43, ЕЛП!

• 29 472
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма и да опитвам Simple Smile

чакам в удобен момент да ми изясниш що е то шипър, че все на шиптър ме избива  Blush

# 211
  • София
Сериозно ли говориш? Още не съм дошла и да взема да досадя, викаш? Ми хубу  Mr. Green
ей на
Скрит текст:
Шипровите аромати са една от основните олфактивни групи, на които условно се разделят парфюмните аромати. “Шипър” произлиза от Chypre (фр. името на о-в Кипър) и благодарение на огромния успех на парфюма Chypre by Coty през 1917 год. е станало нарицателно за цяла група класически парфюми. Шипровите композиции са базирани на дъбов мъх, ciste-labdanum (вид средиземноморски храст), пачули и бергамот. Шипровия основен акорд се комбинира успешно с цветни нотки като жасмин, роза, момина сълза, плодови - праскова, екзотични плодове, също кожа, алдехиди и цитрусови плодове. Класически представители са Aromatics Elixir Clinique, Chanel N19 и №22, Mitsouko Guerlain, Knowing by Estee Lauder и мн. др. Това са "сериозните" шипри. Те са способни да убият неподготвен човек и най-милото определение за тях е "бабичка", а по-реалистичното - "мухозол" и "коресилин". Тези са ми любимите. Напоследък се произвеждат и т. нар. "модерни" шипри, в които няма нищо шипрово според мен, освен името - Coco Mademoiselle на Chanel, Miss Dior Cherie на Dior, Chance на Chanel и зеления Be delicious на Donna Karan.

# 212
не ме бий моля  Hug

Скрит текст:
проверих три пъти, не пишеш на китайски.
тогава защо ти разбирам толкова малко?
 почти никак. Simple Smile

коресилин и мухозол, а?  Crazy по-добре бях докато тънех в невежество.

харесвам си моя НОА, стар, с най-обикновена седефена капачка, без магнолии, хризантеми, смрадлики или каквото там беше нарисувано на кутийката в парфюмерията от която избягах панически.
лекичък един такъв  Blush

# 213
Другари, имам въпрос от типа цирей. През последните години дали някой гениален преводач е намерил български вариант на ш@бания маршмелоу? Чувам, че се продавали наред с гумените мечета навсякъде, но как се наричат?

Питам щото превеждам едно нещо, в което героите си правят ужасяваща гнусотия, включваща въпросните дунапрени. Работно съм ги кръстила дунапренени бонбони, но имам съмнения дали това название ще доведе до нужната мигновена асоциация с гнуста. МНого мразя маршмелоу, личи ли ми?  Mr. Green

# 214
  • n/a
Модерните шипри не са шипри, съгласна.
И, Атти, познай намбър уан шипър в моя-
та класация  Mr. Green Да, правилно - аромат-
ния елексир. Ама то е точно за случаите,
когато е непременно да усмъртиш някого.

Добре дошла на твърда почва  Hug

Четох, че си нямат превод. Дунапренени
е вярно, но ... не знам дали е разпростра-
нено като представа. Да, с Ло я търсихме
думата и не беше отдавна. Завъртя ми се
мисъл, че понякога по магазините май и
желирани ги наричат. Да. И хлапетата та-
ка ги знаят.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 09:34 от Лоана

# 215
И мен ме съмнява да е. Желирани бонбони? Ама те са нещо съвсем различно и не се пекат на шиш като гнуста. Да не предизвикам обърквация.  Thinking

# 216
  • n/a
Различно е. Има риск, съгласна.
Е, освен да са с тяхното си име,
без бг съответствие.  Hug

# 217
  • гр. София
Пуцинка, аз само като маршмелоу съм ги чувала - и в магазини, и от хора. Обаче много неушеприятно ми звучи тая дума  Confused

# 218
А, това е важна данна. Неушеприятно е, да, но щом така са навлезли, няма какво да се прави. Много ви мерси!  Hug

# 219
  • гр. София
Ми не знам дали така са навлезли, но когато съм чувала да се говори за тия неща, тази дума е била употребена. Е, то аз не че и много съм чувала де  Laughing

# 220
  • София
Аз пък научих от Лорейн (24кухня, заслужава си сичкото пари за кабелна тоя канал) хубава торта с маршмелоу. И не съм чувала превод (бърка ми в костния мозък тая дума).

Обичам Зеления "Вкусен" на Дона Карън... Последните три дни съм с него! 

# 221
  • Galaxy 13197853088
А някои казват, че пекнати се карамелизирали леко и ставали вкусни.
Дунапренените де, желираните едва ли. Те са дребни и не стават за
нанизване.

# 222
  • гр. София
Дунапрените не ги долюбвам особено, но желираните мечета от срай време са ми на сърцето.

Ето как се правят желираните мечета:

https://www.youtube.com/watch?v=aWyWk1ByfT0

Изобщо, цялата поредица е страхотна. Повече ТУК.

# 223
А някои казват, че пекнати се карамелизирали леко и ставали вкусни.
Дунапренените де, желираните едва ли. Те са дребни и не стават за
нанизване.

а познай дали не сме си правили "лагерен огън" за да печем тая гняс  Tired

само защото по филмчетата изглеждало вкусно.
е, не е!

но пък си имам прекрасна демонстрация за това колко лъжат рекламите и филмчетата. само за домашна употреба е, но върши работа при поредното: ама във филма...

# 224
  • София
Пуцинг, нищо друго, освен маршмелоус, вервай ми. И моите диванета искат да им купя, та да ходим някъде да ги печем, щото така правели по филмчетата. Изобщо не съм убедена, че ще ги ядат, де. Но така си се казват, нямат друго име все още гнясовете.

СистърЛо, знаех си, че и парфюмно трептим на еднакви честоти. И за намбър уан позна, а пък намбър ту е L'Arte di Gucci - това ако не го знаеш, хич не го и търси.

Добри, китайски е  Hug Ние затова сме се отделили сектата в отделна тема и си пишем там да не плашим невинни хора по улиците на форума.

Общи условия

Активация на акаунт