Отговори
# 405
  • Wolwedans
Здравейте момичета,скоро не съм влизала.Имам едно питане.Преди 6 месеца ми правиха конизация,причината беше карцином ин ситу.Резултата изрязано до здраво.Миналата седмица ходих на профилактичен преглед и доки пак видя нещо,взе отното биопсия.Днес влязох да видя дали е готов резултата и попадам на това-папиломатозен покривен сквамозен епител с паракератоза,огнищно- групи коилоцити.Моля ако някой има представа малко да разясни,че ще се побъркам от притеснение.Направих много изследвания-За ЧПВ-всички отрицателни,хламидии-отрицателни,микоплазми и уреоплазни също отрицателни,само една гъбичка ми е положителна кандида албиканс.Моля Ви за помощ.Благодаря предварително.
Това са изменения, които обикновено се асциират с HPV- инфекция. Щом си отрицателна за високорисковите щамове, вероятно персистира някой ниско рисков щам, за който не са те изследвали.
Изменеията са доброкачествени. Могат да ти препоръчат имуностимуланти или някакъв тип деструкция. Реконизация не се налага за сега.

# 406
  • София
Как така не дава документ?  Crossing Arms Ти като й го поискаш, тя какво ти отговаря?
Всеки лекар е длъжен да издаде лист от прегледа.

Казва се документа от ехото  или цитото са достатъчни.Знам че се издава лист била съм и при професора в Токуда и на др.място, някои друг има ли мнение по въпроса дали само на мен не ми е дала ходя за трети път newsm78

# 407
Всеки лекар е длъжен да ти издаде лист от прегледа, с изследвания, препоръки, терапия -всичко което е правено в деня на посещение, макар че не всички имат тази практика но според мен това е задължително  Confused

# 408
  • в Низината
Добре..Та какво ме съветвате сега - при нея ли да отида или да търся друг лекар? Кой бихте ми препоръчали, освен Карагьозов?

DIVAAA, според мен, иди си вземи листа, защото той ще ти трябва, ако идеш при друг доктор.

# 409
danifv,
понеже си имала течение от доста ранна възраст, както беше и при мен, та на мен преди години доктор ми каза, че раничката може и да е по рождение. После имах и кондиломи, третираха ги с някакви мазила и изчезнаха. Относно роничката ми бяха казали, че е хубаво да изчакаме да родя и тогава да се гори. Е аз съм на 39 и още не съм родила /живот и здраве ще се случи през февруари/, но ми откриха Пап 4 и ЦИН 3. Наложи се конизация по време на бременноста и най вероятно ще правя втора такава след нея.
Та моят съвет е каквото и да избереш да го правиш навреме, няма значение раждала ли си или не. Оказа се, че раничката съвсем не е така безобидна, както си мислех и ме уверяваха.
Успех   bouquet

Tartorina, и моята конизация беше в Австрия, в AKH Wien, през 2006. И на мен ми откриха ПАП4, а ден преди това разбрах, че съм бременна. Оказа се ЦИН3 от биопсията. През цялото време на бременността ме следяха и успяхме да дочакаме раждането, по естеств.път и 2 месеца след това ми направиха LLETZ. От тогава насам следвам инструкциите- на всеки 6 месеца цито(поняякога протакам и става на 9мес.) Все си е ПАП2, но ме бяха предупредили, че така ще е и дано не става пак 3 или 4. След конизацията си имам още 2 раждания, без проблеми от изрязванията.
Та да си дойда на въпроса, защо така решиха, че не могат да изчакат с конизацията да се роди бебенцето?

# 410
Здравейте момичета,скоро не съм влизала.Имам едно питане.Преди 6 месеца ми правиха конизация,причината беше карцином ин ситу.Резултата изрязано до здраво.Миналата седмица ходих на профилактичен преглед и доки пак видя нещо,взе отното биопсия.Днес влязох да видя дали е готов резултата и попадам на това-папиломатозен покривен сквамозен епител с паракератоза,огнищно- групи коилоцити.Моля ако някой има представа малко да разясни,че ще се побъркам от притеснение.Направих много изследвания-За ЧПВ-всички отрицателни,хламидии-отрицателни,микоплазми и уреоплазни също отрицателни,само една гъбичка ми е положителна кандида албиканс.Моля Ви за помощ.Благодаря предварително.
Това са изменения, които обикновено се асциират с HPV- инфекция. Щом си отрицателна за високорисковите щамове, вероятно персистира някой ниско рисков щам, за който не са те изследвали.
Изменеията са доброкачествени. Могат да ти препоръчат имуностимуланти или някакъв тип деструкция. Реконизация не се налага за сега.

Много ти благодаря за изчерпателния отговор.Колкото до ЧПВ изследваха ми 32 типа-ниско,средно и високо рискови всички ми бяха отрицателни.А доктора ми изписа още на прегледа да пия кориолус.А какво се има в предвид под деструкция(извинявам се но не разбирам)

А между другото колко време след конизация забременяхте момичета.

# 411
  • Wolwedans
Извинявай, понякога прекалявам с термините. Деструкция е унищожаване на засегнат участък. Може да се използва ел. ток, лазер, замразяване, силна киселина...

# 412
  • Инсбрук

Tartorina, и моята конизация беше в Австрия, в AKH Wien, през 2006. И на мен ми откриха ПАП4, а ден преди това разбрах, че съм бременна. Оказа се ЦИН3 от биопсията. През цялото време на бременността ме следяха и успяхме да дочакаме раждането, по естеств.път и 2 месеца след това ми направиха LLETZ. От тогава насам следвам инструкциите- на всеки 6 месеца цито(поняякога протакам и става на 9мес.) Все си е ПАП2, но ме бяха предупредили, че така ще е и дано не става пак 3 или 4. След конизацията си имам още 2 раждания, без проблеми от изрязванията.
Та да си дойда на въпроса, защо така решиха, че не могат да изчакат с конизацията да се роди бебенцето?

Посъветваха ме да не изчаквам, защото от 4 проби 3 бяха положителни, не знаеха от кога е и колко бързо може да се развие. По мое решение можеше и да изчакаме, но докторите не спираха да ми повтарят - Нали осъзнавате, че това е предраково състояние и ме съветваха да не изчаквам. Сега след раждането ще ми правят втора конизация, защото имало някакви остатъчни клетки по-навътре и не са посмяли явно заради бебето.

# 413
  • Бургас
здравейте момичета.
за съжаление и аз се записвам в темата.

при тестът за чвп се оказа, че имам щам 66. колпоскопията беше добра, а ПАП тестът - 2ра група.
след 6 месеца правих профилактично колпоскопия - всичко е наред според лекарят. но цитонамазката ми е ПАП 3а. а новият тест за типизация показа освен щам 66 и щам39...
кое изследване е по-надеждно - колпоскопия или цитонамазката? възможно ли е ако има проблем, той да не се види при колпоскопия, а да се покаже при цитонамазката?
и как така изведнъж ми се появи и 2ри щам...не съм сменяла партньор през това време? до колко са надеждни тестовете за типизация? и само на едно място в бг ли ги правят? аз съм от бургас,пробите ги пращат в рамус в софия.

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 00:36 от _az_

# 414
Не ми се иска да го пиша това за пореден път, но стойте далеч от Рамус!  Peace  Мен ме изкараха със цин, което после се оказа пълна измислица, заради тях за малко да ме конизират без нищо. ooooh! 

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 09:53 от Lemy

# 415
кое изследване е по-надеждно - колпоскопия или цитонамазката?
Редно е двете да вървят ръка за ръка.
възможно ли е ако има проблем, той да не се види при колпоскопия, а да се покаже при цитонамазката?
Да, ако има проблем в канала. Поне така мисля аз, а и Ганчева така ми е казвала.

# 416
  • София
Не ми се иска да го пиша това за пореден път, но стойте далеч от Рамус!  Peace  Мен ме изкараха със цин, което после се оказа пълна измислица, заради тях за малко да ме конизират без нищо. ooooh! 
Че те и такива изследвания ли правят?

# 417
Мани, те са вече специалисти по всичко. Макар че, аз не знам на коя лаборатория бих се доверила. Много скъпо идва да си правиш едно и също изследване /за каквото и да било/ в две лаборатории едновременно. И ако резултатите са различни, то ти трябва трета, барем потвърди единия резултат  ooooh!

# 418
  • София
Аз да ви кажа, съм патила от всички лаборатории.
Бодимед преди години ми изкараха едни хормони...все едно съм мъж.  #Crazy

# 419
Че те и такива изследвания ли правят?
Правят, уж.

Общи условия

Активация на акаунт