Остров Тасос - 7

• 114 094
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Водата беше прекалено солена - децата издържаха по 10 минути вътре, въпреки че бяха с очила и маски.
Такава е в цялото Средиземно море. Не е Гърция за вас значи, както и останалите държави около нея.
За калмарите за 18 евро, просто нямам думи. Струват около 8-9 евро нормално, навсякъде из Гърция. Може би са ви излъгали, или пък на някое определено място тотално са се олели с цените (от посочените от теб само за ципура и скариди е обичайната цена).

# 136
  • София
На 14.09 се върнахме от Тасос. Бяхме близо до С. Рахони. На 100 м от къщата има плаж, не е залив, тесен,но много дълъг. Къщата нова,на 4 години. Широки стаи, чисто. Голям и поддържан двор. Плажът -пясъчен, вез камъни. Тук-таме някой таралеж. На 200 м по плажа- страхотната кръчма,където ядяхме всеки ден. Задължително 2 вида супи, огромно количество, по 4 евро. Риби по 12. Риба меч 10. Калмари 6,50,  октопод 8,50. Поне 3 готвени-агнешко със зелен фасул 10, пастицио и мусака 7. От почти всичко може да се поръча 1/2 порция.
Беше страхотно, миля да повторим  Hug

# 137
Спокойна,

можеш ли да дадеш линк към тази къща.

Благодаря!

bouquet

# 138
За морската вода: наистина водата е солена но моите деца си стояха с часове и не им пречеше солта по никакъв начин.
На мен лично плажът на Голдън Бийч ми допадна пясъкът е ситен и готин, няма камъни, след като валя както казах се степа но е обяснимо, ние лично не сме дали и цент за престоя си на плажа, може би под скъп се има предвид цената на шезлонга и чадъра, но самият плаж е безплатен. Simple Smile
Колко различни мнения, мисля че като цяло най- разочаровани от Тасос са хората които си падат по-по шумни и купонджийски места, докато на Тасос е за обичащите тишина и спокойствие, така ми се струва. Може и да греша, ние бяхме през септември, в сезона може и да е по-различно.
Само искам да кажа че ние ядохме миди за 7 евро порцията с гарнитура, което честно ми се стори дори евтино, но като цяло хранене в ресторант всеки ден не ни беше по джоба. Затова си хапвахме в бързата закуска.

# 139
  • Варна
Цитираните от мен цени са цените в рибните магазини на Скала Потамия и на камиончето, което разнася всеки ден риба (то е на един от магазините). Голдън бийч, Алики, Парадайз бяха пълни с безброй забучени чадъри един до друг и с румънци. Свободни места имаше или сутрин рано или следобед, но като сравнявам с българските плажове, просто си беше разочарование отвсякъде.
В темата се коментираше, че може да се намерят свободни квартири - ами не е така, всичко беше заето и предварително резервирано. Може да се намери евентуално някъде за една вечер и при компромис цена-качество.
Не целя за се конфронтирам с някого, просто смятам, че е редно да се споделят различни мнения. Всеки съди за себе си. Ако знаех тези подробности нямаше да тръгнем от тук толкова надъхани и разбира се нямаше да се разочароваме толкова много.
P.S. Добавям, че предпочитаме тихи, спокойни плажове (да не кажа диви) и тълпите туристи не ни понасят. Особено, ако се опитват да си сложат хавлиите върху нашите.  Close

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 13:50 от lydi

# 140
Lidy,
има доста диви плажове на Тасос (общо са над 50-60), но Голдън бийч и Алики не са от тях. А румънците наистина са голяма напаст.

# 141
  • София
Момичета, не ми се сърдете, но не искам да давам координати на къщата!
Тя не е нищо особено, но е рай за мен! Далеч от всичко, в средата на маслинова горичка, по средата на нищото, не се вижда от пътя. Малка е, 7 стаи.... няма я много по нета. Предпочитам да не я рекламирам, по собствена преценка! Нищо лично към никого! Дано всеки от вас намери това, което търси!
П.С. В деня преди да си тръгнем, дойдоха 3 бургаски коли. За първи път случвам на такива сънародници. Само бях чела, че ги има..... Изсипаха се от колите към 12, по обяд, извадиха бутилките с домашни ракии, завзеха масите около барбекюто....Към 15 децата се връщаха до къщата и казаха, че има спящ мъж на масата вън. Вечерта до 1 пяха песни и пиха, сутринта от 6 викаха по терасите кой ще кара колата, тръгвайки за риба. Не си прибраха масата навън....Оставиха всички бутилки, пазейки я за следващото сядане  Joy
Не са ми пречили, забавляваха се хората, но се учудих, че от Бургас, ще идат до Тасос, за да пият и пеят по цели нощи, докато се изпекат пържолите и рибите!

# 142
  • София
Спокойна,аз точно в района на Скала Рахони си изкарах две страхотни поръчки. На плажа бяхме само ние,най-хубавата кръчма,в която сме яли там се намираше в края на Пахис бийч. Сервитьорът беше българин,за първи път пробвах там прекрасния им боб,и по пазарите всяка година се снабдявам. За съжаление от година не съм ходила до Тасос,но догодина задължително ще се поправя.

# 143
Lidy, ние за пореден път ходим на Голдън бийч и наистина твоето описание е все едно за друг плаж. Ние бяхме последната седмица на август и за пореден път останахме много доволни. Отсядаме винаги на къмпинга на Голдън бийч, че сме си палаткаджии. Частта от плажа непосредствено пред къмпинга е доста спокойна. Водата си беше размътила през двата дни с вълни и то защото вълните вдигат пясък. След като се успокои морето водата си беше кристална. Хубавото там за нас е, че доста навътре е плитко и децата могат да си играят хубаво и спокойно във водата. И на къмпинга имаше доста румънци, но не са ни пречили и притеснявали. Плажът не ни е струвал нищо - ходим си с наши си чадъри и шезлонги + всички играчки на децата. Завземаме съответно доста място на плажа, но никога не е имало проблем. На обед зарязваме всичко на плажа и се прибираме на сянка да почиват децата. Следобед отиваме и никой нищо не е пипал. Това на нашето море не мога да си го позволя.
Ципурата и лаврака и тук в магазина са ти 18 лв. килото, та на нас цената от 9 евро в магазинчето  Скала Потамия ни се стори добре, а и рибата беше прясна, което не знам колко е така в бг магазините.

Ето и плажа - не е пренаселен по моите разбирания и това е август. Септември вече е извън сезона и предполагам има още по-малко хора.

Принципно септември вече става по-ветровито на Тасос.

А относно местата - ние ходим без резервации, защото сме на къмпинг. Лично аз не бих тръгнала да бия път дотам и да давам пари за ферибот без да съм сигурна че имам осигурено спане на желаното място.

# 144
Lidy разбирам те понякога човек дори на едно и също място може да изкара различно. Ще дам пример: На първия ден на плажа беше супер спокойно е имаше хора но се спазва дистанция никой не ти стъпва на хавлията абе супер, на втория ден до нас заради две слаурани до нас от някоя бивша руска република се залепиха едни македонци, готини момчета ама доста си бяха пийнали. та станаха супер скандални постоянно псуваха а на маекдонски дори и децата разбират че се псува, и накрая и оповръщаха плажа абе гадно, но просто си тръгнахме.Повечето почиващи ги гледаха с неодобрение но никой не се намеси, та искам да кажа понякога е и лошо стечение на обстоятелствата ако всеки ден ставаше нещо подобно можеше и да имам не толкова приятни впечатления. А свобони места имаше дори и в нашите студия, и навсякъде имаше табелки за свобони стаи- това беше от 01.09 до 07.09 Simple Smile Може да дадеш шанс на Тасос и да се окаже по-добре другия път.

# 145
  • Варна
Водата беше прекалено солена - децата издържаха по 10 минути вътре, въпреки че бяха с очила и маски. Цените в таверните бяха невероятни. За капак и 10 часовото пътуване до там, беше просто ужасно.
Не помня кой каза, че максималната цена на рибата е 9-10 евро. Не е така. Ципура и лаврак са около 9 евра, калмари - 18, риба меч - 20, барбуна - 22, скариди - 13.

Виж какво пише в Уикпедия
''Поради обилния приток на речни води, морската вода на Черно море е по-слабо солена (17,3 ‰), отколкото в Средиземно море и в световния океан, които имат соленост около 36 ‰. ''
Не само гръцките ами и всички световни плажове са си с такава вода - солена , туй то.Който му харесва  ходи!!!Черно море си е изключение!!!
Никой никога не е споменавал за по евтина риба не само там , ами и по цялото Средиземноморие.Най , ама най евтината ципура съм виждал на Гьокчеада - 6 евро , иначе на континента е 7-8.В Италия , Испания е по скъпа , а във Франция още нагоре.Да не говорим за скъпи риби наистина -30 - 40 и нагоре евро.Виж за калмарите съм съгласен даже и на Тасос съм намирал по 5 - 7 - 8.Тези са по специални сигурно.И страно защо на Тасос ви е скъпа а в Метро не???И там има риби по 30-40-50 лв.Да не говорим , че има и говеждо филе по 250 лв./кг.

# 146
  • София
П.С. В деня преди да си тръгнем, дойдоха 3 бургаски коли. За първи път случвам на такива сънародници. Само бях чела, че ги има..... Изсипаха се от колите към 12, по обяд, извадиха бутилките с домашни ракии, завзеха масите около барбекюто....Към 15 децата се връщаха до къщата и казаха, че има спящ мъж на масата вън. Вечерта до 1 пяха песни и пиха, сутринта от 6 викаха по терасите кой ще кара колата, тръгвайки за риба. Не си прибраха масата навън....Оставиха всички бутилки, пазейки я за следващото сядане  Joy
Не са ми пречили, забавляваха се хората, но се учудих, че от Бургас, ще идат до Тасос, за да пият и пеят по цели нощи, докато се изпекат пържолите и рибите!
Хахахах, ние бяхме 4 коли и бяхме подобни на тези бургаски сънародници.  Whistling

# 147
  • София
Хахахах, ние бяхме 4 коли и бяхме подобни на тези бургаски сънародници.  Whistling
Със сигурност всички хора разбират различно почивката. И ние бяхме 3 коли, но всички окапвахме в 22,23 часа. За нас почивката е плаж и море, а това ни уморява и явно нямаме сила за песни и танци   bouquet

# 148
  • Разград
Завърнахме се от нашата приказна, макар и кратка, почивка!
Бяхме в хотел в Лименас. Ходихме на плаж - Голдън Бийч, на Панагия и Потамия. На Потамия ми хареса повече. Нито е мръсно, нито пренаселено, нито чак толкова скъпо да си вземе човек едно фрапе и да си ползва чадър и шезлонг. Чак да е толкова солена водата, че да не се стои, не е. Дъщеричката ми е на 6 годинки и не излизаше. Хапнахме в един скъп хотел на обяд на Голдън Бийч и направо загубих ума и дума. Всички риби до 10 евро, мусаката 7 евро. За вечеря ходихме в един ресторант в Лименас. Същите цени, но не добро обслужване. Храната си беше вкусна. Хотелчето ни  в Лименас е в края, след фериботите. Не преетенциозно, с малки стаи и малки бани, но гледката е .... - пред нас беше морето. Единственият лилав хотел, така си го открихме, още, от ферибота, когато пристигахме.
Пожелавам на всички само положителни емоции, благодаря на тези, които ми даваха съвети.  Hug

# 149
  • В градината...
Мая, а  колко часа ви излезе пътя?

Общи условия

Активация на акаунт