
Hug Ако знаеш колко време ми спести! Бог да те благослови, мила!
По повод витамините, доколкото си спомням тези на хапчета не се усвояват от организма ни, защото са химически продукти. Според мен за нас е достатъчно правилната комбинация на храни. Нито едно живо същество не пие витамини, дори и тези разтворимите. Доверявам се на инстикта си за това какво да ям и през лятото гледам да се храня с много сурови храни. И без това са в изобилие.
Спирулина е доста скъпа-опаковката е около 30 евро, понеже трябва да се съхранява в едно специално бурканче,май беше синьо стъкло, за да не се повреди от светлината. Има и пълнители и там три опаковки струваха над 60 евро. Позамислих се и засега няма да купувам.

# 194
Неутрална.    Laughing  т.е., малко гадна.Но смесена с други съставки, не се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт