Отговори
# 75
Алли, благодаря ти за мнението   bouquet А Залаина ми е изписан така, както ти си писала  Hug

ЕДИТ: Купих си Флукорик  Party
Скрит текст:
Къде са 5 лв, къде са 12 лв срещу Дифлукана  ooooh! Страшна мафия Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 10:15 от nefertari34

# 76
Миомата и резултатът от цитонамазката нямат общо.
На колко години си?
Кървенето може да има общо с миомата, а цитонамазката показва, че има проблем, но не и какъв. Трябва да се направят изследвания, може да е елементарно възпаление.
Биопсията ми я назначиха заради резултат 3 а от цитонамазката. На 42 год. съм и като кажат да ме оперират за миомата съм съгласна, само да съм си жива и здрава да си гледам дечицата.

# 77
Аз правих цитонамазка на 25ти петък след повече от година, въпреки че за мен това беше профилактика по скоро и изпуснах док днес но докато не я видя няма ад повярвам че е добре в смисъл нищо интересно - вероятно съм 2 група но така до петък иначе чак септември  Rolling Eyes
Въпреки това ми се иска да направя и тест за ЧПВ и колпоскопия.  ooooh!

# 78
  • гр. София
Да се похваля и аз... минаха 3 години от  Диатермокоагулацията на ЦИН 2 и година и половина от последния ми преглед. Прегледа днес беше ок, няма видими изменения. Цитонамазката, на която изобщо не вярвам, ще е готова след 2 седмици и тогава ще е ясно има ли там проблем или не... При мен обаче цитото нито веднъж в годините не отчете верен резултат ( в един и същи момент взета биопсия и цитонамазка с резултати  ЦИН 2 и ПАП 1 .. при толкова огромна разлика няма как вече за мен да е критерии... ) За това приемам, че за сега всичко е ОК и забравям до след 2 седмици ( макар пак да казвам, че не вярвам да покаже проблем) За мен беше важно, че оцветяването е нормално и равномерно и няма поне видимо изменение! Пожелавам на всички прекрасни резултати  Hug

# 79
  • София
РР_е   bouquet

# 80
# 81
  • София
Здравейте,

Имам готов резултат от течнобазирана цитология и исках да помоля някой да ми разясни какво точно означава:

Адекватност  на  материала  :   Задоволителен. Наличие на клетки  от  трансформационната   зона.
Група  по  Папаниколау  :   РАР -2 - В
Забележка  :   Единични  паракератотични  клетки.  За  проследяване.

Какви са тези паракератотични клетки?

А миналата цитология преди 6 месеца беше със следния резултат:

Адекватност на материала    Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона, Възпаление
Група по Папаниколау    PAP IIB
Интерпретация на резултат    1. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ
    - Реактивни клетъчни промени свързани с:
        * Възпаление(включва типично възстановяване)
Препоръки: Колпоскопия
Забележка: Групи левкоцити и паракератотични клетки. За проследяване!

Правено ми е LLETZ преди година. Мога ли да очаквам ПАП 1 в някакъв момент? Simple Smile

# 82
Не мога да ти помогна с резултатите, обаче можеш да очакваш ПАП1 много ясно Simple Smile))

# 83
  • София
А защо стигането до ПАП 1 отнема време? Аз някакси си представях, че изреже ли се всичко, което не му е мястото там и резултатът ще е ПАП 1 от волЕ? Simple Smile

# 84
мина и моята конизация. Доста добре се чувствам физически. Правиха ми и абразио пак. Нищо, че преди 2 месеца имах отново по друг повод..

Дано ми стигнат нервите да изчакам хистологията и да видим дали  всичко е махнато. В болницата имаше доста тежки случаи и бая се депресирах, ама дано бързо се освестя и си продължа живота нормално.

Hug

# 85
А защо стигането до ПАП 1 отнема време? Аз някакси си представях, че изреже ли се всичко, което не му е мястото там и резултатът ще е ПАП 1 от волЕ? Simple Smile

Да ти кажа нямам никаква идея, моето първо цито беше май 2 (не помня точно), после още едно 2А и чак третото ми беше 1. newsm78

# 86
  • София
Готино, продължавам да чакам ПАП 1 тогава!! Simple Smile Simple Smile

(И разяснение на резултатите от цитонамазката междувременно Simple Smile )

# 87
  • София
първата ми цитонамазка 2 цикъла след конизацията бе ПАП 2. 9-10 месеца след операцияа беше ПАП 1.

# 88
Първото ми цито след конизацията беше ПАП 1, второто цито е ПАП 2. Това към дата от преди 10-ина дни. Има и гъби, естествено  ooooh! Почти никога в живота си не съм била първа група.
Какво значи като има левкоцити в резултата?

# 89
  • София
По принцип левкоцитите означават възпаление,аз почти на всяка цитонамазка имам левкоцити,за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт