Остров Тасос - 7

• 114 072
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Привет дами!
Ние другата седмица заминаваме на почивка на Тасос - Скала Потамия и предвид кризата в Гърция не знам какво да очакваме.
За парите в брой - ясно. Вероятно няма да искат плащания с карта, пък и няма май вече пари в банкоматите Thinking
Пишете който се връща актуална инфомация моля newsm17

# 496
  • София
Незнам какво да ти кажа. Не се усеща кой знае какво. Хазайката е много любезна. Гледа ни като писани яйца.
Ходихме веднъж на таверна. Получихме сметка, която платихме, но не и касова бележка.
Според мен още е рано да се каже. Би се усетило най рано след месец, два.  Когато се очакват някакви плащания, постъпления. Иначе тука повечето средства са без документ.
За банкоматите четох, че няма пари за гръцките карти, но не и за тези от други националности. Не сме теглили. Но разбрах и че не искат плащания с карти, защото после не могат да си приберат парите.

# 497
Незнам какво да ти кажа. Не се усеща кой знае какво. Хазайката е много любезна. Гледа ни като писани яйца.
Ходихме веднъж на таверна. Получихме сметка, която платихме, но не и касова бележка.
Според мен още е рано да се каже. Би се усетило най рано след месец, два.  Когато се очакват някакви плащания, постъпления. Иначе тука повечето средства са без документ.
За банкоматите четох, че няма пари за гръцките карти, но не и за тези от други националности. Не сме теглили. Но разбрах и че не искат плащания с карти, защото после не могат да си приберат парите.
geryger   bouquet

# 498
И ние тръгваме другата събота за Скала потамия, надявам се на безпроблемно пътуване и хубаво време. Дано няма проблеми със зареждането, ще пътуваме от София и ще заредим до горе ама все пак...

# 499
И ние тръгваме другата събота за Скала потамия, надявам се на безпроблемно пътуване и хубаво време. Дано няма проблеми със зареждането, ще пътуваме от София и ще заредим до горе ама все пак...
Здравейте и от мен, пак сме на Тасос за поредна година. По въпроса с горивото, зареждайте догоре при възможност, защото в момента има затворени бензиностанции. Колко не мога да кажа, но всеки ден са повече от предния, явно като свършат запасите и затварят. Предполагам в големите градове може да не е така, но по малките е така. Така че недейте да рискувате да останете на пътя, а пълнете при всяка възможност до горе, а е добре да носите и някоя туба за резерв. Ние сме близо до БГ, но ако някой пътува към южна Гърция си е риск, поне по това което гледам тук. Преживяването ми напомня за 2010г., когато пътувахме от Пампорово през Кърджали, Елхово към южното черноморие и никой не очакваше че от Харманли нататък няма бензиностанции, 200км. Накрая спряхме и климатика дори, за да не останем по средата, е докопахме се, целите плувнали в пот, беше голяма жега.
Така, иначе в момента на Тасос времето си е хладно, водата също не е особено топла. Става за ентусиасти, но явно сезонът още не е в разгара си. Миналата година по същото време беше по-топло, за Тасос, в БГ си беше студ, сега обаче и тук си е хладно. Ние сме на източния бряг, в Кинира, нищо ново, всичкото си е както винаги. Таверните си работят, магазините също, единствено само с бензина има проблем.
Засега толкова.

# 500
  • Варна
Тази сутрин гледах по НОВА разни шашави работи , празнят магазини , бой пред банкомати. ГЛУПОСТИ.Банкоматите отдавна са празни , и в магазинете няма никой , не съм видял затворена бензиностанция.Поне тук в Гърция , където сме 9ти ден е така.

# 501
  • Варна
Тази сутрин гледах по НОВА разни шашави работи , празнят магазини , бой пред банкомати. ГЛУПОСТИ.Банкоматите отдавна са празни , и в магазинете няма никой , не съм видял затворена бензиностанция.Поне тук в Гърция , където сме 9ти ден е така.

# 502
  • Варна
По въпроса с горивото, зареждайте догоре при възможност, защото в момента има затворени бензиностанции. Колко не мога да кажа, но всеки ден са повече от предния, явно като свършат запасите и затварят.

Ти лично видя ли затворена бензиностанция или ЕЖК?Тук съм 9ти ден с 1600 км на километража и освен банки и банкомати АБСОЛЮТНО  всичко друго си работи както друга година.

# 503
Магазините са пълни, работят си нормално, банкомати наоколо около нас няма много и не ми е правило впечатление да има опашки пред тях. Но затворени бензиностанции има, първата затворена я видях преди 2 дни, вчера имаше още, днес още сме в хотела и не сме излизали за да кажа как е.
Доброто при Гърция в малките села е, че не им дреме за банки и банкомати, разчитат на нормални пари в брой, така че не се усеща нещо особено. Поне засега.

П.П. Какво е ЕЖК?

# 504
  • София
В Лименас вчера имаше опашка пред банкомата на Пиреос Банк, беше от местни хора. Доколкото разбрах, те имат лимит от 60 евро на ден, които имат право да теглят, докато банките не работят. Аз изтеглих 200 без проблем. Супермаркетите не приемат плащания с карта, но в аптеки платих два пъти без проблем- явно е по усмотрение на собственика. Като цяло, не се усеща тревожно настроение, но няма и как- все пак повечето хора тук са туристи.

# 505
И аз това казвам, нищо особено не е станало, животът си е нормален, морето си е море, храната си е храна.
Единствено се притесняваме за пътя наобратно, резервоара на колата го държим пълен и имаме да додрапаме до БГ. Но ако стане нещо с ферибота, тогава ще имаме проблем.
Хайде от мен толкова, че отиваме да се печем. Днес времето май е идея по-добро от вчера, май вятъра понамаля и ще се стопля. Поне се надявам.

# 506
Къде на тасос може да се зарежда гориво? къде има бензиностанции? моля ако някой знае да сподели.благодаря-  bouquet
Аз тръгвам утре и съм за Потос.

# 507
# 508
  • На земята, която е всъщност звезда.
Къде на тасос може да се зарежда гориво? къде има бензиностанции? моля ако някой знае да сподели.благодаря-  bouquet
Аз тръгвам утре и съм за Потос.

Не мога да помогна, но да отбележа, че заредихме догоре на границата в Бг и после не ни се наложи да зареждаме в Гърция. Правихме обиколка на острова, ходихме до манастира, Теологос, Лименария и т.н. На връщане пак на границата у нас заредихме. 

# 509
  • София
Ние заредихме на Гоце Делчев. Там имаше две бензиностанции мисля. Но на мъжа ми брат му дойде в сряда при нас и каза, че е заредил на Тасос. Като слязъл от ферибота и тръгнал за Скала Панагия на втората бензиностанция. Днес се разхождахме не видях никакви опашки пред банкомати.
Времето сутринта беше облачно и препръска, но после се оправи. На мен водата не мисе струва студена, а съм зиморничава.
До тук всичко ми харесва, но много ме дразнят румънците. Много са, шумни са, нахални са, а децата им невъзпитани. Тъкмо онзи ден си тръгна една компания и вчера се изсипаха други, още по шумни. Чудя се как е възможно да са толкова ужасни. Като минаваш покрай таверните не се чува толкова румънска реч, но покрай къщите са само те. И обед и вечер са на барбекюто.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 16:11 от geryger

Общи условия

Активация на акаунт