Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 190
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ето от това

сътворих това

Тези почти хартиени гардероби са много функционални (накупувала съм 3 в лятната къща), но материята им е изключително слаба и не се късат, а се дерат направо. Е, с някакви парчета, които имах вкъщи ги направих почти вечни. И съм много доволна от резултата. Стана много стилно (и здраво).

# 706
     Това икейските гардероби от по 70 лв. ли са или от друг магазин?

# 707
Да помоля и аз тук за малко съвети  bouquetблагодаря предварително!Имам стара дървена кръгла маса намазана с лак вероятно.Утре почвам да я шкуркам ,обаче после я искам бяла и ще си я правя сама.Насочете ме за боя? грунд? Идеи  bouquet!

# 708
  • София
Да помоля и аз тук за малко съвети  bouquetблагодаря предварително!Имам стара дървена кръгла маса намазана с лак вероятно.Утре почвам да я шкуркам ,обаче после я искам бяла и ще си я правя сама.Насочете ме за боя? грунд? Идеи  bouquet!
Привет, върни се 4-5 страници по- назад и ще намериш отговор на въпросите си!  Успех!

# 709
  • В градината...
Нямам снимка "преди" на една масичка, но първо шкурих, измих добре /съжалявам, че не минах с обезмаслител, защото после избиваха едни жълти петна/. Не съм шлайфала, тък като лакът падаше от шкурката /на ръка/ като сол, беше изгорял. После минах 3 ръце боя Сократес/, позасъхна, изшкурих на места, за да се състари и лакирах с безцветен лак Аквис. Преди боядисването китнах, където имаше нужда.

Скрит текст:

А тези закачалки сигурно всички ги знаете. Беше в ужасно състояние и за изхвърляне. Но тук обезмаслителят свърши чудесна работа. Ползвам я в дрешника. Гледах такава в един магазин за винтидж джунджурии за 30лв.  ooooh!

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 11:32 от perunika

# 710
  • Варна
Perunika, ето я и моята.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Само, че на мен това ми е първият и единствен опит за преправяне на нещо старо и както се вижда нервичките ми не издържаха. Но нищо де, пак ще си я закача.  Mr. Green

# 711
  • В градината...
Е, ама твоята по-фешън, с повече завъртулки  Naughty.
Обаче много хубава работа вършат  Peace

# 712
  • Пловдив
Скъпи дами, предварително се извинявам, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от консултация. Избрах скрин в Jysk, който е обработен с прозрачен лак - http://jysk.bg/shranenie/skrin/plus/skrin-tange-2-3-chekmedzheta-bor. Има ли възможност с малко усилия от моя страна да се превърне в бял скрин? Трябва ли да се премахне лаковото покритие или мога да творя върху него? Имам и един подобен гардероб в стаята, който е в същото състояние - лакиран с прозрачен лак. Замислям се дали да не го претворя и него, ако няма да е много тежко начинание. Купихме масивна кошара за бебето, която е бяла, но в магазина, ни обясниха, че скриновете им са само от ПДЧ и МДФ. Сега търся по-приемлив вариант.
Благодаря предварително!

# 713
Копирам от по-старшите /в моята папка със съвети/:

"Щом ще боядисваш с бяла боя, не е нужно да сваляш стария лак. Може само леко да го минеш със средно едра шкурка, за да загладиш и позачистиш. А може да почистиш с обезмаслител. А най-добре е просто да намажеш първо с Боро контакт и след 1-2 часа първа ръка, след 24 ч. втора ръка да си боядисаш.

Преди да нанесеш бялата боя трябва много добре да почистиш шкурените места - с влажен парцал няколко пъти, докато парцалът остане съвсем чист. Ако остане прашец от шкуренето, после ще избие през боята и ще жълтее на места.  
    После минаваш с безцветния лак за дърво на Лакпром,  безцветен лак на водна основа, от който  не жълтее бялото,  2 ръце мин. и никога с дунапреново валяче, защото прави мехурчета. Най-добре е плюш или флог."
     Аз лично съм боядисвала в светло лилаво и не съм лакирала, но по-добре е с лак.

# 714
   Олеле, съжалявам, да не подведа някого - наистина мислех, че трябва лак след боята, а аз съм се измързеливила!
   Доколкото разбирам, от броя ентусиасти ще зависи и членския внос, така ли? Значи сега имаме преброяване на дивите...преправячи?

# 715
  • Пловдив
Благодаря! Simple Smile

# 716
Аууу, изтрито ми е предложението #Cussing out Значи това ми беше последното влизане тук Wink Ей, заради такива простотии не влизат тук вече Миоки, бай Биби...от днес и аз! Явно съвети ще ви дават администраторите hahaha
Чао, девойки, останете си със здраве Peace Който иска, знае къде и как да ме намери.

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 11:51 от СедеФка

# 717
Седефке, не зная какво те ядоса така много, номоля те, не напускай форума! Ти си ужасно полезна и необходима поне на 1000 иодиота като мен, които все нещо не са доразбрали и повтарят едни и съши въпроси.

# 718
Здравейте, момичета,

Не съм участвала в темата, но имам въпрос, на който ще съм ви много благодарна, ако ме посъветвате. Цитирам се от темата с въпросите:

Въпрос:
Ремонтираме стар апартамент, в панелен блок. Стигнахме до паркета - черешов, запазен. Ще го циклим, то е ясно - въпросът ми е кой от вариантите да предпочетем:

Вариант 1: Пренареждме го, като оправяме замазката отдолу и сменяме подложката и нареждаме отново, циклим и лакираме.

Вариант 2: Само го циклим и лакираме, предложението от майстора е да го фугираме.

И цената е от значение разбира се.

Някой да даде съвет, много моля.

# 719
   Първият вариант е много по-сложен, бавен и скъп и се прави, ако наистина се налага. А за да сте наясно с това, ви трябва още едно поне, и то професионално, мнение.

Общи условия

Активация на акаунт