Гърция ,почивки All Inclusive и HB

• 125 685
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Отварям една скоба…
Ако търсите абсолютно сигурното за даден хотел, резервирайте, няма лошо.
Още повече, че този сезон не се знае какво ще се случи с хотелите в Гърция, ако Турция отпадне от почивките на руските туристи/трябва някъде да отидат/.
Като гледам и любителите на Турция от нашата страна започват да се пренасочват.
Точно заради това не искам да бъда убедителна, защото имам чувството, че този сезон няма да е като предишните. Не искам да ви подвеждам…но цените може да се покачват, а местата да се изчерпват.
На пръв поглед се вижда, че доста хотели не са обявили цени за ранно записване, изчакват !!!
Имайте едно на ум...

Но все пак да продължим, а каквото дойде...

За мен 150 евро на  ден не са в категория приемливи.Търся нещо далеч по- бюджетно и непретенциозно  за началото на юни на Касандра.По възможност  НВ.Бих се радвала на съвети и препоръки.Целта е обиколка на точно този ръкав.

Sssani
И от мен също такива суми 150-200 евро не се приемат, освен ако не ми върнат поне половината на CashBack.
Никога, ама никога няма да дам 150-200 и нагоре евро за ден, само за да съм в точно определен хотел. Дори да не си знам парите.
За подобни суми, заедно със самолетните билети ще почивам на Карибите.
Не искам да ви давам други примери, какво и как може да направите с подобни суми.
Но темата сама по себе си означава по-луксозно, по-приятно, по-скъпо изкарване на почивката в Гърция.
И тук се стремим да направим така, че горепосоченото да е възможно най-евтино.

Sssani
Разбирам какво ти трябва, не толкова море, колкото обиколка…наша милост.
Цената е ниска, която търсиш с изхранване/казаха го момичетата/, но се намира:

Касандра, начало на юни
Ще ти дам само няколко примера, а ще има и още…ако всичко е по старому.

http://www.alkyonis.com/   Неа Каликратия
HB от 65 €, децата май бяха на 8 €

http://www.bellagio-hotel.gr/index.php/en/hotel/124-hotel/152-we … he-bellagio-hotel
Фурка
Миналата година ALL 72 €

http://www.dolphin-beach-hotel.com/  Посиди
HB от 56 €

Julia studios, Фурка
https://www.google.bg/search?q=julia+studios+halkidiki&biw=1 … OlD2I4ChD8BQgGKAE
ALL 54 €

http://www.aristotelesbeach.gr/  Афитос  
ALL 83 € тук цената често пада от промоции…били сме на 60 €

http://www.mendi-hotel.gr/en/index.html  Каландра
70 €  HB, дете до 7 год., до 14 год. 88 €

http://www.naiashotel.gr/frontend/index.php?chlang=BG  Ханиоти
HB 85 € студио за трима, тук също често има промоции, били сме на 45 €

Calypso, Сивири
/писах за него малко назад/

Относно по-скъпите хотели, имам запазена информация и цени от предишни години в сезоните.
Също и от лични посещения.
Мога да ви я пусна по всяко време.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 22:36 от Bled

# 256
  • София
Но темата сама по себе си означава по-луксозно, по-приятно, по-скъпо изкарване на почивката в Гърция.

Моля, дефинирай лукс. Да спя в огромна бетонна сграда с десетки стаи в нея метър на два, да ям храна с неясно качество, за която трябва да се редя на опашка и да се блъскам на плажа с цяло стадо говеда за мен изобщо не би било лукс, но всеки си има разбирания.

# 257
  • София
Здравейте на всички. И аз вече съм си набелязала хотелите за нашата почивка за лято 2016. Ние сме две семейства с по едно дете, съответно на 10 и 13 год. За сега датите са ни 2-9 юли 2016.
Хотелите на които сме се спрели са:
-Pomegranate Wellness Spa Hotel
-Anthemus Sea Beach Hotel and Spa
-Elinotel Apolamare
Като искаме плажа да е хубав, чадърите и шезлонгите на плажа да не се плащат допълнително и по възможност да са ALL или полупансион.
И моят въпрос е какви цени са добри за тези места и тези дати?И по кое време излизат добри оферти?
Ясно е ,че сега е малко рано, но все пак аз проверявам за да се ориентирам в цените поне малко.
Само за пример:
В Elinotel Apolamare: Superior room sea view     - 211.1 euro/ден - Ultra All inclusive
                                 Family room side sea view - 238.4 euro/ден - Ultra All inclusive
 Това е цената на ден за двама възрастни и дете на 10г.
Това много ли е, малко ли е? Каква е нормалната цена,която може да се намери за такова място?
Питам сега за да знам дали изобщо да дебна за цени на такъв тип хотели?
Цената, която ме устройва е 185 euro/ден за ALL.

Dobche
Изборът ти е чудесен, остава да открием добри цени…
Датите са ти вече към сезона, но и отделената сума е добра.

Пак ще припомня написаното в горния ми пост, този сезон ме притеснява и е твърде рискована всяка препоръка.

Но ако забравим това…
Момичета, нека сме наясно и да правим разлика от каталожни цени и цени при всевъзможни промоции, бонуси, Last minute и т.н.
Като въобще не говоря за така наречените ранни резервации, нито ги гледам нито ме интересуват. Аз ги наричам ранно зарибяване, но всеки си знае.
Защото ако хотела не се запълни, цените в повечето случай после пак са същите.
Дори ако останат стаи до края на периода може и да паднат на Last minute.
Проверено през годините…
По същия начин се отнасям към хотели от целия свят, а не само Гърция.
120-140 за ALL, аз смятам за граница относно изгодна и висока цена.
Но ако няма такъв вариант, просто се търсят други, а те са много…
Стига да знаеш как и кога, да можеш да чакаш или просто резервираш за по-сигурно и толкова.
В Гърция има стотици луксозни хотели, като поне 30-40%/или много повече/ от тях не се запълват с ранни резервации.
И в крайна сметка идва намалението, по-добре по-малко, отколкото празни стаи.
Но това не става като си набележиш 1-2-3 хотела и чакаш точно в тях да падне цената.
Защото точно в тях, точно тази година може да не се случи.
Но със сигурност ще се случи в други.

