Отговори
# 240
ами вече 2 дена го пие няма ефект охх дано дано да хормонално  Praynig

# 241
  • Wolwedans
Фатма, обикновено такава е стандартната процедура при кървене в тази възрастова група- кръвоспиращи (дицинон, калции, вит.Ц, метергин)+ прогестеронов препарат(оргаметрил, дуфастон, утрогестан...) ако не спре- кюретаж. Той е диагностична и лечебна процедура в едно. Не се страхувай от кюретажа- имам 3 зад гърба си, нищо страшно или болезнено няма. При единия даже бях на работа, час след упойката се върнах на работа и си изкарах дежурството без никакъв проблем.
Причините обикновено са хормонални, недостига на прогестерон води до ендометриална хиперплазия или полипоза, но трябва да се изключи миома на матката и киста(тумор) на яйчника.

# 242
именно от тия неща ме е страх Али дано не излезе нещо сериозно и благодаря ви че толкова бързо ми отговорихте, вие сте ми и ми бяхте много голяма упора господ да е с всички нас желая на всички само добри резултати  Hug

# 243
fatma - всичко ще е наред  Hug

Аз съм на седмото небе от щастие. Вчера бях на първи контролен преглед след конизацията - всичко е супер, вече нямам ограничения за нищо. Продължавам си живота като преди и доцент Попова каза - колкото искам бебета да си правим и раждам Simple Smile. На всеки 3 месеца - на контролна цитонамазка и това е Simple Smile Simple Smile.

На излизане от кабинета се разплаках от облекчение. 3 месеца живея с ужаса, че съм болна и т.н. и сега камък ми падна от сърцето.

Моля се за всички вас да сте щастливи, поне колкото мен вчера  Praynig

# 244
Фатма, а някакво кръвоспиращо не са ли и изписали? На мен ми бяха дали заедно с Оргаметрила и Дицинон.
При преглед с ехограф би трябвало да се види ако има нещо от нещата които Али спомена - миома, тумор на яйчника, така, че ако са я преглеждали и не са видели нищо, значи няма нещо сериозно за което да се притесняваш.
Цитонамазка взеха ли?

# 245
наплашена много много се радвам за тебе даи бойе да си имаш бебенца  Heart Eyes леми те не са и правили преглед още за сега само личната движи нещата тук е така ,след като тя свърши с всичко тогава на гинеколог не друго освен оргаментрила не са и изписали и кръвотечението все още не е спряло не е силно но си тече

# 246
Фатма, като те чета, започвам да се радвам на нашето здравеопазване и доктори. Направо не мога да повярвам, че не я е пратила на преглед с ехограф поне.  Rolling Eyes

# 247
Здравейте, момичета!  Hug

Включвам се в темата, за да я следя и за да разкажа на бързо, ако може някой да ми разясни по възможно най-лесничкия начин какво да очаквам... Вечра бях на цитонамазка и докторът каза, че имам ЧПВ и чакаме резултатите. Той видя, че малко се стреснах- аз съм си такава, когато съм в лекарски кабинет, просто ми става лошо. Embarassed И ми обясни, че на моята възраст (25г.) нямало да се наложи лечение, дори и имуностимулация не била необходима, евентуално можело да се наложи да правя по-често изследвания. Каза също да не чета нищо в интернет, защото ще попадна на какво ли не- аз, разбира се, се изкуших да попрегледам някои неща, но не се задълбочих.
Сега все пак се чудя- ако резултатите не са много добри, съвсем ли нищо не се предприема в такива случаи? Аз мога ли да заразя някого и какво мога да напарвя, за да не се случи? Какви са перспективите, може ли да имам проблем със забременяване....ето такива неща си мисля...
Досега съм чела само колкото да знам какво е това и за да се изследвам, но сега...вече е по-сложно... Rolling Eyes

# 248
тия работи ще ги мислиш след цитонамазката ако тя излезне добре няма за какво да се претесняваш не се филмираи предварително  Peace стискам палци да е добър резултата

# 249
  • София
А как докторът разбра само от преглед, че имаш ЧПВ?

# 250
А как докторът разбра само от преглед, че имаш ЧПВ?

Ами точно това не очаквах и аз- при прегледа някои участъци се оцветиха в червено след като намаза с каквото се слага там, не разбирам подробности. На монитора се видяха два участъка с по-различно оцветяване и той ми показа това неща, като каза: "Диагнозата на този етап е ЧПВ, нищо повече, ще изчакаме изследванията." Но това е сигурно и не го очаквах, защото смятах, че няма такъв тест, който на момента да даде категоричен отговор.

fatma, благодаря ти!  Hug
На всички ни пожелавам здраве и най-важното: да не се тревожим!   bouquet

# 251
  • София
Проблемни са белите участъци. Не червените.
Аз имах проблем на колпоскопа и на биопсията дори, а ЧПВ са ми отрицателни, така че нищо не е сигурно на този етап. А пусна ли изследвания за ЧПВ?

# 252
Проблемни са белите участъци. Не червените.
Аз имах проблем на колпоскопа и на биопсията дори, а ЧПВ са ми отрицателни, така че нищо не е сигурно на този етап. А пусна ли изследвания за ЧПВ?
Така ли, много странно... Не,нямаше нищо бяло- само тъмно и две места бяха малко по-светло червени. Започвам да мисля, че може да са предизвикани от друга инфекция... Пуснахме изследвания, да. Единственото, което ме обезпокои най-вече, е че отсега каза, че няма да назначаваме лечение- аз не знам тогава от тези изследвания какво се очаква.  Rolling Eyes До днес например не знаех, че ЧПВ предизвиква проблеми и при мъжете и това сега ме стресна също, ще трябва да се организира някаква профилактика и за мъжа ми? Ох, не знам... 80% от населението имали този вирус, но аз не мога да се сетя и за една приятелка, която да е споделяла за положителни резултати или някакъв такъв проблем.

Благодаря ти за разясненията, от полза са ми!  Hug
Ще почакам една седмица и ще видя, засега не ми се иска да се настройвам повече.  Tired

# 253
  • София
Не виждам нещо толкова страшно, в това, което си описала. Сега бъди спокойна и иизчакай резултатите. После ще го мъдрим. Simple Smile Късмет и хубави резултати!

# 254
Не виждам нещо толкова страшно, в това, което си описала. Сега бъди спокойна и иизчакай резултатите. После ще го мъдрим. Simple Smile Късмет и хубави резултати!
Благодаря ти!  bouquet
Така е, по-скоро ме притеснява липсата на информация, не съм много подготвена. Добре че беше първия пост от темата, много ми беше полезен!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт