Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 31!

• 46 841
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
Благодаря ви за отговорите момичета Simple Smile Ами лекаря ми каза, че главичката  му е ниско, но в предвид че ми е толкова къса шийката на  матката няма как да бъде по нагоре. Мен това ме притеснява основно - че е толкова ниско. Дано всичко бъде наред и издържим до края - дано всички се радваме на здрави и хубави бебчета Simple Smile

# 616
Момичета, като получите контракция и случва ли се да ви облива топла вълна? На мен по 1-2 пъти на ден при контракция направо ми завира всичко и усещам, че ми пламва лицето. Дали вече съвсем не се побърквам  newsm78? Та се чудя дали е на емоционална почва, или и на друг му се случва?

# 617
  • Стара Загора
Аз усещам, че лицето ми започва да гори и имам чувството, че ставам червена. И аз съм си мислила дали е нормално.

# 618
Здравейте бъдещи мами!Първо пожелавам на всяка една от вас да гушне своето бебче,обаче когато му дойде времето Simple Smile
Виждам,че повечето сте доата преди мене аз съм още в самото начало 6г.с. но реших да пиша и са споделя с вас и моите терзания.Бременността е от инвитро имах зацапване,после видяхме две сакчета но едното е много малко и не ми дават надежда да се развие.Притеснявам се да не навреди на другото.

# 619
Здравейте бъдещи мами!Първо пожелавам на всяка една от вас да гушне своето бебче,обаче когато му дойде времето Simple Smile
Виждам,че повечето сте доата преди мене аз съм още в самото начало 6г.с. но реших да пиша и са споделя с вас и моите терзания.Бременността е от инвитро имах зацапване,после видяхме две сакчета но едното е много малко и не ми дават надежда да се развие.Притеснявам се да не навреди на другото.

Ники, аз също съм инвиро и също имах зацапване още преди теста. И при мене имаше едно сакче с ембрион със сърдечна дейност и едно по - малко, което не се виждаше нищо. В последствие и във второто се разви ембрион със сърдечна дейност, но за съжаление след време спря. Не се притеснявай дори и да не се развие ембрионче, плодния сак ще бъде абсорбиран от организма, а след време бебето ще го избута. Всичко ще е наред Simple Smile

# 620
Дано всичко е наред.Другата седмица ще ходим за сърчице.Знам че моето е нормално явление,но се притеснявам.Това ми е втори опит.Първия път стигнах до 8г.с.и затова сега повечко си полежавам.Незнам дали е правилно.

# 621
Искам да попитам мамите, които са вземали/вземат Но Шпа в късни седмици дали са имали проблеми с шийката? Ще говоря чак другата седмица с моята АГ, а се притеснявам, а не мога да го спра или намаля, тъй като имам болки, обаче ме е страх да не навредим на шийката и без това е скъсена и имам серклаж.

# 622
Аз нямам проблеми с шийката /за сега де/ обаче още си го пия и се чувствам добре! Ти защо искаш да го спираш?

# 623
  • Стара Загора
Как но щпа-то да навреди на шийката? Аз съм 24 седмица и го пия 3x2, защото си имам болки в корема.

# 624
Но шпа влияе на всички гладки мускули, съответно ако се пие в по-късните седмици, изглажда и отпуска и шийката. На мен доки ми го забрани отдавна още от 23 седмица, а вчера на кумата ми нейние лекар също й казал да не пие вече, че ще роди скоро скоро( тя е 34 седмица)

# 625
Привет момичета!

Не влязох да пиша за развитието при мен на прегледа, но не ми беше до писане честно казано.
Резултата от прегледа е - бебка вече е 2 100гр. Отговаря на 33+1. Всичко с нея е наред. Обаче шийката вече е 22 мм. ( от 32мм преди 4 седмици, на 28.8 преди 2 седмици, та 22мм. сега в понеделник). Имамм си и прилично контракции - само на прегледа докато бях имах поне 4-5.
Е, утре влизам малко в болница - както се изрази АГ - да ме поналеят малко, та да устискам до 36 седмица.

Интересното е, че не съм притеснена - по-скоро го приемам философски - че все пак още има шийка и по-скоро влизам за да знам, че е направено всичко необходимо бебка да стои максимално дълго на топличко Simple Smile

Прегръдки на всички  Hug

П.П. Относно Но-шпа-то - и аз избягвам да пия, тъй като и аз знам, че влияе точно на шийката - изглажда я. Ама вечееее....един - едно, друг - друго - на кой ли да се вярва..

# 626
Здравейте момичета
И аз не пиех нош па защото знам ме размеква шийката
Но АГ ми казваше ти необходимост е може
Вливаха ми папаверин венозно
Irene
Неприятно е да си в болница но още мъничко ти остава
Късмет и да пишеш как сте 
niki74
Дано този път всичко е наред Simple Smile
В късметлийска темичка си Simple Smile

# 627
Привет момичета, Овонел, аз си пих но шпато заради болките до 36 гс, аз също съм чувала, че но шпа изглажда. Но ми го бяха предписали и си го пих.Иначе по едно време една лекарка ми беше предложила да го сменя с папаверин, но така и не го направи.
Ирен, хубаво е да полежиш малко, предполагам магнезий малкоще ти влеят и ще тепуснат.Стискам палци да си изкарате минимум до 36 гс, но и да излезе по-раничко бебенцето вечеси е голямо, ти вече си в 34, нали?Иначе със магнезия и от тук насетне вече си е късмет, аз съм с изгладена шийка от средата на осми, горе солу в твойте седмици, спрях всички лекарства в 36 и си мислех, че веднага ще родя като се има в предвид каква бременност изкарах и че на два пъти почти тръгнах да раждам и всичките проблеми с плацентата и водите, момичетата тук са запознати.В крайна сметка в четвъртък почвам 39 и моята бебка, която искаше да излезе в пети и шести месец, сега май няма и намерение да се покаже Wink Така ч нищо не се знае Wink
Ники, добре дошла Wink Ще чакаме хубави новини.
Фейт, ка е ниско бебчето си теябва лежане, ама няма как и това минава, важен е резултата.И на теб ще ти кажа това, което мен ме посъветваха като се записах във форума -лежане, стоенето полуседнала полулегнала също е в тежест на шийката, трябва си лежане на една страна, лежането по гръб и галенето на корема предизвикват контракции.Не вдигаш тежко, не простираш и не се протягаш. ти коя седмиа стигна?
Марги, какво е това масажно масло, я ме светни? Аз четох за някакво спрейчв дето се слага след естественото раждане след шевовете и мисля да си го взема и четох за хомеопатични хапченца Арника, но ако имам кърма не смея да пия каквото и да било.

Момичета, знам, че ви изглежда супер досадно това лежане и ви дотегва, много е трудно да се откажете от веднъж от голяма част от социалните си контакти, разходки,кафета.Мен много ми тежеше това, че не мога да си наготвя нещо, което ми се яде, например, а не исках друг да ми готви и да предявявам претенции и въобще всичко, но се възползвайте от лежането и спете.Сега в деветия аз лично пишкам постоянно и тежи ужасно много, бебето по цял ден спинка и по цяла нощ риткаи си играе, а вечер като легна киселини ми горят гърлото.Няма спане през нощта, въпреки това пожелавам от сърце на всички да стигнете до тук и да не можете да спите, защото ви тежи Wink
Момичетата, които вече родиха, казват че нататъка става още по-тежко положението, но знам,че голямата радост си заслужава и нямам търпение да го разбера.
Докич, честито Wink Да ви радва малкото мечтано съкровище и да сте живи и здрави!

Стискам палци на всички, нека само хубави новини да се пишат в нашата темичка.

# 628
Здравейте мамчета и от мен, бях на преглед на 30.09, но нещо не ми се пишеше, по скоро се затворих в себе си... Бебчо расте добре, в 33 +4 сме 2 262, но имам болки, отвреме на време вдигам кръвното...а на прегледа се оказа, че главичката му е много долу, докторката каза....лежане, аз лежа от май месец, през септември взех да излизам по малко, защото се чувствах добре, сега трябва да се местим в нов дом, а аз нищо не мога да правя...не ми се иска друг да ми подрежда нещата, но явно ще трябва да свикна с тази мисъл. Надявам се да си стой на топло малкия поне до 37 Simple Smile

# 629
  • София
Здравейте, аз днес започвам 35 г.с. и от една седмица даже не слагам утрогестан при последно измерена шийка 23мм преди 3 седмици /беше се удължила от утрогестана вагинално, преди това стоеше дълго на около 15мм/. Сега колко е нямам идея. Не знам дали не беше раничко за спиране, но така ми казаха двама доктори. Продължавам само с магнезия. Имам си и контракции доста, особено вечер и през нощта.....но вече и не лежа чак толкова.....каквото такова от тук нататък. Все пак предпочитам да си дочакам датата на плановото секцио, която ще е около 20 и някой си октомври отколкото да търча по спешност до болницата. Simple Smile Кураж и търпение пожелавам на всички.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт