Отговори
# 195
  • София
Многократно е обсъждано в темата, че Цин не може да се определи от цитонамазка, за целта трябва да се направи биопсия.
Съветът ми е да си направиш задължително колпоскопия и по желание изследване за наличие на ЧПВ.

# 196
На 25 съм, не съм разждала. Докторът ми направи колопоскопия и вагинална ехография. След като му пратих резултатите ми каза - "само ще проверяме 2  3 пъти в година", да проверим кое обаче ? Sad

# 197
Тоя ЦИН "на око" ли го видяха  Thinking

# 198
  • София
На 25 съм, не съм разждала. Докторът ми направи колопоскопия и вагинална ехография. След като му пратих резултатите ми каза - "само ще проверяме 2  3 пъти в година", да проверим кое обаче ? Sad

На тази възраст е много вероятно всичко да се размине без никакво лечение.
Работи върху имунитета си и след няколко месеца няма да има и помен от проблемите.

# 199
здравейте,

най-после си имам резултати след конизацията. Нямам карцином ин ситу, само дисплазия CIN2-3. премахнато е до здраво и след 10 дни на контролен преглед. После през 3 месеца на цитонамазки.

Така ми олекна... обещах си при добри резултати да спра цигарите и вече не пуша Simple Smile Simple Smile

Стискам палци за всички момичета тук и много много слънчеви дни Simple Smile Peace

# 200
наплашена поздравявам те за спирането на цигарите   bouquet повярвай ми аз съм бивша пушачка и ти го казвам животът без цигари е много, много ,по- приятен Stop и аз да се похваля след хистеректомията се чуствам супер с всеки изминал ден Hug

# 201
Здравейте, отново! Пак съм сред вас , за да споделя тревогите си.Излезе резултатът от биопсията с препоръка за конизация на маточната шийка. И сега въпросите ми , притесненията ми.Какво значи това, болезнено ли е , ДК каза, че три дни ще лежа в болницата, а после поне месец болничен, а се притеснявам и за работата си,, при толкова дълъг болничен, възстановяването след тази конизация продължително ли е . В главата ми е пълна каша, дали задавам глупави въпроси, но като човек, който почти не е боледувал това ме срина.А освен това съм и с миома с размер 6 см. Но ДК каза, че засега тя е на заден план.Моля споделете вашите преживявания.Знам, че при всеки е различно, но поне малко да се успокоя.

# 202
Конизацията е лека операция не е тежка просто нетрябва да вдигаш тежко и да се натоварваш .Болки не съм имала аз .

# 203
Обикновен гинеколог ли трябва да извърши конизацията или да търся онко-гинеколог?

# 204
според мен окнкогинеколог е подобре да ти го направи ,а конизацията не е толкова голяма операция аз след три седмици се работех дори и малко по-тежка физичеса работа така че тя не е проблем стига само да си избереш правилният лекар който ще ти направи конизацията

# 205
  • София
Koнизацията е нищо особено  Laughing
Само страхът е голям Grinning
Не боли. По-добре е онкогинеколог да я направи. Съществен момент е и изборът на метод.

# 206
Благодаря ви, ще продължавам да ви чета с нетърпение. Хубаво е ,че се подкрепяме дори и само виртуално.

# 207
след като се събудих от упойката след конизацията вече исках да си ходя от болницата. Нито усещах нещо, нито ме болеше. Ама не ми дадоха да си тръгна. спах там Simple Smile.

4 дена след конизацията тръгнах на почивка с мноооого дълга обиколка из БГ. никакви проблеми, само дето не можех да влизам в басейни и в морето и бях с ежедневни превръзки, щото все нещо си тече.

за болничният мен ме питаха искам ли и колко. аз казах, че искам 1 месец, но реално ако работата ти  не е натоварваща може да минеш и само с 1 ден Simple Smile.

Онкогинеколог е добре да я направи. Аз бях в болница Сердика при доц. Попова и съм доволна. Метода на конизация го избира тя в момента на операцията, според зависи какво вижда.

Страха е голям, чакането на резултатите е още по-тежко, но физически нищо не се усеща по време и след операцията... А и трябва да се направи 1, 2 дни след като свърши цикъла.

Стискам палци да мине бързо това и скоро да забравиш съвсем за тези дни на тревоги  Hug

# 208
naplashena , дано да имам твоя късмет !

# 209
  • в Низината
polia72, от всичко, което прочетох в темата и от своя личен опит ще ти кажа, че нещата са индивидуални, но не бива да се притесняваш излишно. Операцията наистина не е обемна. Хубаво е, ако имаш някого, на когото да разчиташ и физически, и психически. Така всичко ще мине по - лесно. Следоперативното възстановяване също. Желая ти късмет! Всичко ще е наред!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт