Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 31!

• 46 832
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Май напълних темата вече с моите болежки.

Леко свиване ниско долу, без болка, продължаващо 4,5 секунди контракция ли е?

# 646
При всяка плацента има вероятност от отлепване, случва се често, но има разлика дали ще се отлепи частичнои как, при мен беше ъгълче,което е много неприятно, но не е толкова страшно...но не е добре да си мислиш лоши неща, защото стреса и нервите отключват контракциите, стават повече и по-интензивни.Плацента се отлепя или от силни контракции, които акоги има лекарите изписват магнезий, илиот силно протягане или вдигане на тежко.Не знам коя седмица си, но магнезий изписва АГ, ако имаш контракции трябва да поговориш с него.Иначе изключително важно  е лежането и да пиеш по два литра вода на ден.Като цяло е хубаво лежането да си е максимално в легнало състояние, поне на мен така ми казваха, защото когато си седналаили полуседнала това пак малкоили многоме в тежест на матката и съответно ако плацентата е ниска и в тежест на плацентата и шийката.Така че няма да ти наведи да лежиш повечко на една страна.
Относно болките, които описваш е възможно да са контракции.Всяка жена май тук ги чувства по различен начин.Мен първия път като ме преха даже незнаех, че са контракции, мислех, че просто ме боли.Болеше ме ниско долу от едната страна за няколко секунди от време на време, в болницата ми казаха,че били контракции.После с напредването започна да ми се втвърдява стомаха и болката да го обхваща целия корем.Сега напоследък пък са като преди цикъл ниско долу.

Всеки един случай трябва да споделш за тези болки на АГ, защото може да са и контракции, може и да е от разпъването на матката.Ние тук много се подкрепяме и си помагаме със съвети, но често организма на две мами реагира на еднои също нещо по коренно различен начин.Най-важно е да имаш доверие на твоя АГ, Ко не да търсиш второ мнение.

Как стеостаналите мами?

# 647
Момичета, искам да питам до коя седмица слагахте утрогестан?
На мен ми падна тапата снощи newsm45  и ми го изписаха да започвам да го слагам Сега съм 35 г.с+2 и съм с 2 см разкритие. Sad

# 648
Момичета, искам да питам до коя седмица слагахте утрогестан?
На мен ми падна тапата снощи newsm45  и ми го изписаха да започвам да го слагам Сега съм 35 г.с+2 и съм с 2 см разкритие. Sad

Мила не се притеснявай
Вече си в 36 седмица почти всичко ще е наред Wink
След падане на тапата не е задължително веднага да почне разждане
Първия път родих два дни след тапата
Аз  го слагах до края но бях с планирано секцио
Защо ти го изписват сега  newsm78
За да задържат още малко ли процеса ?
Само се успокой
Прегръдки

# 649
  • Варна
Dog_violet, не се притеснявай, всичко ще е наред ! Миналата година родих сина си със спешно секцио в 35 г.с. + 1 д. Всичко беше наред с детето, дори и да започне раждане бебето вече е голямо. Успех ти пожелавам, ще гушкаш живо и здраво бебе, вярвай в това !

# 650
Dog Violet не се притеснявай вече си в достатъчни седмици всичко ще е наред. С паднала тапа може и 1 седмица да мине.

# 651
Благодаря ви момичета!
Излишно е да обяснявам колко се притеснявам въпреки всичко и как се чувствам...
Много ми се иска бебчо да стои поне още малко...дано да съм от тези, които изкарватбез тапа и с разкритие по 1-2 седмици...

# 652
Здравейте и от мен!Приемате ли нови мами .
На 25 г съм.Очакваме второто си дете.

# 653
  • София
Dog_violet, след 2 дни влизаш в 9ти месец, всичко ще е наред.  Hug
elfi 80, ти до деня преди плановото си била на утрогестан, а по колко слагаше? На мен ми казаха да го спра в 34 г.с., но не беше съвсем ясно как ще раждам. Сега вече имам дата за планово секцио на 27.10. и се чудя дали да не почна пак да го слагам за да си дочакам датата, все пак е само 10 дни преди термин. Отделно са ми изписали и полижинакс глоболи 12 бр. преди датата за прочистването на родовите пътища/не знам защо при секцио/ и как да слагам и двете едновременно. Чудя се дали може полиж. вечер, а утрогестан сутрин  newsm78 Магнезия предполагам също си го пила докрай?
titi888, добре дошла!

# 654
  • Стара Загора
Здравейте момичета. От време на време когато лягам или се обръщам в леглото при движение на левия или десния крак усещам болка(пробождане) ниско в съответната страна на корема.Ако мърдам левия крак ме заболява ниско в ляво корема.В 26 седмица съм. На някоя от вас случвало ли се е такова нещо?

# 655
Dog_violet, Както са ти казали и останалите, ти си на финала, всичко ще е неред, мила. Стискаме палци!!!
Момичета аз да ви попитам нещо, от вчера леко ме драскаше гърлото, днес реших да премеря температурата - 37.1. Не знам дали да се притеснявам. Смуча прополки, но не знам тази температура дали е от това или недай Боже да е някакъв възпалителен процес. Утре ще ми взимат кръв за изследвания и дано там всичко да е наред...

# 656
Не се тревожи, вече си в 9 тия месец, аз си слагах утрогестан до 37 г.с. сега съм 38+2 д и тапата ми падна пред 7 дни, имам разкритие 1 см, но четох че може да тръгне раждането след ден или седмици Simple Smile

# 657
Саня
Слагах 3 по 2 до края 
Но ма мен ми беше важно да не тръгне процеса че бях с две операции едновременно и трябваше врем да съберат екипи ако стане преди датата защото имаше опасност от кръвоизлив

И аз 10 дни преди термин и при Мен
Ти защо секцио ?

# 658
Привет момичета  Hug

Вече ме изписаха - вече всичко е наред и си почивам у дома.
С бебка сме добре - 2 600кг. беше във вторник, отговаря на 35 г.с., стои си високо, не е слязла още надолу. Шийката е все така - скъсена, но пък изцяло е затворена и казаха, че минимум още 10 дни би трябвало да устискам. Вляха ми безброй системи, биха ми инжекции за разтваряне на дробчетата, ако вземе пък че тръгне раждането - изобщо всички екстри.

Казаха ми, че всичко е наред и дори и да започне разждане бебето вероятно ще мине и бе лежане в кувьоз. Така, че определено съм доста по-спокойна  Hug Hug

# 659
titi888 Добре дошла!

Irene I Бебчо е глемичък сигурна съм дори и да тръгне по - рано няма да се наложи кувиоз.

Момичета някой пил ли е Папаверин и Но шпа едновременно. Дали мога да ги смесвам?

Общи условия

Активация на акаунт