Остров Тасос - 7

• 114 102
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, дойде и моето време за пътуване до Тасос Grinning. Тъй като едва днес научих хотела, в който ще бъдем-Електра се казва и е в Принос, искам да попитам, ако имате идея къде се намира, да ми препоръчате някаква кръчмичка?

# 166
  • На гарата
Привет и от мен.
През 2015 смятаме да ходим за първи път на о. Тасос 2 семейства с 4 деца и търсим вила оборудвана с кухня /печка за готвене/ а не само котлони.Може и два отделни апартамента но на едно място.
В нета видях едни вили явно на българи казват се вила Вида и вила София някой да е почивал там и каква е цената че не пише?Намират се в Скала Панагия

# 167
Ние бяхме тук за семейства е супер всяко студио има печка ел. кана хладилник и кухня с прибори и почти всичко нужно за домакинстване, а навън барбекю -много тихо и спокойно място.
http://www.ifigenia-apartments.gr/en

# 168
Здравейте. Вчера се върнах от Тасос и бързам да споделя впечатления.
Бяхме там в  периода 17-20  октомври. Първо, искам да споделя радостта си, че дори и в най-смелите си мечти не съм предполагала, че на 18 октомври ще лежа на плажа при  близо 30 градусова температура Grinning
И второ- категорично съм очарована от това райско кътче!
Хотелът ни беше в Скала Принос, казва се Влахогиани.Приятно, спретнато хотелче с всичко необходимо в него. Имаше една българка, която се явяваше иконом на хотела и много ни улесни с подобна информация за острова.
Единственото неприятно, в селцето се оказа, че има само един работещ ресторант, нашите два автобуса бяхме единствените туристи в този район:)
Обиколихме с автобуса целия остров, като  в сърцето ми остана Панагия,  очарователно селце!
Лименас също много ми допадна, като хапвахме в ресторанта на Александра, който носи нейното име. Много вкуснахрана, големи порции на сносна цена. Всъщност, колкото и да бях приятно изненадана, толкова ми беше и мъчно...Аз съм от Созопол и като съпоставих бетонната джунгла, в която се е превърнал родния ми град,  огромните хотели в стил мутренски барок с безкрайната зеленина, кристалното море и кокетните двуетажи хотелчета  на Тасос ми се доплака Flutter...

# 169
  • На гарата
Здравейте,
с риск пак да се повторя моля ако някой има информация за вили,къщи,на о.Тасос близо до плажа за 4 възрастни и 4 деца две от които на 13 г едно на 10 и едно на 3. Гледам че на много места предлагат и булсатком ако някой е почивал на такива места моля нека сподели телефони.За първи път ще ходим на острова и аз съм натоварена с тежката задача да избера мястото.Децата много биха се зарадвали ако има българска телевизия.

# 170
  • София
Eстрея, виж тези вили http://www.goldensunrise.gr/ и тези също http://www.meltemi-villas.gr/. Те са едни до други. Намират се на Голдън бийч, между Скала Панагия и Скала Потамия. Цената е около 100 евро на ден през юни и септември. Булсатком се съмнявам да имат.

# 171
  • Пловдив
искаме да отидем този уикенд до манастира на тасос. ходили ли сте ноември и къде е добре да се отседне, някъде, където все пак да има ядене и жив човек?  Rolling Eyes

# 172
  • Разград
искаме да отидем този уикенд до манастира на тасос. ходили ли сте ноември и къде е добре да се отседне, някъде, където все пак да има ядене и жив човек?  Rolling Eyes
Не съм била Ноември, а в началото на Май и Септември, но мисля, че в Лименас и в Панагия ще е що годе оживено, защото в Лименас, определено, живеят не малък брой хора, а и училище си имат, та си мисля че там ще има работещи хотели и заведения.  Peace

# 173
  • Пловдив
само да не е на другия край от този манастир...лименас или лименария беше близо не помня, едно от градчетата с "л" беше що годе близо до този манастир, та...може би там. благодаря

# 174
  • На брега на реката
Дано не те разочаровам, но е добре предварително да проверите дали манастира ще е отворен, когато отидете.

По-близо до манастира е Лименария.

Близък ферибот ви е този от Прино за Кавала, но пък е по-нарядко от този, който е от Лимена за Керамоти. Зимното разписание е различно от лятното.

В Панагия не работи нито един хотел, само вечер отварят една-две таверни.

В Лименас работи цяла зима хотел "Лидо" и някои таверни и ресторанти. Сайта на хотела  - http://www.lido-thassos.gr/en/

Питай, ако те интересува друго.   Wink  Не съм много наясно обаче с хотели и ресторанти около Лименария. Мога да ти дам информация само за Лименас, Панагия, Голдън Бийч и Скала Потамя.  Simple Smile

# 175
  • Пловдив
ами св.архангел михаил е манастира и празника в събота също...мисля и по гръцкия календар се пада тогава, мисля, че е по-вероятно да работи. Ама...наистина не се знае  Confused
благодаря за инфото, ако ще хващаме ферибот, вероятно керамоти ще изберем.

така като гледам някакви градчета астрида и потос са по-близо до манастира..ще видя в тях има ли хотели, те и букинга предлагат някакви.

# 176
 На 20 октомври манастира работеше, също и в Панагия и Лименас имаше отворени таверни и кафета. За хотели не знам, ние спахме в Скала Принос и вечерта умряхме от глад: )Един отворен ресторант  само, и за наш късмет същата вечер имаше сватба и не пускаха външни лица. Ядохме импровизирани сандвичи в хотела. Самият хотел щеше да затваря в края на месец октомври.

# 177
Манастирът е по-близо до Лименария. Що се отнася до отсядането, мисля, че Лименас е по-добрия вариант. Все пак това е главният град на Тасос, там има повече местни жители, т.е. не е оживен само по време на туристическия сезон. Обиколила съм южната и източната част /без претенции за изчерпателност Simple Smile/ и мисля, че Астрис няма да е подходящ в момента. Селището е малко и слабо населено дори и през август. Лименария е другият голям град на острова, там би имало шанс за добър хотел и таверна и няма да се чувствате съвсем сами и изолирани. А що се отнася до самия манастир - невероятен. Кацнал на ръба на скалите, страхотна гледка пред него и към заливите. Просто трябва да се види и да се усети святото място. Според мен има голям шанс да работи на 8-ми, тъй като носи името на Арх.Михаил. Трябва обаче да се провери.

# 178
  • На брега на реката
 Човекът, който се грижи за манастира, живее в съседство. Ще се опитам да го открия след работа, да го попитам.

В Панагия зимата няма работещи ресторанти, освен таверна Елена, която обаче допреди два дни беше още в ремонт.  Предполагам, че за празника  ще отворят. Само там има традиционна гръцка кухня и риби. Другите две заведения за хранене, които отварят след 17ч са тип капанчета. В едното има само скара и салати, в другото ще намерите гиро, скара и салати. По принцип нищо не работи   в Панагия  преди 17ч, не знам дали за празника ще е го променят.

В Голдън бийч, през зимата работи само таверна Ескейп, където имат и студия. http://www.studios-escape.gr/ Там живее една българка, така че комуникацията ще е лесна.

В Скала Потамия работят рибната таверна Капитана и таверна Крамбуса, които си заслужава да се посетят.

В Лимена местата за хранене са много повече и вярвам, че ще откриете нещо по ваш вкус. Със сигурност не работи ресторант Месогио, който за мен е един от много добрите тук на острова. Затворен е от 3.11 до 3.12 за ремонт.

# 179
  • Пловдив
kloi благодаря много.
Ние манастира го знаем, ходили сме, наистина е очарователен и не само. НО понеже детето има имен ден и някакси...привлича ни идеята да отидем там точно тогава. Дано разбереш от съседа дали ще работят, то даже може празник да имат и да е интересно. За настаняване може би ще действаме на място, където ни се види оживено...всъщност като се замисля, дори да е далече от манастира, дори в пристанищния град, какво от това - ние ще отидем до манастира, ще си го видим, пък после - обратно.
Важно е само да сме на 1-ви или 2-ри етаж на нещо, с климатик и що годе без мухъл и влага, последния път от толкова влага в едни студия така сериозно се разболяхме всички... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт