"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 665
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Не гледам редовно, моля някой да ме "светне" кой е Аднанд в "Цветовете..." Появи се от нищото, но като че ли ще има някаква родствена връзка с някой от мъжете. newsm78 И защо иска да навреди на Раджванш?
Малко по назад в темата сме писали за това.  Wink

# 511
Не гледам редовно, моля някой да ме "светне" кой е Аднанд в "Цветовете..." Появи се от нищото, но като че ли ще има някаква родствена връзка с някой от мъжете. newsm78 И защо иска да навреди на Раджванш?
Малко по назад в темата сме писали за това.  Wink
Ананд е съучастник на Каран.  Каран смята, че е извънбрачен син на Инраджит. В последствие се разбира...

# 512
Цветовете

Индраджит чете си вестника и пита слугата: Какво става тук, защо всички тичате напред назад  newsm78

Слугата: Господарката /демек Васу/ готви в кухнята  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

То така и аз мога да готвя ама нямам слуги   Naughty

# 513
  • Варна
Ама аз пък се чудя,как тъй не доФтасаха от медиите,да заснемат,за първа страница и праймтайма,туй чудо на чудесата!  Joy ... Васундхара Раджванш в кухнята!  #Crazy  ... Само за рубриката "АКО ЩЕТЕ,ВЯРВАЙТЕ!"  Mr. Green

Vikrant Massey 
Ааааааа Лорче, направо изби рибата начи! ПУтрета кърти миФки от'сякъде! newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
Греховно готин!
Погледът!!! ... Ах!

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 18:48 от Lora-Di

# 514
Рагини напоследък кърти! Mr. Green Такъв остър ум, хитрост и слово се леят от нея, че чак да не повярваш. Къде беше тази Рагини обаче, когато бяха онези проблеми в семейството, които го разединиха? Rolling Eyes Ако се беше появила тогава, нямаше да се стигне до тук!
Едно и признавам обаче, това опълчване, което тя направи, Света Садна никога не би го направила. Тя щеше да се чуди и мае, ама как, ама защо аджеба някой е постъпил така, и пак щеше да намери оправдание за постъпката му, за да прости поредната несгода. Еее, то бива-бива да си добър, но чак толкова върви на глуповатост. Wink

# 515
  • Варна
Едно и признавам обаче, това опълчване, което тя направи, Света Садна никога не би го направила. Тя щеше да се чуди и мае, ама как, ама защо аджеба някой е постъпил така, и пак щеше да намери оправдание за постъпката му, за да прости поредната несгода. Еее, то бива-бива да си добър, но чак толкова върви на глуповатост. Wink
Мен ме дразни не и толкова всепростимостта на Садна,колкото търпимостта й...Примерно,случая с Навин и Авни-ако бях на нейно място,може би,също щях да им простя,в смисъл,че нямаше да търся отмъщение,а да ги оставя на Божието правосъдие...Но да продължавам да живея под един покрив и да се храня на една маса с тях-НЕ! Колкото и овчедушен да е един човек,има санитарен минимум,под който не трябва да се пада...под който,добротата и толерантността се превръщат в нещо порочно ...да не кажа,перверзно...

# 516
Невероятни епизоди на Цветовете днес!  newsm44

Рагини, Малти и Вину са супер екип - успяха да разкрият пъклените планове на Навин и Авни. Много ми хареса как Рагини ги разкри пред всички. За щастие стигна на време и Авни не успя да отрови Садна. А как се молеха тези гадини - сега нека им е - отиват там, където им е мястото: в затвора. Да ги видя сега как ще се ширят ...  smile3501 newsm76  Kissing Heart

Васу наистина къртеше с това готвене. За пръв път влизала в кухнята - всички бяха толкова учудени, особено Индраджит. То това си е събитие, но нали ще готви за Садна ...  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Алек и Садна бяха прекрасни в болницата! Той как я хранеше, как се гледаха и се държаха за ръце. А колко сладки бяха като си правеха плановете за съвместния им живот - как тя ще го храни, ще го изпраща на работа, той ще й се обажда. Страхотни са ...
txtloves txtloves txtloves

# 517
  • София
    Ако ми бяха казали, че така ще се развият нещата в 'Цветовете" хич нямаше да повярвам. Кушалия смирена, Васу готви и катери храмове, Малти и тя помага на семейството си, за Рагини да не говорим - ако преди плачеше като разглезено детенце, сега с каква решителност изпълняваше план след план - първо с Ананд, сега с Вину и Малти. И само как и тикаше лъжицата на Авнито. Браво и на дубльорката и на български. Единствено Алек и Садна са си същите - тя тихо си рони сълзите на леглото, а Алек до нея. Аз ако знаех, че  някои иска да трови жена ми, щях да му извия врата на секундата. А той как те съжалявах Навин за загубата на майка ти.
   Изглежда сценаристите се подготвят за промяна на сюжета след като Садна и Ранвир вече няма да ги има. Идват нови герои, нови интриги, нови връзки и любови. А, че в живота такава промяна е невъзможна, в това съм напълно сигурна за себе си. Не е реално някой да ти причинява толкова болка, а ти да преглътнеш и да продължаваш напред все едно нищо не е било.
   И друго нещо ме терзае. След като Васу вече така се промени, защо гривните които ще подари на снахите си ще им донесат такъв лош късмет??

Куини имам и един въпрос към теб. Може ли да ми обясниш, защо когато Васу ходеше към храма да се помоли за Садна, хората около нея бяха облечени все в оранжеви дрехи. Това някакъв свещен цвят ли е?

В "Малката булка" се убеждавам, че в такъв суров и жесток свят няма как да си мекушав и да отцелееш. Визирам Калияни. Ако не беше така безцеремонна и строга, едва ли семейството и щеше да е това, което е сега. Просто се чудя как тези хора могат да живеят така. Вражди; убийства; отричат се от децата си, без да се опитат да ги разберат; продават децата си без да се замислят как живеят.....

Джагдиш хич не ми харесва напоследък. Как пък все с неподходящи се сприятелява.  Дано семейството му се намеси и го вкара в пътя. А и отношението му към Ананди е ужасно, горкото момиче какво търпи в тази къща. Ако бях на родителите и, да съм си я взела обратно.

# 518

В "Малката булка" се убеждавам, че в такъв суров и жесток свят няма как да си мекушав и да отцелееш. Визирам Калияни. Ако не беше така безцеремонна и строга, едва ли семейството и щеше да е това, което е сега. Просто се чудя как тези хора могат да живеят така. Вражди; убийства; отричат се от децата си, без да се опитат да ги разберат; продават децата си без да се замислят как живеят.....

Наистина...  Sad
А трябва да си дадем сметка, че така живее голяма част от човечеството- само да погледнем на картата на света колко е голяма Азия... А колко милиарди хора са там... Европа е просто едно кътче на планетата, където имаш право да си свободен и трябва да оценяваме това, че сме тук. Понякога се оплакваме от цивилизацията, стреса и какво ли не, но имаме това, за което в повечето държави хората още водят жестоки борби.
На мен Малката булка ми харесва точно заради това- на пръв поглед е приказно и наивно, но за хора като нас е един добър показател и средство да ни накара да се замислим за много неща. Той и затова е толкова успешен може би.

# 519

Наистина...  Sad
А трябва да си дадем сметка, че така живее голяма част от човечеството- само да погледнем на картата на света колко е голяма Азия... А колко милиарди хора са там... Европа е просто едно кътче на планетата, където имаш право да си свободен и трябва да оценяваме това, че сме тук. Понякога се оплакваме от цивилизацията, стреса и какво ли не, но имаме това, за което в повечето държави хората още водят жестоки борби.
На мен Малката булка ми харесва точно заради това- на пръв поглед е приказно и наивно, но за хора като нас е един добър показател и средство да ни накара да се замислим за много неща. Той и затова е толкова успешен може би.

Да не забравяме и слободията в Северна Америка все пак. Wink
Иначе съм съгласна.

# 520

Да не забравяме и слободията в Северна Америка все пак. Wink
Иначе съм съгласна.

Да, това не го включих, защото не съм много запозната, но доколкото знам, и това е един много различен свят от нашия. И като знам какви абсурди има в законодателството в някои щати, не съм убедена, че навсякъде са това, което е в големите градове. В това отношение много си харесвам Европа- ние имаме възможност да извлечем най-чистото и истинско от източните учения, защото не сме "пристрастни". Дори и от тези филми има човек какво да научи и върху какво да поразсъждава.  Simple Smile

# 521
Символът на оранжевия цвят в Индия

Оранжевият цвят се счита за свещен в Индия още от ведическия период и се свързва с бога на огъня Агни и слънцето Сурия, защото е съставен от два основни цвята - жълтия и червения.
Червеният цвят е цвета на успешните начинания, силата, смелостта и достойнството, божествената енeргия, струяща от слънцето към всички живи същества, душевната чистота, здравето, любовта и добрия късмет. Ето защо при всяка молитва puja се използват листенца от червена роза, оризови зърна и червения прах - vermilion. Червен е цветът на синдура върху косите на омъжените жени, точката - tilak, която се поставя на мястото на третото око, свързващо човека с космоса, сарито на булката, която започва нов живот в дома на съпруга си, кончето, което сестрата завързва на ръката на брат си по време на празника Raksha Bandhan, за да бъде обичана и закриляна от него през целия й живот. С червен прах се посипват скулптурите на божествата, когато се честват религиозните празници, свързани с тях, червен е и цветът на сарито на починалите жени, което символизира тяхната духовна сила, сътворяващата им женска енергия и почестта към тях като съпруги и майки.

От своя страна, жълтото е израз на стабилността, познанието, медитацията, мъдростта, покоя, щастието, духовното израстване, дарбата, целомъдрието и победата, предпазването от зли сили.
В южна Индия младоженецът връзва жълта нишка около врата на своята съпруга като знак за свещеността на брака и връзката помежду им и като амулет против злото.

Съчетаването на двата цвята в оранжевия цвят му придава особено свещено значение. Той е символ на бога на огъня Агни, който има пречистваща сила, изпълнява ролята на посредник между боговете и хората и изгаря невежеството. Оранжевото е и бога-слънце Сурия, който дарява живот, осветява пътя към познанието и напомня за душевното усъвършенстване и божественото в душата на човека, търсенето на светлината, която унищожава злото в света.
Това е цветът на светците, отшелниците, садхутата, отдалите се на бога и на всички онези, които са загърбили материалния свят в своето търсене на съвършенството, хармонията, абсолютната истина и просветлението. Когато някой индийски свещеник се мести от един ашрам в друг, той носи със себе си гърне със запален огън, който е символ на пренасянето на светостта и знанието. Този огън може да бъде заменен със знаме с оранжев или червен цвят. Ето защо, много такива триъгълни знамена, изразяващи предаването на мъдростта, божественото начало и величието на боговете могат да се видят по куполите на хиндуистките и сикхски храмове.
Оранжеви са били и дрехите на смелите раджпутски войни, показващи тяхната саможертва, достойнство и смелост. С тях те са се хвърляли в последните си смъртоносни битки, защитавайки своите крепости от техните нападатели.
Оранжевото е един от цветовете на индийското знаме и като такъв е носител на идеята за предаността, смелостта, непреклонността, саможертвата и отдадеността на родината.

При сикхизма, оранжевото е символ на сикхската организация Кхалса, създадена от десетия последен гуру - Гобинд Сингх. Тази организация се нарича „Akal Purakh de fauj” или „Армията на Бог”. Тя е военно обединение на сикхите за защита на тяхната вяра и сикхската общност, чието съществуване се налага заради разрастващата се власт на мугалите и нарушените отношения с тях по времето на императорите Джахангир и Аурангзеб. Този цвят е израз на социалното обединение на сикхите, тяхната сплотеност и социална принадлежност.
Оранжевите им тюрбани от друга страна символизират радостта от живота и щастието. Оранжеви са и военните им флагове - Nishan Sahibs, напомнящи на враговете им за тяхната смелост, готовност за саможертва и достойнството им като войни.

Будистите използват оранжевия цвят като израз на принадлежността им към будистката сангха, отказването им от материалния свят и приемането на пътя към душевното усъвършенстване и просветлението.

# 522
  • Варна
Божкееее, ма тя сватята Раджваншова била „душа” човек! Въх, как тъй ми й убягнала досега нейната „доброта”.
Тя откакто се изкатери по-близо до боговете, явно те нещо са и прошепнали, скришом от нас.
 Май пак трябва да ходя в ъгъла да се срамувам от себе си Embarassed Embarassed.

Защо, обаче все още не мога да и имам такова доверие, каквото ни показват сценаристите. Дали не е затишие след буря newsm78 newsm78.

Ама нека да изчакам краят на сериите, че току-виж ми се е наложило да се самобичувам за наивността си  Banghead Banghead.

Малти-ту и тя от ден на ден саритата и все по-красиви и по-красиви.

Хм, вот какой факт получается! Нашия даскал по музика цъфна тука.

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 16:20 от cvetanova

# 523
Вижте какво прочетох за обецата на носа на булката, онзи ден нали я коментирахме.

Nath - обецата за носа, подчертава красотата на жената и символизира прехода от живота й на неомъжена жена към семейния живот и принадлежността й към новия дом, в който отива. Тази обеца е един вид измолване на щастие и дълъг живот за булката и нейния съпруг от богинята Парвати и израз на достойнството и душевната чистота на жената. Неомъжените жени и вдовиците нямат право да носят Nath. Обецата се сваля от мъжа на омъжената жена след сватбата, но в някои райони на Индия, Nath се носи през целия живот на жената.

# 524
  • София
kirionka Много ти благодаря за изчерпателната и интересна информация.

Боже гледам Цветовете и не вярвам на очите си.
   Толкова добро едва ли е на добро. 

Общи условия

Активация на акаунт