Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 31!

• 46 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и от нас 2 в1 все още 37 г.с и 3 д. Както бързаха да излизат бебетата май при всички се законтриха. Не съм и предполагала, че ще стигна до тук.
И ние ношпато го сменихме с инжекции папаверин после с хапчета.
Вчера си мислех, че ми е паднала тапата и веднага при агто. С 1 см разкритие съм, но според нея кръвта е от спирането на Утрогестана. Днес пак имам кръв малко с течение, но няма какво да се прави, чакаме признаци и това е. Скоро да се гушкаме с беба Simple Smile

# 631
Здравейте момичета!
Бременноста ми е инвитро.Имахме две плодни сакчета със сърдечна дейност,но едното просто спря да се развива в 8г.с.Сега съм 14 г.с. и от няколко дни имам кафяво зацапване.Ходих на лекар и ми казаха,че се изтича  мъртвия плод.Казаха,че няма опасност за другото бебче,то се развива нормално.На някоя от вас случвало ли се е подобно нещо и имате ли представа колко време ще продължи това зацапване,че вече изпитвам ужас в тоалетната....

# 632
maria8621 При мен е абсолютно същата работа - бремена съм след инвитро, два плодни сака, единия спря да се развива в 8 г.с., кървене - още от началото. При ме обаче не изтече втория сак, защото се намира над бебчо и няма как. Кървях първо от това, че не се развиваше /в последствие се разви и спря/, после от плацентата, сега също от време на време зацапвам и кръвоизливи, но те са от плацентата. Не се притеснявай от кървенето, най - важното е, че няма опасност за бебчо, явно мъртвото ембрионче е на друго място. Ако не изтече,1 ще се абсорбира от оранизма. В 20 г.с съм, ако имаш някакви въпроси казвай Simple Smile ще се радвам да помогна  Hug

# 633
Здравейте момичета!
Бременноста ми е инвитро.Имахме две плодни сакчета със сърдечна дейност,но едното просто спря да се развива в 8г.с.Сега съм 14 г.с. и от няколко дни имам кафяво зацапване.Ходих на лекар и ми казаха,че се изтича  мъртвия плод.Казаха,че няма опасност за другото бебче,то се развива нормално.На някоя от вас случвало ли се е подобно нещо и имате ли представа колко време ще продължи това зацапване,че вече изпитвам ужас в тоалетната....

Няма страшно,при много жени се е случвало! При мен също имаше съмнение, но не можахме да разберем, защото получих въпросното кафеникаво зацапване още в 6 г.с не стана ясно дали е отлепване или е бил друг ембрион!

# 634
Момичета здравейте!Да ви питам може ли са се изчисти второто сакче без болки и кървене!?Аз се чуствам добре за сега и много ми се иска да се пребори малкото сакче,но незнам дали е възможно.Лекаря не дава надежда.

# 635
Момичета здравейте!Да ви питам може ли са се изчисти второто сакче без болки и кървене!?Аз се чуствам добре за сега и много ми се иска да се пребори малкото сакче,но незнам дали е възможно.Лекаря не дава надежда.

При зацапването аз лично нямах никакви болки! При мен продължи 3 дни, после се повтори еднократно в 8 г.с

# 636
niki74 при мен не се изчисти чрез кървене сакчето, до скоро си беше там, сега незнам как е. Ако не се изчисти като изтече, се абсорбира от организма малко по - малко. При мене е така. Аз кървях защото първоначално беше кухо сакчето, после обаче се разви сърдечна дейност, която в последствие пак спря.

# 637
Здравейте бъдещи мами. За съжаление и аз трябва да се включа в тази тема.
Забременях след ин-витро с близнаци. В 5 гс загубих едното бебе с кървене. В 15 г.с. ми направиха серклаж поради цервикална недостатъчност, а сега, 2 седмици по-късно имам кървене заради плацента превия. Лежа непрекъснато.
Лекаря не иска да ме плаши, но аз съм силно обезпокоена. Има ли риск за бебето, или за спонтанен аборт? Има ли сред вас мами с постоянно зацапване, заради тази превия. Позволяват ли ви душ? А как се справяте с епилирането на деликатната зона преди консултация, след като не са позволени много движения и стоене на крака.
Освен това до кабинета на лекаря имам 30 мин с кола само в едната посока, а пътищата са пълни с дупки, и не мога да се придвижа без да друса. Опасно ли е това? Как се справяте вие?

# 638
Almirra гледай повече да лежиш това е спасението! Не е толкова фатално ако не се къпеш много често, колкото за космите те лекарите са виждали и виждали така че няма от какво да се притесняваш. Това ти е най малкия проблем.

# 639
Здравейте бъдещи мами. За съжаление и аз трябва да се включа в тази тема.
Забременях след ин-витро с близнаци. В 5 гс загубих едното бебе с кървене. В 15 г.с. ми направиха серклаж поради цервикална недостатъчност, а сега, 2 седмици по-късно имам кървене заради плацента превия. Лежа непрекъснато.
Лекаря не иска да ме плаши, но аз съм силно обезпокоена. Има ли риск за бебето, или за спонтанен аборт? Има ли сред вас мами с постоянно зацапване, заради тази превия. Позволяват ли ви душ? А как се справяте с епилирането на деликатната зона преди консултация, след като не са позволени много движения и стоене на крака.
Освен това до кабинета на лекаря имам 30 мин с кола само в едната посока, а пътищата са пълни с дупки, и не мога да се придвижа без да друса. Опасно ли е това? Как се справяте вие?

