Аз искам дете, той – не!

• 20 003
  • 110
  •   1
Отговори
# 75
Какъв багаж ще стягаш. Я си стой на д. то. Мъжете рядко искат деца. Ти ако го искаш, действай!

# 76
  • Tам през Атлантическия океан
Е , Дари  Wink не обобщавай така  Simple Smile

# 77
Ааа, не бе, идиоти неземни са някои блуждаещи по Земята. ooooh!

# 78
Какъв багаж ще стягаш. Я си стой на д. то. Мъжете рядко искат деца. Ти ако го искаш, действай!
От моя опит съдя, че това изобщо не е верно. Мъжете, както и жените - просто не обичат да са притискани с изисквания за неща, за които не са готови в момента. Ако авторката смята, че момента е сега, по- добре да потърси друг партньор.

# 79
  • Най-сетне у дома

Когато хората се залетят да обобщават така за мъжете и жените, най-често всъщност говорят за собствения си опит. Също толкова често казват "Ами, те не искат, щото са си такива, ама ти давай, постигни своето". После дамата, "постигнала своето", бива напусната или получава полусъпруг, влизащ епизодично в ролята на полубаща. (Дари П, извинявай, нямам предвид теб или твоята реплика, не знам какъв е твоят опит по темата и имаш ли въобще някакъв, говоря за общия случай).

Моето впечатление от мъжете е, че за повечето от тях е важно да "се продължат", ако не друго. С жената, която усетят като важна и подходяща.

# 80
Saule,  и аз смятам така. Един човек ако обича,  няма причина да не иска. Колкото и да ми е мъчно, признавам го. Може и да  не съм подходящата.  Направих опит да говоря,  скарахме се.  Насила нищо не става,  а за това да правя нещо зад гърба му,  изобщо не си го помислям. За тази работа се искат двама.

# 81
  • Най-сетне у дома
Sunymoon,
има и мъже, които просто не могат да се ангажират с друго човешко същество в степента, което едно дете изисква, без значение каква е партньорката. Но пък да извиеш ръцете на човек, чиято природа просто не позволява деца - ами, това се обръща срещу теб. Човекът обикновено напуска семейството или се държи по начин, заради който е по-добре да не е част от ежедневието на детето. И в двата случая - за какво ти е такова приключение? Мъжете, както и жените, в повечето случаи искат да имат деца, просто ще ти се случи връзка с такъв и готово Simple Smile Успех!

# 82
Успех и от мен. Ти си решаваш все пак, ние само си пишем тук.

# 83
 Той казва,  че иска деца,  но все има някава причина да не е сега. Даже не може да ми каже и кога. Но аз след два месеца ставам на 36, а той вече кара 39- тата.  Затова се появиха и съмненията в мен,  че изобщо го иска. Най - кофти е на такава възраст да си си мислил,  че си срещнал човека, ( защото иначе се разбираме перфектно), а да се окаже,  че си в голяма грешка.

# 84
За мен лошо финансово положение е много добра причина да се отложи раждането на дете, дори с риск да не се случи никога. Не бих поела такъв риск, нито бих се обвързала с човек, който би пожелал дете, въпреки че само един от нас работи. В този смисъл заключенията, че той едва ли я обича, ми се струват силно неоснователни. И в други теми съм го казвала - повечето бременности завършват щастливо със здраво бебе и майка на финала, но родителите са длъжни да предвидят финансово възможността това да не се случи. И тогава рехабилитация, логопед или от каквото там има нужда детето стават по-малък проблем.

Покрай мен имах два такива случая на пожелали дете, но ненаправили си сметката родители - всички близки помогнахме, но аз не бих поставила детето си в положение на несигурност и зависимост от трети хора съзнателно (т.е. в моите очи е различно, ако ситуацията на родителите се промени пост фактум).

# 85
Не ни е зле финансовото положение. Той има хубава работа, а аз без такава няма да остана и той го знае. Сега като върна лентата назад си спомням първите ни разговори на тази тема. А аз тогава съм била на 33 той на 36. "Трябва да внимаваме с бебетата", "Не е ли рано още", " нека да видим какво ще стане с това, какво ще стане с онова"... и НИКОГА ПОЛОЖИТЕЛЕН ОТГОВОР. Май грешката си е изцяло моя, че не съм се усетила по- рано. Дала съм си срок за мен от няколко месеца( на него срокове не искам да поставям, достатъчно е унизителен факта, че се моля да си имаме дете). Дотогава и думичка няма да обеля. Ако сам не пожелае, ще си търся късмета на друго място. Тогава ще съм вече на 36, дано не съм изгубила всички шансове. Sad

# 86
  • София
А аз мисля, че прекалено много очаквате от мъжете, като например да се сещат разни работи.
Те принципно са си по-бавни и недосетливи, имат нужда от подробни инструкции. Да не говорим, като излязат от обхват, предимно не знаят къде се намират.

Повечето искат деца, ама принципно, някога си. Не може да ме убедите, че имат същия усет за тия работи като жените. Нито имат майчински инстинкти, нито мислят за репродуктивни способности и прочее.

# 87
  • София
Мда, като не обелиш думичка...чакай го да се сети.... решил е, че разговорът по темата е минал, съгласила си се с него, отметнал е въпроса от главата си за момента.
Давай направо - искам бебе, вече няма за къде много да отлагаме, годините си минават, всяка следваща може да се окаже вече много късно и т.н.  пък да даде конкретен отговор - ще ли не ще ли...

# 88
Не ни е зле финансовото положение. Той има хубава работа, а аз без такава няма да остана и той го знае.

Тогава подкрепям постовете на Angel_Dust и Елица - постави картите на масата. "Много те обичам, но за мен най-важно е да имам поне едно дете докато навърша 40 години, и да започна опити за него до края на година. С теб ли ще е или не?" Ако не друго, то поне честен отговор ти дължи. Успех!

# 89
С тая засилка да имаш дете, хем ще го загубиш тоя мъж, дето нали много го обичаш, хем после ще търсиш в спешен порядък друг, който да иска да ти направи бебе.

Жена на 36, на която на лицето й е изписано "Искам бебе!!! И е спешно!! И не ми се чака!!! И всъщност най-важното за мен е да имам бебе, мъжът е на второ място. Даже последния го зарязах, щото не искаше да ми направи......."

Ми няма да си особено голяма атракция за мъжете. Честно.

Трябва да убедиш мъжа си, че е време. Аз лично не смятам, че той не иска деца. Просто мисля, че способностите ти да бъдеш убедителна, са слаби. Или ако не са слаби, то до момента не си ги използвала в пълна степен.

Е, остава и вариантът да не иска да има деца. Но, тези хора си личат от километри. По отношението им към живота, по отношението им към децата, по поведението, възгледите. Абе, издават се. Личи си им. Аз не мисля, че мъжът ти е такъв. Ако беше, щеше да си го забелязала за всичките тия години. Ако пък е такъв и не си го забелязала....... ще сърбаш попарка сега.

Общи условия

Активация на акаунт