Остров Тасос - 7

• 113 963
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Tsurka, благодаря за инфото, точно така е както го описваш и ние се кефим Simple Smile

Ако някой има хубави отзиви за таверни в Потос да посетим или пък забележки, за да не се ходи? ние бяхме в Пефкари на Ка Па Хи, вкусничко готвят, особено пълнения калмар и пълнени патладжани, после Два вида сладкиш за десерт (безплатен), за мен прекалено сладки, но на децата много им хареса....

въпрос: виждам, че има автобус от София до Кавала всеки ден, но знаете ли къде точно спира в Кавала и близко ли е до ферито за Принос? Нали всички ферита тръгват от едно място от Кавала? Човека  не може да пътува до Керамоти в тези жеги и се чудя дали е реално автобуса да стигне между 8.00 и 15.00 до Кавала и той да се хване ферито от 16.15?

# 646

За автобуса от Хасково -знам ,че спира до пристанището ,и ферито е съвсем близо . За този от София-питай ,но навярно пак там спира .

# 647
Tsurka, благодаря за инфото, точно така е както го описваш и ние се кефим Simple Smile

Ако някой има хубави отзиви за таверни в Потос да посетим или пък забележки, за да не се ходи? ние бяхме в Пефкари на Ка Па Хи, вкусничко готвят, особено пълнения калмар и пълнени патладжани, после Два вида сладкиш за десерт (безплатен), за мен прекалено сладки, но на децата много им хареса....

въпрос: виждам, че има автобус от София до Кавала всеки ден, но знаете ли къде точно спира в Кавала и близко ли е до ферито за Принос? Нали всички ферита тръгват от едно място от Кавала? Човека  не може да пътува до Керамоти в тези жеги и се чудя дали е реално автобуса да стигне между 8.00 и 15.00 до Кавала и той да се хване ферито от 16.15?
Еее браво, много се радвам, че съм била полезна. Задължително посете заведението със сините маси, май е до КаПаХи, не обърнах внимание, ще видиш табелката за дните в които има жива музика. Купона е страшен, има танцьори и жива музика, супер е...

# 648
Здравейте, предстои ни пътуване до Тасос и имам следното питане, някъде тук бях чела, че в цената на автомобила за ферибота, влиза и шофьора. Т.е, ако пътуваме 2-ма възрастни с  две деца, плащаме за автомобила, един възрастен и двете деца. Така ли е? Благодаря и се извинявам, ако въпросът е коментиран.

# 649
  • София
Здравейте, предстои ни пътуване до Тасос и имам следното питане, някъде тук бях чела, че в цената на автомобила за ферибота, влиза и шофьора. Т.е, ако пътуваме 2-ма възрастни с  две деца, плащаме за автомобила, един възрастен и двете деца. Така ли е? Благодаря и се извинявам, ако въпросът е коментиран.

Не знам такова нещо. Плаща се отделно колата, отделно пътниците.

# 650
  • София
vald, шфьора не влиза в цената на автомобила. Ние бяхме в същата конфигурация, платихме си за автомобила, двама възрастни и едно дете на 8г, само малкото беше безплатно, защото нямаше 2г.

# 651
Благодаря ви!   bouquet Тази информация я бях чела във форума, преди много време, че и шофьорът е включен в билета, но след това не го намерих, затова реших да попитам.

# 652
Какви са таксите за ферибота от Керамоти до Тасос за кола и пътници? Върти ми се в главата нещо от сорта на 20 евро за кола, но не зная така ли беше?

# 653
  • София
Какви са таксите за ферибота от Керамоти до Тасос за кола и пътници? Върти ми се в главата нещо от сорта на 20 евро за кола, но не зная така ли беше?
Toва са цените на Thassos ferries http://www.thassos-ferries.gr/bulgaria.html.  На Аneth са същите.

