Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 423
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • bad@ss
Ох, много ми харесва  Heart Eyes
Има някаква вакса за дърво.
Провери в нета или в някой магазин.

# 421
  • София
Имам няколко идеи:
1: Шкафче за обувки, да го боядисам.
2: Две масички, соц производство, също за боя.
3: Един кухненски шкаф. За него не знам какво, защото е талашитен и искам да си го изкарам на балкона.
4: Един стол за претапициране, но никога не съм пробвала Simple Smile
Ще ги снимам тези дни.  Hug

# 422
martina_a, сигурно съм много смотана, но не мога да преценя какъв е материала newsm78 Типажа на шкафчетата е като от ПДЧ, но на него не можеш просто така да му свалиш покритието Thinking Другия вариант е да е шперплат, който е боядисан в черно Thinking и ти си свалила черната боя. Ако е шперплат, каквото и да го правиш ще потъмнее с 1-2 тона, без значение дали ще лак, масло, вакса...Стои по- светло, защото след шкуренето шперплата / както и някои типове дърво/ "настръхва" и стои по- светло.

# 423
Наистина така е много красив....
Ако може само с лак отгоре,но да пишат мацките,които разбирам.
Аз все още нищо голямо не съм правила Simple Smile

# 424
  • София
Момичета, имам и аз един въпрос към вас. Макар и уж да чета от доста време темата, това ми хрумна днес и не си спомням дали съм чела нещо по въпроса. Та въпросът е следният- хрумна ми да боядисам дъските в стаята на децата в бяло. Дъските са стари, имат поизтъркан лак, не знам каква точно е дървесината. Не ми се занимава с циклене, мисля да боядисам просто с боя и отгоре да лакирам, което не знам доколко е разумно. И другото- ако постъпя така, после, някога, как може да се свали боята и да се върне естественото дърво? Истината е, че хем искам да направя ремонт с подръчни материали, хем малко се плаша да не оплескам тотално нещата и да загубя естествения вид на дюшемето...

Ще бъда много благодарна, ако споделите опит!

# 425
  • София
Безцветното масло но Осмо почти не променя цвета. Ето тук половината е току-що минато. След няколко часа като попие съвсем се уеднаквява.

# 426
  • Варна
terpsyhora, за какви дъски става въпрос? Предполагам дюшаме. Ако боядисаш направо върху стария лак рискуваш, 1-во да не хване хубаво и да започне да се лющи, 2-ро боята да направи реакция с лака и да стане на шупли, особено ако стария лак така или иначе не е здрав. Най-малкото трябва да се зашкури до здраво там където е напукан лака а там където е здрав да се надере за да хване боята, което си е половин циклене...
Ако след време решиш да сваляш боята, пак ще трябва циклене  Peace

# 427
  • София
Ментолка, благодаря ти! Да, за дюшеме става въпрос, много неадекватно съм си написала въпроса.
Явно няма да стане така, както го мисля - мързеливо Simple Smile Ще чакам пролетта, да изциклим и да минем с масло вероятно. Благодаря ти!

# 428
Линкче за вдъхновение  Heart Eyes
http://www.houzz.com/upholstered-bed
Днес спонтанно и неочаквано ми попадна в ръцете 15м. от това
Скрит текст:

Уж тази година нямаше да правя нищо повече...  ooooh! ама като ме човърка... Как обаче да избера от около 152 000 тапицирани легла моето  #Crazy

# 429
  • Ænima/Albuquerque
Здравейте, момичета със златни ръце!   Hug

От сутринта ви чета темите и се престрашавам да вляза.

Направо стрелям с въпрос - вкъщи имам едни шест-седем врати, дето искам да пребоядисам, може и не наведнъж, де, обаче ме е напънал ентусиазъм. Изпуснах ли сезона?  Mr. Green

Може да щракна някоя и друга снимка утре, да ми дадете идея какво да ги направя. Ще ми се да са в бяло. И вратите и касите са много стари, но адски красиви, та в тази връзка ми се иска да им придам нужния винтидж вид.

И накрая - понеже съм нетърпелива, бих искала да свърша всичко максимално бързо. В смисъл, не искам да се занимавам с повече от един-два процеса, за да достигна до крайния резултат.  Blush

Скрит текст:

Онзи ден писах новина за тия сладури, събрали мощна сума финансиране за да си развият сайта. Чудесни са!

# 430
  • София
Sarcasm метни някоя снимчица де  Wink Само дразниш с това "стари и много красиви"  Party

Мимозке в сърцето ме улучи с тези текстили  Heart Eyes Аз не си падам много по тапицирани спални/табли, сякаш основният ми довод е поддръжката? А този плат какъв е, прилича ми на изсуствена кожа някаква или греша  newsm78

# 431
  • Ænima/Albuquerque
Ще метна, обещавам, но малко по-късничко.   Mr. Green

# 432
Sarcasm метни някоя снимчица де  Wink Само дразниш с това "стари и много красиви"  Party

Мимозке в сърцето ме улучи с тези текстили  Heart Eyes Аз не си падам много по тапицирани спални/табли, сякаш основният ми довод е поддръжката? А този плат какъв е, прилича ми на изсуствена кожа някаква или греша  newsm78
Изкуствена кожа никога не бих сложила, защото се цепи след време.
Плата е немски Harvey deco chintz 100% cotton пише на ивата. Сиво синкав, с метален мокър ефект, много плътно тъкан,тънък и промазан, мисля, че е точно за такива цели  Simple Smile Тъмен е, здрав и няма да има проблем с поддръжката смятам   Rolling Eyes

# 433
Зравейте, следя темата от няколко години и си наслаждавам на творенията ви, но не пиша, защото нямам за какво. Моля за следната консултация. Имам от т.н. соц. мебели, искам да подновя една масичка с дървесен фурнир. С какъв шлайф е лесно и добре да се работи, за да си купя, лентов, вибро или ексцентричен и коя марка ще ми свърши работа и за по-дълго време? Благодаря и плодотворна работа.

# 434
  • София
Мимоза, много е хубав плата и мисля, че е подходящ. Може ли да кажеш откъде го намери и каква цена е, защото търся нещо подобно за да ушия калъф на дивана, ама ми се ще нещо до 5-6 лв метъра най - много...  newsm78
    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт