Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 33 388
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  Благодаря, Морена. То и аз я гледах тази таблица, доста време, и се чудех какво показва.  hahaha hahaha hahaha Понеже, примерно 4 и 16 бяха с еднакви цветове и се опитвах да открия някакви закономерности. Но пък ми се стори доста сложно за деца, а очевидно и за майките им.  ooooh!

# 91
Мда, телефон.
Сина ще бъде 4 клас и още няма. Обаче, за щерката не съм сигурна. Ще ходи на доста извънкласни занимания в училището и ако има кой да поеме ангажимента/ напр. учителя от занималнята да напомня/ няма да има телефон. Ако ще трябва сама да се оправя, ще дам.

# 92
  • София
Привет на всички   Hug
Морена, много симпатична таблица.
Ние се върнахме от море в петък. Бяхме в Созопол, Варна и Шумен - с Алекс и майка ми. Утре ще заминаваме пак за няколко дни и после отново в края на месеца - също за няколко дни с приятелка на щерката от градината. То това е целта на ходенето, де  Laughing - да са заедно.
Моето пиле на море се оказа изключително ранобудно. Ставаше в 5,30 - 6ч. И ходехме да посрещаме изгрева. Уникално!
aunt Ogg, коя книжка чете синът ти? Ние се справихме с "Тайната градина" за броени дни - основно на морето. Чета аз, обаче карам Алекс да започва главата - по около половин страничка  Laughing Сега минаваме на "Роня, дъщерята на разбойника".
За телефона преди съм писала. Има и ползва изключително рядко. Не играе на него в училище (основно като пътува). Децата не знаят, че има. Но два пъти се е налагало да ми се обади. Веднъж закъсня. Влизат сами по правило. Отишла и нещо не могла да отвори вратата. Звънна ревяща, че децата ги няма в стаята. И още един път, когато събрали двата класа (за втори пореден ден) в една стая, на стари двойни чинове. Били по три и някои от децата седяли на желязото по средата. Обади се да я приберем. И аз като aunt Ogg смятам, че и за мое, и за нейно спокойствие е добре да има телефон, особено щом не ползва прекомерно. Обичайно ако някой я търси, не чува, не вдига, защото е метнала апарата някъде  Simple Smile
И още една скорошна случка в тая връзка - една вечер играха до тъмно с приятелка в близката градинка. Решихме да си ходим. Бяха с колелата. Обичайно знае, че тръгнем ли и те бързат напред, трябва да стигнат до изхода и да чакат. Уж се разбрахме, че ставаме. Вървим си ние с другата майка, а аз - спокойна, че ни чакат. И в един момент ми звъни някаква жена, че Алекс ме търси и плаче  Crazy А тя се върнала сама, видяла, че ни няма и вместо да тръгне към изхода, явно се е стреснала заради тъмнината (макар че си има лампи). Та така. Кофти изживяване. Въпреки всички уговорки в какъв случай какво се прави и къде се търсим. По принцип кара бързо. Познава градинката. Тя е около 100-200 метра сигурно. Но от тогава чантичката с телефона й е на багажника. Баща й беше сложил на старото колело едни светкащи пръчици. Казах му да ги премести на новото, че  ooooh!

# 93
Simantro , бъдещото първолаче ли чете "Тайната градина" и "Роня, дъщерята на разбойника"? Shocked

# 94
  • Sofia
Аз чета на Гушкан

След това и филмчето ще гледа.

Тя сама чете книжките от тази поредица

Симантро, в книжната тема гледах, че Роня била в списъка за лятно четене на бъдещите третокласници. 

