Отговори
# 90
Уффф аман  ooooh! Ако едно - ще е друго  Embarassed

# 91
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
мина и моята конизация. Доста добре се чувствам физически. Правиха ми и абразио пак. Нищо, че преди 2 месеца имах отново по друг повод..

naplashena, би ли споделила къде и при кого прави конизацията! Как протече - пълна, местна упойка? След колко време те изписаха?

Стискам палци за добър резултат!

# 92
  • София
Здравейте,

Имам готов резултат от течнобазирана цитология и исках да помоля някой да ми разясни какво точно означава:

Адекватност  на  материала  :   Задоволителен. Наличие на клетки  от  трансформационната   зона.
Група  по  Папаниколау  :   РАР -2 - В
Забележка  :   Единични  паракератотични  клетки.  За  проследяване.

Какви са тези паракератотични клетки?

А миналата цитология преди 6 месеца беше със следния резултат:

Адекватност на материала    Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона, Възпаление
Група по Папаниколау    PAP IIB
Интерпретация на резултат    1. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ
    - Реактивни клетъчни промени свързани с:
        * Възпаление(включва типично възстановяване)
Препоръки: Колпоскопия
Забележка: Групи левкоцити и паракератотични клетки. За проследяване!

Правено ми е LLETZ преди година. Мога ли да очаквам ПАП 1 в някакъв момент? Simple Smile

При ПАП 2В мен ме насочиха за колпоскопия. Там се видяха бели участъци и взехме биопсия. Резултатът показа ЦИН 1. Направихме диатермокоагулация. Два месеца след това колпоскопията беше добра.

# 93
И аз знам че левкоцитите значат възпаление , но в повечето случай са съвсем нормални, даже
имам един спомен в който при повишени левкоцити на цитонамазка и то написани с 3 плюса
+++ - ето така , на  микробиологията нямаше нищо. И аз почти на всяка имам , миналата година януари имах левкоцити, обаче не и възпаление , но да сме живи и здрави  Laughing

# 94
pepi, при доц. Попова я правих в болница Сердика. Останах 1 нощ там. Упойката беше пълна, от тези дето бързо заспиваш и бързо се събуждаш Simple Smile.

Болницата не е кой знае какво,протече от дъжда из всички стаи, но доцентката е с много добро име в тази област и аз сега стискам палци да са изчистили всичко и да съм добре  Praynig

# 95
наплашена   Hug

# 96
  • София
Наплашена,всичко ще е наред ! Hug

# 97
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Благодаря, naplashena! Вярвам, че всичко ще е наред!

# 98
Zdraveite momicheta izvinqvam se za latinskoto pisane no Sam s tablet dnes bqh izpisana ot pleven  profesor Gorchev me operira prostih se s shiikata i matkata Flutter Sega shte treperq za histologiqta toi me spokoii Che chte sa dobri no vse pak nemoga da se uspokoq  baby_neutral dano sa dobri jelaq vi samo dobri rezultati

# 99
  • София
fatma,добра ще е хистологията !  bouquet

# 100
Фатма, надявам се всичко да е наред, и повече да нямаш никакви проблеми и притеснения.

# 101
  • София
Фатма, стискам палци всичко да е наред.

# 102
  • София
Фатма, имаш и от мен силно стиснати палци!  Hug

# 103
Фатма, изненада ни, нали беше писала че ще те оперират на 19 август. Дано хистологията е добра!

# 104
Фатма, бързо са се развили при тебе събитията, в едни от най-професионални ръце в България си! Всичко ще е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт