"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 831
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Bandit Queen искам да те попитам какъв е рейтингът на Phulwa в Индия. Много ми хареса този сериал и го гледах заради Ангад, но освен него ми хареса и друг актьор и той като Шам искаше да спаси едно момиче от позор само че разликата е там, че това момиче искаха да го убият с камъни и не знам защо, тогава това момче се ожени за нея, за да я спаси. Имаше моменти, където се ядосвах на себе си, че не разбирам нищо. Ще се радвам, ако ми разкажеш историята. Благодаря предварително! Hug

А за първата брачна нощ на Алек и Садна нямам думи...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Някой беше споменал, че Индраджит ще се появи в по-късните епизоди на "Малката булка". Освен него ще се появи и Сумитра - бабата на Рагини (в това обаче не съм сигурна, защото изглежда по-млада и много ми приличаше на нея), Навин и учителката на Рагини по танци. В "Малката булка" учителката на Рагини беше учителката на Ананди в началните серии.

# 376
Сугна вече яко дразни с поведението си. Не стига че всички тия жертви заради нейната чест ги направиха ами  и  претенции  ooooh!

Не мислите ли, че темата трябва да се раздели за трите сериала. Налага ми се доста постове да прескачам, защото следя само МБ  Thinking

# 377
  • София
Сугна вече яко дразни с поведението си. Не стига че всички тия жертви заради нейната чест ги направиха ами  и  претенции  ooooh!

Не мислите ли, че темата трябва да се раздели за трите сериала. Налага ми се доста постове да прескачам, защото следя само МБ  Thinking

Сугна си е просто едно дете, което не знае какво да прави с живота си и, което възрастните допълнително объркват, без да и обяснят защо, какво, как. Говори се само за традиции, семейна чест, обществено мнение и нищо друго.
    Оженили са я рано и единствената и възможност е било да обикне съпруга си силно и по-тинейджърски двамата търсиха близост и ясно какво стана. Пратап загина и вместо да и помогнат я тикнаха в стаята сама да го преживява. Като се разбра, че е бременна,следваха само обиди, бой, викове и крясъци, пак без обяснение и изведнъж се появи Шиам, които пак без обяснения се ожени за нея. Според мен връзката и с него е единственият възможен вариант това момиче да бъде поне малко щастливо, но трябваше да и се говори. Трябваше да и се позволи ако не да обикне Шиам, то поне да му бъде приятел и спътник в живота. Че и трудното и предстои - да защитава съпруга и детето си.
Скрит текст:
Родителите на Шиам не знаят за бремеността, когато разберат ще ги изгонят. След време отново се завръщат, но тогава пък чичото на Шиам блъска детето от покрива и то остава инвалид

Относно разделянето на темата. Мисля си, че е още много рано за тази стъпка. Повечето от нас гледат 1 + сериали. Като чета постовете май има най-много гледащи "Цветовете на любовта" и при едно разделяне тази тема ще си бъде най-активна, а например в  темата за "Моята карма" едва ли някой да пише. Пак по мой впечатления този сериал го гледат малцина. Има и хора, като Бандитката, който са гледали сериалите и сега просто коментират освен за тях и по много други въпроси свързани с обичаите и бита на индииците. Бандитката едва ли ще пише в три теми където въпросите ще са сходни. То така или иначе "Цветовете" скоро ще приключат и темата ще си остане за "Малката булка". Само дано да са и закупили сериите. Ако БТВ започне да излъчва нов сериал, ще го мислим тогава.
   Нека и други да си споделят мнението, как им е по-удобно!!!!

Любовната сцена беше много хубава. Браво на Алек. Дано и в живота да има толкова романтични индиици, защото всяка жена заслужава специално отношение, независимо къде живее.
   Много ми бяха забавни и Рагини и Ранвир. Те умеят да се забавляват и да извличат максималното от всяка ситуация. Говорейки за Алек и Садна, те малко отиват на заден план, а също са страхотна двойка.
Не знам защо, но този новия Ананд ли беше, много ми напомня за Шиам. Същият поглед има, същият добряк, веселяк и все на правилното място в правилния момент

# 378
Е тази серия, ако човек не я гледа, все едно нищо не е гледал! Mr. Green

Така си е!  newsm10 Two Hearts Two Hearts  Mr. Green   Hands Clap

Ех, че ме яд, че не можах да гледам днес, най - интересното съм изтървала!
Има ли къде да се гледат днешните серии?

http://www.youtube.com/watch?v=eraL_m7hbUQ ето го епизода в оригинал

# 379
  • София
Забравих нещо. Този новия хулиган, които ще учи в училището на Джагдиш, ми се срува, че ще изиграе някаква роля в сериала. И то май няма да е много, много добра

# 380
И аз като Тереза мисля, че няма нужда от различни теми за различните сериали. Така ще се затруднят тези, които гледат повече от един сериал, а и Куини. И аз гледам само Цветовете, но това не ми пречи да прескачам постове, за другите сериали.
А ако пуснат и друг сериал, ще го включим и него в тази тема. Нали това е тема за индийските сериали. А и тук обсъждаме не само сериалите, но и всичко свързано с Индия.

# 381
  • Истанбул
А и тук обсъждаме не само сериалите, но и всичко свързано с Индия.

Точно по тази причина без да следя сериалите следя темата тук.Другият форум сякаш малко позамря,затуй ще надничам тук.Надявам се да ме приемете Hug

# 382
 Hug
Проклятие следва звездите от Моята карма

Скрит текст:
Звездите от Моята карма преследвани от куп злополучия

Звездите от Моята карма се оказаха преследвани от проклятие. Сякаш лоша карма е надвиснала над всеки от участниците в хитовата драма. Лентата мина под знака на огромен успех, но не такава е съдбата на участниците в сериала. Всъщност се оказа, че в живота често ги съпътстват куп злополучия след участието в Моята карма.

Актрисата Рашми Десаи, която играе порасналата Тапася в сериала бе наречена от зрителите „Най-подлото момиче“. Ролята й на жестоката злодейка й лепна такова клеймо, че няма роля, която да е изиграла след това и да е подобрила имиджа й.

Рашми разказва, че често отнасяла обиди и подхвърляния по време на снимките, когато излизала на пазар, или на разходка. На няколко пъти й се наложило да се справя с особено разгорещени фенове на сериала. В живота актрисата е изключително скромна и кротка, но това не пречи на почитателите на Моята карма да правят асоциации между нея и героинята й.

Освен неприятния прякор обаче, Рашми преживява и любовен провал. Тя се омъжва за екранния си любим Нандиш Сидху, но за съжаление приказката им претърпява провал и те се разделят.

Самият Махиндра от Моята карма определено е преследван от тежка карма. Любовта му към Рашми и провалът на брака му с нея не са единствените му злополучия. Младежът искал да стане военен пилот и дори учи във военен колеж. Вместо това обаче накрая му се налага да стане модел.

Някои от индийците смятат, че сериалът е донесъл нещастие и за децата актьори в него. Актрисата Ишита Панчал, която играе малката Тапася е замесена в грандиозен конфликт, след като нейната майка и тази на Авинаш Мукхерджи си разменят местата в тв риалити, а майката на Джагдиш от „Малката булка“, заявява, че момиченцето е глезено и пренебрегвано едновременно, с което жестоко я излага.
http://www.kliuki.net/proklyatie-sledva-zvezdite-ot-moyata-karma/

bouquet

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 13:38 от X*

# 383
  • Индия/България
Momicheta, deistvitelno shte mi e nevyzmojno da pisha v oshte 2 temi, no ako nqkoga reshite da gi otdelite, izobshto ne se syobrazqvaite s men.

Haksev, dobre si doshyl! Imash mnogo to4en pogled vyrhu situaciqta v Indiq, vklu4vai se po-4esto.

