Отговори
# 60
 Hug да на антибиотик сам и тои на това се надява и аз разбира се. Но незная дали ще има ефект

# 61
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Минах преглед при д-р Дянкова.
Раничката си е там, около 3 см. На колпоскоп се виждат не малки бели участъци. Чакам резултат от цитонамазката. Биопсията от преди няколко месеца уж не била страшна. Но казва, че е наложително да се направи конизация и абразио /заради някакъв полип/.
Винаги като ходя при нея ме кара да си направя ДНК тест, било важно за ваксината  newsm78 /каквато аз в никакъв случай не смятам да си слагам/.
С малко смесени чувства съм. Хем й имам доверие, хем с това натякване за ДНК теста...
Искаше ми се да можех да посетя Ганчева за второ мнение, но съм за кратко в България и не мога да се вредя за час.

# 62
Здравейте момичета
излезе и моята хистология, добра е, но много се разминава с резултата от биопсията...твърде много. Значи при резултат от биопсия ЦИН 2-3 от канала, хистологията сега показва койлоцитоза ... няма никакъв ЦИН. Странно, но факт. newsm78 Можело е и да си спестя конизацията, но с този резултат от биопсията и през ум не ми е минало...

# 63
  • София
Резултатът ти е страхотен,наистина е можело да ти спестят конизацията,но откъде си можела да знаеш...Възможно е с биопсията да са махнали дисплазията  newsm78. Сега си изкарай едно прекрасно лято!  bouquet

# 64
Жълта роза - страхотно Simple Smile. И аз толкова много искам добра хистология и да се окаже излишна конизация, ама... трябва да имам търпение и да почакам...

# 65
Жълта роза, поздравления за резултата   bouquet

# 66
Жълта роза  поздравления за резултата  Hug
Аз сега се върнах от Ганчева - въпреки, че е ПАП 2 моето цито, тя категорично каза, че е добър резултата - отдава го на това, че има кондида и левкоцити не знам си колко на поле. Още добри новини - от мазането с гентамицин "нещото" на входа почти се е стопило  Heart Eyes ама още 5 дни трябва да го мажа. Изписа ми 2 глобули Залаин - по 1 през 7 дни и по 1 хапче Дифлукан за 3 месеца.
Аааа, и след 6 месеца пак ме чака там  Mr. Green

# 67
Нефертари, радвам се за добрите новини!
Отлагали ли сте цикъла след конизация и ако да с колко успяхте да го отложите?

# 68
момичета някой имал ли е такъв резултат 3А след конизация 1г и 6м

# 69
Жълта роза, Нефертари, радвам се за добрите ви новини! Пожелавам ви едно спокойно и изпълнено с положителни емоции лято!

# 70
Здравейте! Четох, четох и нищо не разбирам, едни термини, различни изследвания, а сега и аз съм сред вас- уплашена, незнаеща, питаща и надяваща се на помощ от вас. Случайно пристигна писмо за цитонамазка по някаква програма и реших да отида. Резултатът е III А група. Гинекологът ми изписа вагинални таблетки и каза след един месец ще повторим цитонамазката.Междувременно споделих и за обилното кръвотечение с отделящи се парчета кръв.И така отново резултата от цитонамазката е същият, а имам и миомнитични възли. И така пращат ме за биопсия в Русе, тъй като там ни е региона. Но какво значи това, толкова много съм уплашена,нищо не обяснява гинеколога,размерите на миомата са 55 и 62 мм.,какво значи това, и то го виждам от ехографията , а не от разговор с лекаря. Какво следва от тук нататък? Ох, знам, че едва ли вие може да кажете, но поне малко разяснение по въпроса би ме направило щастлива.

# 71
  • София
Здравейте! Четох, четох и нищо не разбирам, едни термини, различни изследвания, а сега и аз съм сред вас- уплашена, незнаеща, питаща и надяваща се на помощ от вас. Случайно пристигна писмо за цитонамазка по някаква програма и реших да отида. Резултатът е III А група. Гинекологът ми изписа вагинални таблетки и каза след един месец ще повторим цитонамазката.Междувременно споделих и за обилното кръвотечение с отделящи се парчета кръв.И така отново резултата от цитонамазката е същият, а имам и миомнитични възли. И така пращат ме за биопсия в Русе, тъй като там ни е региона. Но какво значи това, толкова много съм уплашена,нищо не обяснява гинеколога,размерите на миомата са 55 и 62 мм.,какво значи това, и то го виждам от ехографията , а не от разговор с лекаря. Какво следва от тук нататък? Ох, знам, че едва ли вие може да кажете, но поне малко разяснение по въпроса би ме направило щастлива.
Миомата и резултатът от цитонамазката нямат общо.
На колко години си?
Кървенето може да има общо с миомата, а цитонамазката показва, че има проблем, но не и какъв. Трябва да се направят изследвания, може да е елементарно възпаление.

# 72
Биопсия на какво ще ти правят?

# 73
Отзиви за вагинални песари Залаин да имате?  newsm78
Нещо фалшименто ми се вижда по 1 глобула през 7 дни, и то само 2 пъти  Thinking
И още 1 въпрос - мога ли да сменя Дифлукан 150 със Кандизол 150? Разликата е 12 лв за едното и 5 лв за другото  ooooh!

# 74
  • Wolwedans
Отзиви за вагинални песари Залаин да имате?  newsm78
Нещо фалшименто ми се вижда по 1 глобула през 7 дни, и то само 2 пъти  Thinking
И още 1 въпрос - мога ли да сменя Дифлукан 150 със Кандизол 150? Разликата е 12 лв за едното и 5 лв за другото  ooooh!
нефертари, Залаин и Гиназол са ново поколение азоли- сертаконазол и бутоконазол, слагат с еднократно с евентуално повторение след 7 дни и са много ефективни. Спокойно можеш да замениш Дифлукан с Кандизол, (Флуконазол Актавис, Микосист и т.н )и 2-те съдържат 150мг. флуконазол.

Общи условия

Активация на акаунт