# 654
Здравейте,
преди две години имахме невероятна почивка на Тасос и сега отново сме ориентирани в тази посока.
За жалост мястото, от което останахме доволни (хотел Еллас на Скала Потамия, както и околните хотели) не са свободни - много късно започнахме организацията  Embarassed

За това имайки в предвид красотата, чистотата и спокойствието на плажа искам да попитам за сравнение на това място с плажовете на Лименария, Потос, Пефкари, Рахони. Отворена съм и за други предложения за чист пясъчен плаж, в близост до който да открия приличен хотел, без да търся супер лукс.
Благодаря предварително   bouquet

# 655
  • Варна
За жалост мястото, от което останахме доволни (хотел Еллас на Скала Потамия, както и околните хотели) не са свободни - много късно започнахме организацията  Embarassed

Зависи за кога търсите в  Скала Потамия - ако е след 20 дни със сигурност вече ще се появят свободни.А и едва ли сте пробвали навсякъде , само цитираните по напред в темата места за отсядане в  Скала Потамия са над 120.

# 656
dechy      bouquet

Дайте ми съвет, колебая се между настаняване в Лименас, Лименария, Скала Потамияс и Скала Калирахис... не знам къде да избера  newsm78

Два пъти съм била на Тасос, но все на обиколка на острова и плаж, а почивката ми е била на Керамоти.

п.п. Май се спираме на Скала Потамияс  Rolling Eyes Сега новата дилема е къде да резервирам  Mr. Green
1. Dryades Studios https://www.booking.com/hotel/gr/dryades-apartments-amp-studios. … 578ea914f8;dcid=2
2. Studios Yanna https://www.booking.com/hotel/gr/studios-y-spam231-.html?aid=304 … 578ea914f8;dcid=2  newsm78

Някой има ли впечатления за някое от двете места?  Praynig

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 10:48 от desex

# 657
  • Stuck in a moment
Desex, бих избрала вторите студия, защото може да се ходи пеш до плажа. Другите са далече и ще трябва да сте с кола. Но не съм била в никое от двете.

# 658
Здравейте, прегледах по-голяма част от постовете, но не можах да намеря точна информация за това, което ме интересува, затова искам да попитам конкретно. Бихте ли ми препоръчали къмпинг на Тасос?
Имената, които ми попаднаха за тези на Пефкари и Голдън Бийч, но за къмпинга там нямаше много инфо.
За Пефкари чух, че нямало много сянка, а и ставало рязко дълбоко във водата? Голдън Бийч ме притенява да не прекалено пренаселен или комерс.
До сега сме ходили само на къмпинг в Ситония/Халкидики и от Арменистис примерно сме очаровани, но искаме да сменим мястото.
Може ли някой да ми препоръча къмпинг на Тасос, с добър чист, голям, спокоен, не пренаселен плаж, пясък и спокойна вода, подходяща за малки деца? Също така големи места за палатки, достатъчно сянка, в непосредствена близост до плажа?
Както и в близост до населено място за зареждане на хладилниците (с бира, узо и риба:) както и хладилници в самия къмпинг?

# 659
Здравейте, прегледах по-голяма част от постовете, но не можах да намеря точна информация за това, което ме интересува, затова искам да попитам конкретно. Бихте ли ми препоръчали къмпинг на Тасос?
Имената, които ми попаднаха за тези на Пефкари и Голдън Бийч, но за къмпинга там нямаше много инфо.
За Пефкари чух, че нямало много сянка, а и ставало рязко дълбоко във водата? Голдън Бийч ме притенява да не прекалено пренаселен или комерс.
До сега сме ходили само на къмпинг в Ситония/Халкидики и от Арменистис примерно сме очаровани, но искаме да сменим мястото.
Може ли някой да ми препоръча къмпинг на Тасос, с добър чист, голям, спокоен, не пренаселен плаж, пясък и спокойна вода, подходяща за малки деца? Също така големи места за палатки, достатъчно сянка, в непосредствена близост до плажа?
Както и в близост до населено място за зареждане на хладилниците (с бира, узо и риба:) както и хладилници в самия къмпинг?
Не съм ходила на къмпинг, но от любопитство влязох в този в Пефкари, за да разгледам. Страшно много ми хареса, има си рестотант, чисто е, има сянка, плажа ми допадна, според мен е супер. Но да знаеш, че това е мое мнение, на човек, който никога не е отсядал на такова място и не знам какви са изискванията.

Общи условия

Активация на акаунт