Остров Тасос - 7

• 114 101
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Позволете ми да имам собствено мнение за личните си изживявания и разочарования.  Laughing
Не мисля да се извинявам, че мнението ми не е като вашето. Държах да го споделя, защото се различава от общото и може да помогне на някого да не се предовери толкова колкото мен.
Кой от всички плажове на острова може да се сравнява по дължина и спокойствие с плажовете на Крапец, Албена - Кранево, Камчия - Шкорпиловци, Созопол, Ропотамо, Синеморец?
За мен не си заслужава да бия 10 часа път, за да се бутам с гъмжилото румънци на малък тесен плаж.
Интересно ми е, че сякаш като кажеш, че не ти е харесало и чак тогава се разкрива истината. Като моя позната, която много хвалеше Тасос, а после се оказа, че те всъщност изкарват почивката на хляб, масло и сирене.  Sunglasses Аз това мога и в България да го ям, защо да ходя чак до там?
Не ми се търси назад в темата, където някой твърдеше, че най-скъпи са октоподите - 10 евро, а рибите са по 2-3-5 евра. Видях, че не е така. А и тук вече се сподели, че всъщност цените са други. Това не ми попречи да купувам и да ям гръцка риба.
Както и да е. Не приемайте чак толкова лично моите впечатления.  Laughing
Хубави почивки желая на всички.   bouquet

# 151
  • В градината...
Аз за кой ли път ще кажа - Крапец, Шабла - безкраен  плаж, чисто море, никакви строежи и хотели. Дивотия и спокойствие. Рибари, от които си купуваш прясна риба. Но явно ходещите в Гърция сравняват винаги със Слънчев бряг.

# 152
  • София
А аз не сравнявам. Просто ми харесва в Гърция.
Последно в БГ, преди 4 години бяхме в Царево. Едва ли мога да дам мнение за там - от 7 нощувки, 4 вяхме с чревен вирус. Ядяхме по ресторанти. Годината преди това бяхме в Обзор, 4 звезден хотел, с две деца на 4 и 5, 280 лв на ден. В морето са влизали за 8 дни 3 пъти (черен флаг постоянно, от 25. 08). За тези пари на ден, храната и кафето не бяха на ниво за 4 звезди....
Та не сравнявам Гърция с никъде по нашето море. Обаче, вече няколко години ходим в Гърция, юни и септември, децата не са боледували, което за мен е най-важния момент!

# 153
Крапец, Шабла - безкраен  плаж, чисто море, никакви строежи и хотели. Дивотия и спокойствие.

Отклоняваме се от темата, но наистина хората имат различни предпочитания. За мен на тези места морето е прекалено студено и бурно. Между 1978 и 2005 г. съм ходила на нашето Черноморие, дори по-често, отколкото в Гърция сега, няма място немаркирано - е, всичко по-северно от Созопол не отговаря(ше) на моите изисквания за климат.
Аз обичам топла вода, прозрачна, като огледало, и жега. Вълни веднъж за седмица да видя ми е добре, ако не ги видя изобщо - още по-добре.
Отделно, че моята представа за почивка е да изръшкам 20 плажа, градове и селца за едно пътуване. То нашето Черноморие цялото толкоз Grinning

# 154
А аз не сравнявам. Просто ми харесва в Гърция.
Последно в БГ, преди 4 години бяхме в Царево. Едва ли мога да дам мнение за там - от 7 нощувки, 4 вяхме с чревен вирус. Ядяхме по ресторанти. =====Обаче, вече няколко години ходим в Гърция, юни и септември, децата не са боледували, което за мен е най-важния момент!
Да ви кажа и на мен точно по тази причина ми беше супер спокойно в Гърция не му треперя къде  и как ще хапваме и какво ще лепнем от нечистотия по заведенията, дори и по-луксозните. Последните години с малкия просто не смеехме да ядем навън и хапвахме в апартамента където бяхме отседнали е има си кухня и всичко но това си е голямо неудобство, поне за мен. Иначе имам много любими места по нашето Черноморие, стига да се оправят някак заразите, не знам как бих ходила по няколко пъти в годината. няма да забравя от Приморско как се прибирах на 18год с влака и на системи, наложи се да удължим престоя си в градчето защото нямах сили да се кача на автобуса и после на влака, и оттогава долу-горе все ме гони страха, но то се и случва не е само страх, въпреки всичките превентавни мерки които вземаме. Да не казвам че дъщеря ми ги кара много тежко тези вируси обезводнява се и почти винаги се стига до системи, подобно на мен.

# 155
  • Разград
Извинете, ако сте се засегнали, но аз сравнявам точно с Албена. Ако там е чисто морето, ако там е спокойно, аз се прекръствам. От там са ми най-пресни отзивите, няма да повторя. Мръсотия, толкова нагъсто чадърите, пълно с румънци, храната под всякаква критика, а скъпотията няма да я коментирам.
За интересуващите ги ще дам малко повече информация за хотела, в който бяхме, а и ще се опитам и за ресторанта.
Както написах бяхме в Лименас, но обиколихме целия остров. Ходихме и до манастир Св. Архангел Михаил и до Гьола. Не мога да опиша с думи колко е красиво.
Времето беше хубаво и през трите дни се къпахме в морето.
Нашият хотел беше - http://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=323176;label=vo … ted_hotels=548009
Платихме 135 евро за 3-на стая. Стаята си беше двойна, но ни бяха извадила едно единично от долу под спалнята, което ние прибрахме, защото затваряше вратата на терасата. В тази цена влизаха 3 нощувки на трима ни, на нас с голямата ни дъщеричка, която е на 6 годинки, както и закуските.  
На обед отидохме в един страхотен ресторант - http://www.enavlionhotel.com/bg/restaurant.
Тук, за 78 евро се нахранихме 4 души и дъщеричката ми, тоест 5 души. Поръчахме специалитети, миксове с риба, дневно меню, което беше 15 евро - в него имаше гръцка мусака, салата, нещо голямо като татарско кюфте, но по-различно, десерт. Такива две менюта, както и два микса от риба - единият пържен, другият на скара, както и пилешко плато, две големи бутилки води. По-вкусна храна, скоро, не бях опитвала. Естествено, оставихме и приличен бакшиш.
Ресторантът в Лименас, който посетихме, беше нещо като СИМИ, но на латиница, един българин посреща. Не препоръчвам да се сяда там, защото качва всички българи на една тераса, от която и морето не се вижда. Имат и български сервитьори, но на нас ни изпратиха грък, който говореше малко български, а после един, който освен английски друго не знаеше. Обслужването ставаше много бавно, не организирано и не останах доволна. Цените си бяха нормални - октопод 9 евро, мусака 7.80 евро. Всякакви риби по 10 евро. Храната беше вкусна, но на 30-40 метра има таверна с жива музика и съжалявам, че не отидохме там. Този ресторант е след централната улица, по която са магазините, върви се и на 30-ина метра е той. Залепен е до още един, който беше винаги празен. Този беше с бели столове.
Един съвет, който на нас ни беше казан, но ние не приехме сериозно. По-добре е да се избират заведения, в които няма БГ меню и много български персонал. Разликата от двете заведения, за които пиша го доказа, поне при нас.
Важното е където и да отива човек, да отива с положителна нагласа, да се радва на природата и да опитва от вкусните блюда, които предлагат различните от нас култури!   bouquet

# 156
  • В градината...
Добре, че говорим за различни места в Бг - без хотели, прозрачна вода, простор ... И, слава Богу, все още почти без туристи.
А Приморско и прочие - в младежките си години съм ходила, не бих повторила. Моят мъж е живял в Гърция и на местата, на които ходим тук, каза, че повече му харесва. "и пак казвам - добре, че не са популярни  Peace

# 157
  • Разград
Мая, а  колко часа ви излезе пътя?
Извинявам се за късния отговор!
На отиване бяхме в Керамоти след 5.30ч пътуване.
На връщане не мога да пиша, защото съчетахме с Перперикон и станаха доста.
Ние, винаги, където и да ходим, когато е извън страната, тръгваме рано - 4.00 часа сутринта, за да е по-спокойно и за да се кара нормално. Няма задръстване, няма коли, няма навалица. Затова и стигаме бързо, но връщането, винаги, е по-бавно, от където и да е, защото тръгваме малко преди обед.
За безлюдните красиви места в България не пиша, защото за мен нашата страна е най-красива. Просто, тук, темата беше за Тасос и аз бях поискала съвети, преди да тръгнем, и благодаря за мнението на всички.  Peace

# 158
  • В градината...
Мерси за отговора. Ние Рз - София го правим за 5 часа, колко му е Тасос  Peace

# 159
Дами, някой пътувал ли е с тази фирма Holiday http://izgodni.bg/offer/126625
Аз лично до сега не съм и ако има отзиви ще се радвам.

# 160
Има ли някой на море в Тасос тези дни? Става ли още за плаж? Водата как е?
Ние се чудим за един бърз уикенд тази седмица, но времето малко ме притеснява. Ще се радвам на бърз отговор, че ако ще ходим тръгваме рано утре през нощта, за да сме там сутринта.

# 161
Ами може да погледнеш през камерата http://www.go-thassos.gr/about-thassos/webcam
Тасос не е толкова голям, че времето в единия край да става за плаж, а в другия да вали и да има мъгла.

# 162
Камерата я гледах, не ми хареса, но се надявах някой който е там да сподели дали все пак е чак толкова зле? Може водата да е още топла и да става за къпане?
Много ми се иска да прескочим за последно тази година на море, бихме отишли и по на юг в Гърция, но ни спира времето, все пак само за уикенда мислим да прескочим, няма как да пътуваме по надалеко.

# 163
Здравейте. Включвам се да споделя впечатления от острова, ако мога да съм полезна на някой Wink Заминахме този месец на 17 и престоя ни беше 5 дни. Предварително бях запазила хотел. Избрахме Blue Dream Palace на база all inclusive. Въпреки, че прочетох, че all inclusive не е силната страна на гърците, го избрахме, защото бяхме цялата рода, а и с малко дете и не искахме да се мотаме по таверните. Държа да отбележа, че отидохме на острова с цел почивка и релакс. Проблеми не сме имали нито с пътя, нито с ферибота. В хотела ни настаниха навреме, стаите бяха чудесни, просторни и чисти. От храната също останахме много доволни. Имаше голямо разнообразие. Единственият недостатък е,че напитките се плащат и не влизат в цената. Само първия ден времето беше лошо, но следващите дни си беше доста топличко. Водата на мен ми беше мааалко хладничка, но бързо се свиква, а солеността изобщо не ни попречи. Даже много добре ни се отрази на кожата това солено море Grinning На разходка ходихме в Потос и Лименария. И на двете места ни хареса. Не мога да дам отзиви за заведения, говоря само за разходка. На плаж си ходихме единствено пред хотела. Плажът е много спокоен, пясъкът на места е ситен, на места не толкова, но се понася. Всичко редовно се почистваше, персоналът беше много услужлив. Починахме си идеално и сме много доволни  Peace

# 164
  • Пловдив / София

Аз обичам топла вода, прозрачна, като огледало, и жега. Вълни веднъж за седмица да видя ми е добре, ако не ги видя изобщо - още по-добре.
Отделно, че моята представа за почивка е да изръшкам 20 плажа, градове и селца за едно пътуване. То нашето Черноморие цялото толкоз Grinning

Абсолютно същото съм.
Тази година бяхме на юг края на юли. Еми то всеки ден вълни и водорасли. От 6 дни влязох точно 5 пъти във водата за по 5 мин.

А на нашето море едно главно, съществено нещо не ми харесва: съотношението цена - качество изобщо не е равностойно.

Общи условия

Активация на акаунт