Добре дошла!  Hug Наистина темата не е много приятна, защото всички сме с някакви проблеми, но пък е късметлийска  Simple Smile Има много здрави олежани бебчета!
На мен също ми бяха поставили диагноза плацента превия и много се бях наплашила! От нея ли ти  казаха че е зацапването? Защото попринцип знам че ако кървиш от плацентата, значи има отлепяне и трябва да си под лекарско наблюдение!
На последния преглед ми казаха, че е започнала да се вдига , но все още е много ниско. До сега зацапване  имах само в първия триместър и то заради отлепяне на плодния сак.. Дано всичко да е наред  Praynig
Аз също пътувам по 60 км за преглед /в едната посока/ но щом няма друг вариант!

# 640
Писах ти на лични, но да ти отговоря и тука. Историяа ти е абсолютно същата като моята. Кървене ли имаш или ти зацапва? По принцип при мен към 19 гс намаля кървенето, сега е само зацапване и то мисля че е от вагиналните глобули против гъбички. Аз гледам да лежа максимално, но ставам до тоалетна и за душ. Относно епелирането, аз реших да не се стресирам, мене много ме боли, та играе само бръснача, краката, триъгалника с бръснача, ръцете не ги пипам за сега/няма да казвам на какво приличам/, гадно е, ама ме е страх от контракции. Друг е въпроса, че на триъгалника винаги съм го оправяла с Жилетчето  Joy
Не се плаши чак толкова от превията, да опасно е за тебе и за бременноста, но лежи максмално и всичко, ще е наред. Пък може и да се вдигне пустата плацента, при мене малко беше започнала да се движи, още е пълна превия, но все се надявам да се оправи. Така че не губи надежда, може да се вдигне. Но дори и да не стане ще родиме сецио, важното е бебчовците да се добре. Теб къде те наблюдават?
Иначе на консултации ходя често, аз имам и контракции та и разни извънредни прегледи се налагат. Почти всяка седмица ме гледат, че понякога и по два пъти та си пътувам доста.
Ако мога с още нещо да помогна много ще се радвам, пиши тук или на лични или във фесубук. Simple Smile

# 641
Добре дошла, ALMIRRA!
Според мен е най-добре директно да питаш лекаря и да се довериш на преценката му относно строгостта на режима. Ние тук всички лежим и си споделяме, но на всички режима го определя лекаря и съответно го променя според състоянието и седмиците ни. Обсъди с него може ли да се къпеш и колко често, легнала ли да се храниш, ходенето до тоалетна и всичко, което те вълнува, място за притеснение според мен няма. За пътуването до доктора - неизбежно е, за обезкосмяването - аз винаги го правя преди преглед, макар и на бързо и знаейки, че пропускам доста косми, но ми е неудобно да ида без да съм си направила тоалет. Но с първата бременност имах кървене и съм ходила по спешност, съответно без да съм се обезкосмила...не че ме вълнуваше в онзи момент де

На мен вече ми разрешават МАЛКИ разходки !!! Но да си призная така свикнах да лежа и да излизам само до доктора, че малко ме страх сега да излезна за удоволствие било то и до магазина...След 10 дена ще спирам и лекарствата и се надявам всичко да е наред до тогава, че и след това... 

Стискам палци всички бавно и успешно да се доближаваме към финала!

# 642
Алмира, Амария, пиша, за да ви окуража Wink)) Аз бях с ниска плацента, кървене, отлепяне, контракции, хоспитализиране и т.н. Всичко минава.
Епилиранет не е препоръчително със сигурност, строгостта на режима трябва да се определи от АГ, аз в ранните месеци бях под много строг режим, все бях легнала, не ми даваха и полуседнаа да седя, ставах за да се изкъпя и до тоалетна, обезкосмяването колкото и да е неприятно бръснене набързичко.Не стой дълго под душа, несе къпи със гореща вода...на мен не ми позволяваха никакви разходки, не ми даваха и да пътувам, в случая виждам, че ти нямаш избор, трябва да го обсъдиш с лекаря ти, и щом се налага пътуване прави го максимално щателно за матката, бебето и плацентата.Сложи си олекотено на задната седалка, лягай ако трябва отзад, така че да ти е удобно.Да ви поканя във групичката ни и във фб ако искате да участвате, необходимо е на мен или Марги или Овонел да изпратите линк спрофила си.

Аз си позволих разходки лека по лека от седмия нататъка.Алмира пиеш ли утрогестан?

# 643
  • Стара Загора
Аз също лежа постоянно - само до тоалетна ходя. Относно обескосмяването-с бръснача само преди преглед на бързо понеже ми е неудобно да отида така. Много се притеснявам, че стоя права в банята и много съм го мислила и аз.

# 644
Ами да ви кажа, лекаря ми позволява да стоя полуседнала т.е. леко изправена в леглото. Къпането каза да го правя седнала. Но забравих да питам дали седенето е разрешено.
Иначе пия прогестеронови хапчета, прахчета магнезий и прогестеронови инжекции веднъж в седмицата.
Не знам дали имам контракции, защото не знам как се усещат. С болка, или не? Колко продължителни са? Дали става въпрос за ритмично свиване и разпускане?

Много е лошо че разчитам на свекървата да ме гледа. Но просто няма кой друг.
И още един въпрос? Дали при плацента превия има вероятност за отлепяне на плацентата? Започнах да се вкарвам във филми

Общи условия

Активация на акаунт