Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 33 398
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви за отговорите.Наистина му е доста трудно да свързва сричките в дума.Лошото е,че като му е дори мъничко трудно,веднага казва" не мога" и се отказва.На сила не искам да го карам , наистина се надявам да не е и в у-ще така.

# 106
  • София
Всяко дете е различно. Като се сетя за единия ми брат - каква мъка беше да го накарат да чете  ooooh! После нещата се промениха. Но започна като голям  - след 7-8 клас. И само каквото му харесва. Не съм убедена, че е минал и 1/4 от списъците в училище  Laughing
Не е хубаво дете да се кара насила. Ще се научат. Алекс сама засрича. Никой не я е подпитвал и натискал. Аз й четях. И в един момент сама поиска и започна.
Морена,
Скрит текст:
започнахме "Пипи", но не й хареса. "Маншон" - вървеше бавно май. "Фридолин" - поне 3 пъти е слушала  Joy Майка ми я знае вече наизуст. "Приключенията на Моливко и Сръчко" също много й хареса. Аудио приказката обожава. Имам си я в телефона и често се пуска. "Ян Бибиян" - много любима. "Двойната Лотхен" минахме бързо... Май имаме еднакъв вкус с нея  Heart Eyes
Пазя си едно твое списъче с книги Simple Smile Ще влезе в употреба.

# 107
  • София
Сега мернах във фейса, че в електронния магазин на Оринджа има ученически артикули, вкл. ранци, намалени с 50%.

# 108
  • Sofia
Мерси за инфото, Катиbouquet

Аз пък да се похваля, че видях списъците по паралелки и сме при избраната учителка, пък да видим.

# 109
Нищо не ми допадна в Оринджа.
 Търся малък сак за плуване и чантичка за през рамото / тип портмоне/,  малка, да побира телефон и пари. Ако може да ме насочите къде да търся. Вчера обикаляхме мола на Черни връх и в една книжарница имаше такива чанти на цена 25 лв. Безумно много ми се видяха.

# 110
Виж в Джъмбо. Вчера взехме от чантите за оцветяване за 6лв. Има и такива, които не са за оцветяване. Също в Уайкики.

# 111
Виж в Джъмбо. Вчера взехме от чантите за оцветяване за 6лв. Има и такива, които не са за оцветяване. Също в Уайкики.

Мерси ще погледна в Джъмбо. Вчера мислех да влезна в  Уайкики, ама децата вече много мрънкаха и се отказах.

# 112
И аз съм ви поизпуснала, бях в отпуска и без нет. Нищо не сме купували още, освен раница, бюро и стол, но има време. За тоалет за 15-ти се чудя, при нас ще има униформи и дори искат да са с тях на първия учебен ден, а да не обяснявам колко грозни ми се видяха - оранжаво-зелен суитчър, дето с нищо не може да се съчетае с бяла и жълта блузка отдолу. Все пак се надявам да се уточни това на втората родителска среща и ще има време да й избера нещо уикенда преди 15-ти. Повече ме притеснява, че ни искат да направим квадратчета от червен и син картон, а никъде не намерих цветен кадастрон да се продава, та май ще трябва да боядисваме. Нещо, свързано пак със звуков анализ явно.
Много са хубави и Гушкан, и Стефи, и Маша. Стаята й от Икея е станала супер.
Засега нищо не я занимавам, но и тя чете по-малко от всяка глава на книжката като Алекс. Последно прочетохме "Малкият мъж" и "Малкият мъж и малката мис" на Е. Кестнер, хареса ги. Пипи и Карслон сме чели миналата и по-миналата година. Лота от "Децата от ул. Тряскаджийска" и е любимка, а Карслон май рано включихме, тогава беше на 5 и нещо и съответно беше изрязала дупки на чаршафите да се прави на призраче, но много й хареса.

# 113
И аз съм ви поизпуснала, бях в отпуска и без нет. Нищо не сме купували още, освен раница, бюро и стол, но има време. За тоалет за 15-ти се чудя, при нас ще има униформи и дори искат да са с тях на първия учебен ден, а да не обяснявам колко грозни ми се видяха - оранжаво-зелен суитчър, дето с нищо не може да се съчетае с бяла и жълта блузка отдолу. Все пак се надявам да се уточни това на втората родителска среща и ще има време да й избера нещо уикенда преди 15-ти. Повече ме притеснява, че ни искат да направим квадратчета от червен и син картон, а никъде не намерих цветен кадастрон да се продава, та май ще трябва да боядисваме. Нещо, свързано пак със звуков анализ явно.
Много са хубави и Гушкан, и Стефи, и Маша. Стаята й от Икея е станала супер.
Засега нищо не я занимавам, но и тя чете по-малко от всяка глава на книжката като Алекс. Последно прочетохме "Малкият мъж" и "Малкият мъж и малката мис" на Е. Кестнер, хареса ги. Пипи и Карслон сме чели миналата и по-миналата година. Лота от "Децата от ул. Тряскаджийска" и е любимка, а Карслон май рано включихме, тогава беше на 5 и нещо и съответно беше изрязала дупки на чаршафите да се прави на призраче, но много й хареса.
В Джъмбо и в София прес е пълно с цветни картони.

# 114
Момичета, малко извън училищната треска.
Скрит текст:
Имам нужда да споделя и получа съвети. А може и някой да се е сблъсквал с това. Днес малкия на 1г и 9 мес. падна от градински пластмасов стол на двора. Аз бях вкъщи и не видях падането. Удари си горните зъбки като последиците са следните десен централен е хлътнал доста навътре, левия е с счупено връхче, но не е хлътнал. Докато спеше се пробвах да го поклатя като че ли не се клатеше. Веднага отидохме до нашия зъболекар, който днес почива. Обърна ни внимание опипа го и според него няма страшно и няма супени зъби. Утре ще направим снимка и ще отидем при него. Каза че ще се следим месец. Малкия не спа добре на обед, беше не спокоен и явно го болеше. През другото време докато играе няма помен от болка освен ако не захапе нещо. Според вас нормално ли е да го боли така. Голяма съм шаш паника. Някоя от вас дали се е сблъсквала с такова нещо?

# 115
Дано всичко да е наред, ще се разбере след снимката. Praynig

# 116
Мимка, дано всичко е наред, доколкото е възможно след случилото се. Добре, че са млечни зъбки, защото на кумовете едната щерка от падане от люлка си изби постоянните и е голяма мъка - изграждат й предните, но с порасването се налага пак и пак...
Вела, благодаря, определено ще посетя Джъмбо тези дни.
Забравих да се включа по темата за телефоните, таблетите и прочие. Моето дете няма нито телефон, нито таблет, като не искам и да й взимам засега, макар че за телефон се чудя. На родителската среща не само не казаха, че е забранено,а обясниха, че ще им позволяват да ги включват в голямото междучасие, т.е. позволени са и се чудя. Като тръгне, ще преценим в движение, все пак ако има нещо спешно дали госпожата ще може да звънне на всичко родители или всяко дете ще си звъни, знам ли newsm78

# 117
Днес по накупих доста неща за у-ще и съм доволна. Купихме и раница. Май сгрешихме с изборът си, но първата година няма да я носи много тя. Взехме раница на Габол, която бяхме харесали. Тя е 44 см висока и и' пада до половината дупе, та това ме притеснява. Напълних я с всички у-ци от първи клас и я сложихме, каза че и е добре, но като се застоя и натежя. Ами тя наистина си тежи доста.

# 118
  • София
Освен в Джъмбо ,друг магазин да предложите моля за малка чантичка за през рамо .

# 119
Здравейте, включвам се в темата защото и нас ни чака първият учебен ден, още нищо не сме купили и като видях някой как са вече подготвени ! Аз ще изчакам родителската среща ще е на 01,09 и тогава ще купувам

Общи условия

Активация на акаунт