# 95
  • Варна
Точно Роня почнахме зимата (аз й четях!), но нещо не се впечатли девойката и минахме на Лукчо Simple Smile))
Иначе и тя чете някакви кратички, тънички книжчици, има и една с адаптирани приказки по азбучен ред. Довечера сме планирали Алея на книгата да посетим и да си изберем по нещо. Тя с нейните пари щяла да ми купи книга, пък аз на нея с моите Heart Eyes

# 96
  • София
Simantro , бъдещото първолаче ли чете "Тайната градина" и "Роня, дъщерята на разбойника"? Shocked

Аз на нея, по-точно  Simple Smile Тя чете по малко от почти всяка глава и после аз продължавам. Не чете гладко, ако това се чудиш  Peace
Иначе ни е четвърта или пета книга - роман.
"Роня" аз четох малко преди или малко след "Тайната градина" - може би 2-3 клас. Ще видим Алекс дали ще я хареса. "Тайната градина" я очарова. Прави уникални коментари. Пита за непознатите думи. И искаше всяка свободна минута да четем. На моменти ми се изморява гърлото чак. Не е като приказките.

# 97
  • Sofia
Симантро, на А. Линдгрен до сега съм чела на Гушкан - Пипи (на 6г.), Емил от Льонеберя и "Децата от ул. Тряскаджийска" (на 5г.).  По-подходящи са за тази възраст от Роня, смятам.  Но все пак зависи си от детето разбира се.   Simple Smile

# 98
Моята много хареса "Чичо Фьодор, кучето и котарака" и " Незнайко в Слънчевия град"

# 99
  • Sofia
Моята много хареса "Чичо Фьодор, кучето и котарака"
И моята. Simple Smile   Както и  "Крокодилът Гена" също на Едуард Успенски,...
Скрит текст:
"Малкият Плюк от голямата къща", "Мистър Фини и светът с главата надолу", "Вероника и кокосовият дядо", "Бирлибан",  "Небивалици", "Гимнастика за опашката", "Фердо Мравката", Маншон, Полуобувка и Мъхестата брада" (предстои да четем втората книга), "На малките за звездите и планетите", "Азбука на вежливостта", "Дневникът на Пластелинко", "Фридолин", "Катрин зад седемте планини" и др.  Тези като повести и романи.   
Незнайко (3те книги) предстои.
Сега много харесва и "Стюарт Литъл".  Grinning

# 100
Като ви чета ,виждам,че почти всички дечица четят  повече или по-малко.Моят син изобщо не го интересуват книжките и буквите.Трудно му е да прочете думата на срички и веднага се отказва.Мисля,че ще има проблем в у-ще и ми е притеснено отсега.Какво да направя,че да го заинтригувам поне малко?

# 101
Като ви чета ,виждам,че почти всички дечица четят  повече или по-малко.Моят син изобщо не го интересуват книжките и буквите.Трудно му е да прочете думата на срички и веднага се отказва.Мисля,че ще има проблем в у-ще и ми е притеснено отсега.Какво да направя,че да го заинтригувам поне малко?

Нищо, сина беше така. Тръгна на училище без да знае буквите, нулев интерес. И сега чете с мъка. Tired Предлагам какво ли не, няма интерес. Чете книгите от летния списък по задължение.

# 102
  • София

Може би се обезкуражава от трудността. Но ти не се отчайвай, това не значи, че в училище ще има проблем. Дано имате късмет да попаднете на свестен учител. Но все пак не се отказвай и го ръчкай да чете, поощрявай го винаги (браво, браво, ето, че можеш).

# 103
  • София
 Нашият първолак срича, но проявява ентусиазъм да чете и да решава задачи. Надявам се да продължава така и в училище  Praynig

Аз също смятам, че ще трябва да му дадем телефон, колкото и да не ми се иска. Ще го инструктирам да не играе на игри и да изключва звука, когато е в час. И да попитам - имате ли информация Мобилтел и Глобул предлагат ли специални пакети за деца. С възможност за проследяване на детето, за ограничаване на обажданията и съобщенията и пр. Сега сме на етап закупуване на карта и сме се насочили към Прима за деца на Мтел, но все още проучвам останалите възможности.

# 104
dezi 13,
повечето деца започват сричането с табели и надписи по витрините.
Когато имаш възможност сричайте заедно - тази сричка, следваща на кратки познати думи, докато му омръзне и спираш, на другия ден пак така.

Общи условия

Активация на акаунт