Отговори
# 480
Офито, защо не отидеш при проф. Горчев? Не искаш или не ти се пътува? Това е нещо, което е важно, не е да кажеш да си избираш обувки. Човека е невероятен  Heart Eyes Имам приятелка в Плевен и тя ходи в клиниката му там на АГ за профилактика, но не при него директно. Казва, че ежедневно има много жени, идват от цялата страна, идват дори и чужденки, за да се консултират с него.
Аз за един г*з бих 500 км  Mr. Green ти за това важно нещо няма да идеш  Hug

# 481
  • София
Наистина при Горчев идват от всякакви държави.Страхотен лекар и човек и такава топлина лъха от него и може да му се има пълно доверие.
оffito, той е лекаря който най щадящо може да се справи с случващото ти се!

# 482
Страхотен лекар и човек и такава топлина лъха от него и може да му се има пълно доверие.
Вярвам ти, но не бих искала да го виждам  Confused Нали....разбираш
Поздрави на теб и на сладурковците   bouquet

# 483
  • София
Вале, на никой да не се налага!

# 484
  • София
Все пропускам да попитам - при конизация винаги ли се прави и кюретаж?  newsm78

# 485
  • Инсбрук
Защо да се прави винаги  newsm78 Аз бях писала, че конизацията ми я правиха бременна.

# 486
  • София
Не знам, с такова впечатление бях останала. Или е само коато е по-висока? newsm78 Или зависи от степента?

# 487
Не знам със сигурност, но  моята конизация беше с куретаж, но пък и не са ме питали предварително. Може би са го решили в процеса на работа.

# 488
Чета ви от доста време. Споделих болката си и получих подкрепата ви. Почти всички казвате, че на резултата след конизация пише " изрязано до здраво". Вчера си взех епикризата, но на нея пише съвсем друго. Много бих се радвала ако някой може да обясни какво значи. Докторката каза, че мисли че е изрязано както трябва и ще прави контролни прегледи и цитонамазки. Но едва ли ще каже , че не е наред. Тя е гинеколог, а май е крайно време да се обърна към онкогинеколог, въпреки че докторката продължава да твърди, че не се налага. Та в епикризата пише: " Жлезно-кистична хиперплазия на ендометриума,отчасти комплексна. Маточна шийка- Карцинома ин ситу вътрежлезна и вътрепителна форма.Хроничен ендоцервицит.Папиломатоза.Койлоцитоза."

# 489
  • София
Поля, не ми звучи добре. Вземи си материала и го занеси другаде за повторно изследване, после се консултирай с онкогинеколог.

# 490
  • София
Момичета,някой от вас правил ли си е HPV тест Digene, чиято цел доколкото разбирам е да покаже дали има  вурус, а не кой е.  newsm78

# 491
  • София
Аз съм правила тест,който показва само дали има вирус и дали е високорисков или нискорисков,но не и точно кой е.

# 492
  • София
Можеш ли да ми кажеш как вървят референтните. Обадих се по телефона, казаха че е 1.24 малко граничен бил, но го приемаме за отрицателен.  newsm78 Иии малко се обърках.

Щото според доц. Милев ако имам високощамов ХПВ трябва да правим конизация, ако не - можело само да наблюдаваме. Амам какво всъщност разбирам от този резултат аз? newsm78 Какъв беше твоят резултат ако помниш?

# 493
  • София
Здравейте, отдавна не съм се включвала. Да ви питам дали някой е бил поставен пред следната дилема.
След извършена хистероскопия след 3а група, има налице HPV на шийката, не и в канала. Преди 2 години си бях правила скрининг и се оказа, че е от средно или ниско рисковите и след лечение явно беше притъпен и дисплазията изчезна и постоянна 2 група до сега до лятото.
Следя сe при двама лекари, и този който направи хистероскопиятa е повече за конизация, заради непосредствената биопсия, а другия е за LEEP.

Тези дни трябва да реша, на кого да се доверя. Много ми е притеснено и тягостно.
Моля споделете.
Благодаря.
Поздрави

# 494
Защо след 3А група си правила хистерескопия?

Общи условия

Активация на акаунт