Petenci, Drijm tijm
Sveshtenite 7 kryga sa osnovniqt ritual na indiiskata bra4na ceremoniq. Te sa vsyshtnost 7 kletvi na mladojencite edin kym drug i 7 molitvi kym bogovete za shtastlivo syjitelstvo i blagosloviq na braka. Izvyrshvat se zadyljitelno okolo gorqsht ogyn i edinstveno s tqh brakyt se s4ita za validen. Toest, razbiraite 4e,  bez da se minat tiq krygove, nqma realen brak. V Indiq po4ti nikoi ne priznava podpisite pred grajdanskata administraciq.
Oba4e, spored religioznite  normi na hinduizma- ako jenata v tozi moment e bremenna i izvyrshi kletvenite krygove, to i bebeto kato neizmenna 4ast ot maikata,  syshto  shte mine pod ven4iloto zaedno s neq ( kolkoto i absurdno da vi zvu4i). Ako bebeto sled tova se okaje mom4e, to brakyt mu avtomati4no se anulira.  No ako se okaje momi4e, tova zna4i, 4e to syshto e izvyrshilo rituala i e stanalo sypruga na bashta si ili na myja, za koito se omyjva maikata. Eto zatova v slu4aq Sugna nqma pravo da mine krygovete, dokato ne rodi, za da ne vkara v grqh deteto si, ako e momi4e. Pri tova polojenie e vyzmojen grajdanski brak i obiknoveno sled rajdaneto se izvyrshva ognenata ceremoniq. Tova ima predvid Kalqni, samo 4e zashto kazva, 4e ako se okaje momi4e, trqbva da minava krygovete s maika si pak sled rajdaneto - tova ve4e ne mi e qsno. To nqma i logika vsyshtnost... Tuk naistina nqmam ideq..

Cvetanova, svastikata v hinduizma e simvol na dobra poli4ba- bilo to konkretno za blagopolu4ie, dobruvane, dobyr kysmet ili pyk za  shtastie kato cqlo. Nacistite sa q zaimstvali i za jalost sa izopa4ili smisyla i, no originalno i bukvalno ot sanskrit dumata "su-astiha",  ako ne se lyja, zna4i  "da bydesh dobre". Indiicite q risuvat za spoluka, s neq edin vid privli4at pozitivnata energiq. Naprimer po stenite na doma q risuvat za blagodenstvie i dobruvane na familiqta, no mnogo 4esto q risuvat i vyrhu novozakupeni predmeti, primerno nova kola, nov televizor i tn, s koeto edin vid gi "osveshtavat/blagoslavqt" da rabotqt dobre i bezproblemno. Kogato decata trygvat na izpit, syshto risuvat tozi znak vyrhu ranicata ili u4ebnika si za kysmet. Izobshto vse v toq smisyl- da e na dobro, na spoluka.

Lori, to4no tova iskah da kaja principno, (makar i s konkretniq primer), 4e kogato roditelite vqrvat v pravotata na  neshto, na nqkakva kauza; v nujdata ot podkrepa, ot kompromis, ot bitka i tn, to te se obedinqvat i pomagat. No, kogato decata reshat da  vqrvat v svoq pravota, ideali, perspektiva, to nevinagi ( da ne kaja tvyrde rqdko) mogat da se radvat na protegnata ryka ot zadrujna familiq. Toest ne ti li se struva, 4e toq patos okolo splotenata kyshta, solidnoto ramo i oporata v jivota e nqkak presilen.. Taka e ne samo s brakovete, taka e i sys sledvaneto na decata - nqma familna podkrepa, ako ne syvpada s ambiciite na roditelite. Taka e i ako deteto se okaje s nestandartna orientaciq i vyzgledi. Taka e,ako deteto se okaje narkoman ili oshte po-zle, ako dyshterqta e iznasilena primerno. 90% ot indiicite zapo4vat da kylnat sydbata si po vsi4ki paragrafi i da se 4udqt kak da se zavrat v misha dupka, vmesto da idat v policiqta i da podadat oplakvane ili da zavedat delo. Tova mi e misylta, makar 4e ne otri4am, ima i sploteni familii, koito branqt interesite na cqloto semeistvo vklu4itelno decata si, no te sa po-skoro izklu4enie, otkolkoto pravilo..

Ina4e- da, pravilno razbirash- sama jena, (pyk dori i jeni) ne samo na ulicata, no i v doma si, sa obekt na postoqnni ataki. Obirdjiite samo tova 4akat- sama jena s pylen seif zlato. Plq4kata im e v kyrpa vyrzana..no ima i mnogo po-strashni ataki ot obira. Tova se slu4va v Delhi posred bql den, a kakvo da govorim za selata, kydeto (kakto kazva cvetanova) samo deto ne kanqt prestypnicite "na gosti" s tiq shiroko raztvoreni prozorci i vrati...

Ani, 'Fulva' e baziran na deistvitelen slu4ai i razkazva istoriqta na Fulan Devi, koqto ot t.nar 'daku' (razboini4ka, banditka) se prevryshta v izvestna figura na politi4eskata scena i vyrla zashtitni4ka na pravata na indiiskite jeni.  Nakratko istoriqta se vyrti okolo nqkolko banditski klana, koito sa v postoqnna konkurenciq. Fulva popada vyv vihyra na sybitiqta, povle4ena ot brat si, koito e glavatar na ednata banda, no e otvle4ena ot geroq na Angad, koito e ot drugata banda i tyrsi otmyshtenie za smyrtta na svoq brat. Togava Fulva e oshte dete, i e v plen na Angad, no selskiqt syd postanovqva, 4e te ne moje da jiveqt taka, a trqbva da se ojenqt i  taka tq stava negova nevrystna sypruga. Na horizonta oba4e se poqvqva i 3ta banda. Tq pyk si otmyshtava na Angad, zashtoto sestra mu otkazva brak s tehen 4ovek. Fulva e otvle4ena otnovo  - toq pyt ot Takur (  glavatarq na 3ta banda), a Angad i roditelite i sa ubiti. Sled godini, kogato porastva,  Fulva nqma izbor osven da tyrsi na4in za otmyshtenie i ubiva malkiq sin na Takur, sled koeto vliza v zatvora, no posle q puskat, zashtoto priema da se omyji za   edin inspektor pod prikritie li beshe..Abei,koito vsyshtnost se okaza i toi ( nezakonen) sin na Takur , toest s tova tq prie da stane edna ot tqh. Tozi Abei oba4e ne znaeshe, 4e e sin na bandita i shteshe da se jeni za druga, no v denq na svatbata Fulva s trik se namushi pod buloto i se ojeniha. Tq iskashe da si otmyshtsva i izpolzvashe Abei, no neznam kakvo stana i mai se vlubi... Posle toi razbira istinata za bashta,si, ubiva Takur, zaobi4va Fulva, rajdat im se deca i s tova scenaristite slojiha hepi end. Moje bi Abei e geroqt, za koito kazvash, 4e ti e haresal.
No i toq serial za jalost nqmashe uspeh.  Malko nad 250 epizoda napraviha i go sprqha zaradi nisyk reiting. Qvno na zritelite im se vidq ednoobrazen, tyi kato pove4eto vreme deistvieto se razviva v junglata i istoriqta e leko grubovata,  bazirana osnovno vyrhu gonki i otmyshteniq... Vnasqha dosta obrati i minisujeti, no i tova ne zaintriguva osobeno. Serialyt zavyrshi,bez dori da otrazi vlizaneto na Fulva v politikata. Pyk i rolqta na Angad beshe malka. Ne razbrah otkazal li se e ot seriala ili prosto zamisylyt e  bil geroqt mu da byde ubit...4estno kazano na men ne mi haresvashe kak mu slagat toq 1 ton kajal pod o4ite..mnogo stranno i otblyskvashto mi izglejdashe, no pyk sym zabelqzala, 4e i v realniq jivot nosi kajal pod o4ite ponqkoga..

Ina4e aktrisata,koqto igrae Fulva kato golqma e syshtata, koqto igrae Ganga- 3ta jena na Jagadish, sled kato smenqt originalnata aktrisa.
Nqkoi kaza za Navin ot Bidaai- v MB toi pyk e advokatyt Vivek- myjyt, koito se jeni za Sanchi,  (zylvata na Anandi i sestra na Shiv), sled kato tq byde iznasilena ot brat mu, za da spasi 4estta i, a brat si prashta v zatvora. V Bulkata toi e polojitelen obraz. Za babata na Ragini oba4e se symnqvam da e bila tq.

# 384
Момичета, действително ще ми е невъзможно да пиша в още 2 теми, но ако някога решите да ги отделите, изобщо не се съобразявайте с мен.

Хаксев, добре си дошъл! Имаш много то4ен поглед върху ситуацията в Индия, вклу4ваи се по-4есто.

Петенци, Дрийм тийм
Свещените 7 кръга са основният ритуал на индийската бра4на церемония. Те са всъщност 7 клетви на младоженците един към друг и 7 молитви към боговете за щастливо съжителство и благословия на брака. Извършват се задължително около горящ огън и единствено с тях бракът се с4ита за валиден. Тоест, разбирайте 4е,  без да се минат тия кръгове, няма реален брак. В Индия по4ти никои не признава подписите пред гражданската администрация.
Оба4е, според религиозните  норми на хиндуизма- ако йената в този момент е бременна и извърши клетвените кръгове, то и бебето като неизменна 4аст от майката,  също  ще мине под вен4илото заедно с нея ( колкото и абсурдно да ви зву4и). Ако бебето след това се окаже мом4е, то бракът му автомати4но се анулира.  Но ако се окаже моми4е, това зна4и, 4е то също е извършило ритуала и е станало съпруга на баща си или на мъжа, за които се омъжва майката. Ето затова в слу4ая Сугна няма право да мине кръговете, докато не роди, за да не вкара в грях детето си, ако е моми4е. При това положение е възможен граждански брак и обикновено след раждането се извършва огнената церемония. Това има предвид Каляни, само 4е защо казва, 4е ако се окаже моми4е, трябва да минава кръговете с майка си пак след раждането - това ве4е не ми е ясно. То няма и логика всъщност... Тук наистина нямам идея..

Цветанова, свастиката в хиндуизма е символ на добра поли4ба- било то конкретно за благополу4ие, добруване, добър късмет или пък за  щастие като цяло. Нацистите са я заимствали и за жалост са изопа4или смисъла и, но оригинално и буквално от санскрит думата \су-астиха\ако не се лъжа, зна4и  \да бъдеш добре\. Индийците я рисуват за сполука, с нея един вид привли4ат позитивната енергия. Например по стените на дома я рисуват за благоденствие и добруване на фамилията, но много 4есто я рисуват и върху ново закупени предмети, примерно нова кола, нов телевизор и т.н., с което един вид ги \освещават/благославят\ да работят добре и безпроблемно. Когато децата тръгват на изпит, също рисуват този знак върху раницата или у4ебника си за късмет. Изобщо все в тоя смисъл- да е на добро, на сполука.

Лори, то4но това исках да кажа принципно, (макар и с конкретния пример), 4е когато родителите вярват в правотата на  нещо, на някаква кауза; в нуждата от подкрепа, от компромис, от битка и т.н., то те се обединяват и помагат. Но, когато децата решат да  вярват в своя правота, идеали, перспектива, то невинаги ( да не кажа твърде рядко) могат да се радват на протегната ръка от задружна фамилия. Тоест не ти ли се струва, 4е тоя патос около сплотената къща, солидното рамо и опората в живота е някак пресилен.. Така е не само с браковете, така е и със следването на децата - няма фамилна подкрепа, ако не съвпада с амбициите на родителите. Така е и ако детето се окаже с нестандартна ориентация и възгледи. Така е,ако детето се окаже наркоман или още по-зле, ако дъщерята е изнасилена примерно. 90% от индийците запо4ват да кълнат съдбата си по вси4ки параграфи и да се 4удят как да се заврат в миша дупка, вместо да идат в полицията и да подадат оплакване или да заведат дело. Това ми е мисълта, макар 4е не отри4ам, има и сплотени фамилии, които бранят интересите на цялото семейство вклу4ително децата си, но те са по-скоро изклу4ение, отколкото правило..

Ина4е- да, правилно разбираш- сама жена, (пък дори и жени) не само на улицата, но и в дома си, са обект на постоянни атаки. Обирджиите само това 4акат- сама жена с пълен сейф злато. Пля4ката им е в кърпа вързана..но има и много по-страшни атаки от обира. Това се слу4ва в Делхи посред бял ден, а какво да говорим за селата, където (както казва цветанова) само дето не канят престъпниците \на гости\ с тия широко разтворени прозорци и врати...

Ани, \'Фулва\' е базиран на действителен слу4аи и разказва историята на Фулан Деви, която от т.нар \'даку\' (разбоини4ка, бандитка) се превръща в известна фигура на полити4еската сцена и върла защитни4ка на правата на индийските йени.  Накратко историята се върти около няколко бандитски клана, които са в постоянна конкуренция. Фулва попада във вихъра на събитията, повле4ена от брат си, които е главатар на едната банда, но е отвле4ена от героя на Ангад, които е от другата банда и търси отмъщение за смъртта на своя брат. Тогава Фулва е още дете, и е в плен на Ангад, но селският съд постановява, 4е те не може да живеят така, а трябва да се оженят и  така тя става негова невръстна съпруга. На хоризонта оба4е се появява и 3та банда. Тя пък си отмъщава на Ангад, защото сестра му отказва брак с техен 4овек. Фулва е отвле4ена отново  - тоя път от Такур (  главатаря на 3та банда), а Ангад и родителите и са убити. След години, когато пораства,  Фулва няма избор освен да търси на4ин за отмъщение и убива малкия син на Такур, след което влиза в затвора, но после я пускат, защото приема да се омъжи за   един инспектор под прикритие ли беше..Абеи,които всъщност се оказа и тои ( незаконен) син на Такур , тоест с това тя прие да стане една от тях. Този Абеи оба4е не знаеше, 4е е син на бандита и щеше да се йени за друга, но в деня на сватбата Фулва с трик се намуши под булото и се ожениха. Тя искаше да си отмъщава и използваше Абеи, но не знам какво стана и маи се влюби... После той разбира истината за баща,си, убива Такур, заоби4ва Фулва, раждат им се деца и с това сценаристите сложиха хепи енд. Може би Абеи е героят, за които казваш, 4е ти е харесал.
Но и тоя сериал за жалост нямаше успех.  Малко над 250 епизода направиха и го спряха заради нисък рейтинг. Явно на зрителите им се видя еднообразен, тъй като пове4ето време действието се развива в джунглата и историята е леко грубовата,  базирана основно върху гонки и отмъщения... Внасяха доста обрати и мини сюжети, но и това не заинтригува особено. Сериалът завърши,без дори да отрази влизането на Фулва в политиката. Пък и ролята на Ангад беше малка. Не разбрах отказал ли се е от сериала или просто замисълът е  бил героят му да бъде убит...4естно казано на мен не ми харесваше как му слагат тоя 1 тон каджал под о4ите..много странно и отблъскващо ми изглеждаше, но пък съм забелязала, 4е и в реалния живот носи каджал под о4ите понякога..

Ина4е актрисата,която играе Фулва като голяма е същата, която играе Ганга- 3та йена на Йагадиш, след като сменят оригиналната актриса.
Някои каза за Навин от Бидааи- в МБ тои пък е адвокатът Вивек- мъжът, които се йени за Санчи,  (зълвата на Ананди и сестра на Шив), след като тя бъде изнасилена от брат му, за да спаси 4естта и, а брат си праща в затвора. В Булката тои е положителен образ. За бабата на Рагини оба4е се съмнявам да е била тя.

# 385
  • Истанбул
Haksev, dobre si doshyl! Imash mnogo to4en pogled vyrhu situaciqta v Indiq, vklu4vai se po-4esto.

Благодаря,Бандитке!Малка корекция=вместо добре дошъл-добре дошла!

# 386
На тоя Ананд май не му е чиста работата

# 387
Днеска успях да гледам "Карма"-та - Толкова ми стана жал за Ичха в училището. Толкова ли е важно всички индийци да знаят английски?

В момента гледам "Цветовете", но продължавам да си мисля, че не му е чиста работата на Ананд. Никой ли не знае? Нали после той става съпруг на Рагини?

# 388
В момента гледам "Цветовете", но продължавам да си мисля, че не му е чиста работата на Ананд. Никой ли не знае? Нали после той става съпруг на Рагини?
Ананд е дясната ръка на уж извънбрачния син на Индраджид. А този син се оказва онази скица, дето Ранвир го беше наел да следи Садна, за да накара Алек да ревнува. Та този им извънбрачен брат ще иска да си отмъщава. Но после ще се окаже, че не им е брат. Simple Smile

# 389
Рагини се жени за Анмол.А като гледах малко серии напред Рагини вижда някакви снимки във  вестника и беше мн притеснена

Общи условия

Активация на акаунт