Отговори
# 135
  • София
Момичета, имам 2 питанки. Първата - знаете ли дали в София освен в Геника се прави другаде тест за HPV ??? Втората ми питанка възникна след един разговор с позната гинеколожка днес ( то за това не се ходи при познати и никога не съм ходила на преглед при нея Laughing ) Та... днес и споделих перипетите си през годините и как цитото винаги ми е показвало ПАП 1 и ПАП  2, как цитото преди биопсията е ПАП 1, а биопсията показа ЦИН 2 , а пък теста за HPV е отрицателен за високорисковите и... тя меко казано ме изгледа ей така  #Crazy  newsm78 . Каза, че има нещо гнило да има такива големи разминавания и , че как така ще има ЦИН 2, а папиломата ще е отрицателен и от къде като е отрицателен се е взела тая биопсия ЦИН 2 и наличие на лезия  newsm78  След всичко изчетено в последните години не знам има ли връзка, няма ли, но ме накара да се замисля, защото 2-мата лекари при които ходих след HPV теста не реагираха така  newsm78

Аз имах отрицателно изследване за високорисковите щамове и ЦИН 2, но пък ПАП групата ми беше 3а.

# 136
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно..
На вчерашния преглед се установи левкоплакия. Какво, по дяволите, значи това сега? Преди месец бях на преглед пак, защото имах  много дълго, извънциклично кървене и тогава нищо не казаха. Притеснена съм!
Благодаря добре съм така да се каже ама тепературата ми вече 2ден е 37 и3 поддаржаща Cry
Fatma_79, надявам се вече да си по-добре! И физически, и психически.   bouquet

# 137
Момичета, току що си взех резултата от цитонамазка, а лекаря ми ще го види чак в понеделник.
Може ли някой да ми помогне с разшифроването  Mr. Green

Ето какво пише:
Цервикален статус и абнормни инструментали находки: р-0, ст. ген - Н
Адекватност на цитонамазката: ограничена информативност
Описание на неадекватност: микроорганизми (това не знам, какво ще рече, понеже микробиологията ми е чиста)
Група по Папаниколау: порцио 1, цервикален канал 2С
В категорията "Негативна за интраепитална лезия или злокачествен процес" няма нищо.
В "Абнормости на епителните клетки" - атипични гландуларни клетки
Допълнително описание: лека дискариоза
Препоръки: няма
Следваща намазка: след 6 месеца

# 138
Здравейте,
шест месеца след конизация съм ПАП 2. Освен това имам и резултат от днк тест за папиламя вирус - негативен за високорискови  и нискорискови. Странното е , че след коницацията ми казаха, че проблема е от папилома вируса. Нали веднъж попадне ли в организма не се изчиства  newsm78
Моля, някой да ми интерпретира резултат:
Клетъчни промени при малко до умерено левкоцити в канала, еритроцитен фон, загуба на ендометриум, Дьо флора.
Благодаря предварително  bouquet

# 139
  • в Низината
iligana_, мисля, че негативният резултат от тестовете е такъв, защото в момента имунната ти система е силна и вирусът е подтиснат. И аз знам, че той си остава в организма. Иначе резултатите ти не мога да коментирам - хич не съм веща.

ppk_e, и аз бях с абсолютно същия резутат като на змия, но мен ме изследваха само за два от щамовете и така и не знам другите високорискови, положителни ли са или не, но според мен няма кой знае какво значение.

Момичета, моля ви, споделете нещо по моя въпрос! Благодаря ви!

# 140
  • София
Слънце, за съжаление не знам нищо за това чудо. Лекарят какво сподели?

Иначе и аз бях с отрицателни ЧПВ, а с ЦИН1.

# 141
  • в Низината
Veseto*, докторът каза, че са изменения. При колпоскопията се оцветиха в бяло. Надявам се някой в темата да може да ми каже повече.

# 142
  • гр. София
Слънце, при мен точно от преглед с колпоскоп и бяло оцветяване се почна всичко ( т.е. точното е да се каже, че не се оцветиха участъци, които лекаря нарече мозайка, а след това - лезия ) През годините никой не го нарече като твоето - левкоплакия и нямам идея дали става въпрос за същото. Всички наричаха това при мен - лезия, дисплазия или просто мозайка...  Лекарят ти не ти ли каза какво е това и какво се прави в тази ситуация?

# 143
  • Wolwedans
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно..
На вчерашния преглед се установи левкоплакия. Какво, по дяволите, значи това сега? Преди месец бях на преглед пак, защото имах  много дълго, извънциклично кървене и тогава нищо не казаха. Притеснена съм!

Fatma_79, надявам се вече да си по-добре! И физически, и психически.   bouquet
Левкоплакията е общо, неуточнено понятие при колпоскопски преглед, в превод "бяло петно"  или това са неоцветени от луголовия разтвор участъци по влагалищната част на маточната шийка. Обикновено се налага биопсия и ако всичко е нормално се прилага някакъв вид деструкция- диатермокоагулация, криодеструкция, лазер и т.н.

# 144
Здравейте момичета! Изчаках търпеливо прегледа при д-р Ганчева. Прегледа ме обстойно с калпоскоп, направи ми и ехография нямам никакви изменения всичко от прегледа е добре с изключение на съвсем слабо бяла течение. Изписа ми ФАСИЖИН табл. и АРИЛИН РАПИД 1000мг  песари. Понеже си бях правила  вагинални промивки със смрадлика и лайка, а преди това си поставях гроуболи /свърших 10 дни преди прегледа/ ми каза, че контролна цитономозка це ми вземе след 1 месец. Преди време друг лекар ми каза, че преди изследване не трябва поне 48 часа да ползвани промивки и лекарства.

# 145
  • гр. София
Здравейте момичета! Изчаках търпеливо прегледа при д-р Ганчева. Прегледа ме обстойно с калпоскоп, направи ми и ехография нямам никакви изменения всичко от прегледа е добре с изключение на съвсем слабо бяла течение. Изписа ми ФАСИЖИН табл. и АРИЛИН РАПИД 1000мг  песари. Понеже си бях правила  вагинални промивки със смрадлика и лайка, а преди това си поставях гроуболи /свърших 10 дни преди прегледа/ ми каза, че контролна цитономозка це ми вземе след 1 месец. Преди време друг лекар ми каза, че преди изследване не трябва поне 48 часа да ползвани промивки и лекарства.
На мен гинеколожката ми е казвала 3 дни преди цитонамазка никакъв секс, овули, промивки и т.н., защото иначе пробата ще е компрометирана... Най-вероятно заради течението ти е казала , че след месец ще ти направи, за да мине лечението и малко време след него, иначе резултата няма да е верен

# 146
  • в Низината
Ally_t, благодаря ти! Лекарката нищо не каза за биопсия обаче.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 14:47 от Слънце в джоба

# 147
Ехеее, чак 3 дни преди цитонамазка никакъв секс...аз даже 24ч не чакам понякога  Embarassed

# 148
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, току що си взех резултата от цитонамазка, а лекаря ми ще го види чак в понеделник.
Може ли някой да ми помогне с разшифроването  Mr. Green

Ето какво пише:
Цервикален статус и абнормни инструментали находки: р-0, ст. ген - Н
Адекватност на цитонамазката: ограничена информативност
Описание на неадекватност: микроорганизми (това не знам, какво ще рече, понеже микробиологията ми е чиста)
Група по Папаниколау: порцио 1, цервикален канал 2С
В категорията "Негативна за интраепитална лезия или злокачествен процес" няма нищо.
В "Абнормости на епителните клетки" - атипични гландуларни клетки
Допълнително описание: лека дискариоза
Препоръки: няма
Следваща намазка: след 6 месеца

Аз си взех резултата на 7 август и е почти същия, само дето няма микроорганизми, адекватна е. Групите ми са порцио 1 и цервикален канал 2В, иначе и при мен има атипични гландуларни клетки, лека дискариоза и препоръка за следваща цитонамазка след 6 месеца. Ще съм ти благодарна ако споделиш какво е казал лекарят ти. Странно ми е, защото двете намазки са почти еднакви, моята е от Вита, предполагам и твоята е от там. Аз ще я повтарям на друго място , защото четох недобри неща за този резултат, а Вита нещо ми загубиха доверието като пациент...

# 149
От Вита ми е изследването, да  Thinking
Караш ме да се замислям... Ще видя какво ще каже лекаря.
Каква е причината да губиш доверието си в тях?

Общи условия

Активация на акаунт