И тъй като имам лични впечатления от хотелите, ще ви кажа цени, които съм намирала в предишни сезони.
Cronwell Platamon Resort  148 €  края на юни,  132 € края на май и началото на юни.
Pomegranate Wellness Spa Hotel  153 € началото на юли.
Anthemus Sea Beach Hotel and Spa  134 € края на юни, начало на юли.
Elinotel Apolamare  132 € юни, 155 € юли

Ще ви кажа и цените на които ние сме отсядали, значително надолу, но май, юни и септември. Например последните години от 28-05 до към 20-06…и септември.

Cavo Olympo Luxury & Spa 75 € HB
Cronwell Platamon Resort 120 €, 104 € майски празници All
Mediterranean Village 80 € BB
Mediterranean Princess 75 € HB
Alexandros Palace 75 € HB
Ikos Olivia  112 € Ultra All/тази цена повече не се появи, бяха много нагоре/
Ikos Oceania 148 € Ultra All
Pomegranate Wellness Spa Hotel  123 € HB
Sani Beach Hotel & Spa 120 € HB
Aegean Melathron 120 € HB
Rahoni Cronwell Park 96 € HB
Elinotel Apolamare  98 €
Renaissance Hanioti  60 € закуска

Kassandra Palace & Spa 79 € HB
Hanioti Melathron  70 € HB
Naias  65 евро HB, 45 € BB
Athos Palace 55 € HB
Pallini Beach 65 € HB
И т.н.
Има хотели, които не ги споменавам, просто не ги препоръчвам…
Сигурно се чудите, как помня толкова цифри, не ги помня, записвам си ги…
Винаги са от полза, защото ако някъде сме платили вече дадена сума, повече няма да дадем.
И без това да повторим хотел е изключение.

Това не значи, че подобни цени/или малко нагоре/ не могат да се намерят и малко по-напред във сезона, въпрос на търсене и малко късмет.
Иска ми се да ви изброя много други хотели на които цените също са изгодни на ALL и HB. Но са много и ще стане досадно.

Ние не се задържаме в хотел повече от 2-3-4 дена, следва друг.
А и да ви кажа защо, най-често се намират "дупки" в дните с ниски цени, като другите са или заети или високи. Не ни пречи да обикаляме, напротив харесва ни.
Аз и друг път съм казвала, не съм много по All Inclusive, храната не ни е приоритет.
Но обичам лукса и удобствата, гарантирам ви, че в по-голяма част от горните хотели ще се чувствате прекрасно. Като съм отделила тези, които слагам на второ място…

# 258
  • София
Моля, дефинирай лукс. Да спя в огромна бетонна сграда с десетки стаи в нея метър на два, да ям храна с неясно качество, за която трябва да се редя на опашка и да се блъскам на плажа с цяло стадо говеда за мен изобщо не би било лукс, но всеки си има разбирания.
Има и друга тема за Гърция, която може да ти допадне повече от тази.  Peace

Миналата година по това време бяха излезли офертите за ранни записвания, а сега - затишие. От агенцията, с която си имам вземане-даване ми казват, че за някои хотели ги е срам да обявят цените и още са в процес на преговори.

Блед, от тези хотели би ли ми казала, ако има такъв с вътрешен басейн. И да е поне закуска и вечеря, не само закуска.

# 259
  • София
HugБлед, кефиш ме как отминаваш с  УСМИВКА   Simple Smile  Grinning  Laughing

Усмивка и пак усмивка.
Усмихвайте се хора, бъдете весели, щастливи, целомъдрени и благословени.
КОЛЕДА идва, всичко друго забравете...
Това казах и на приятел в тази тема, усмивка за всеки и за всичко...

Миналата година по това време бяха излезли офертите за ранни записвания, а сега - затишие. От агенцията, с която си имам вземане-даване ми казват, че за някои хотели ги е срам да обявят цените и още са в процес на преговори.

Блед, от тези хотели би ли ми казала, ако има такъв с вътрешен басейн. И да е поне закуска и вечеря, не само закуска.

Тонка*
Преди време говорихме за хотелите в Гърция по един начин, сега се налага да говорим по друг начин. Ако всичко беше обичайно нямаше да сме резервирани относно цените.
Но сега, виж какво става в темата за турското море, масово отказване. И не става въпрос само за руски туристи, а и за нас. И къде ще се пренасочи целият този поток, включително милиони руски туристи ???
Има ранни резервации, но много по-малко от обичайно, но не те са проблема. А какво ще стане на по-късен етап, когато резервират такива като нас, за първи път не мога да кажа…
Ако искаш резервирай, поне този сезон да е сигурно…

Но каквото и да стане, дестинации много. Така стана и миналата година, набързо сменихме Гърция. Винаги имайте резервни планове…
А и честно казано въобще не ми пука, даже се замислям за Турция/ако цените паднат  стремглаво/, обратно на нагласите.
Точно както тези дни летим за Париж, така бяхме и в Израел, напук на събитията.
И как да не го направиш, като билетите са на цени/отиване и връщане/ колкото да отидеш от единия край на София, до другия с такси. Хотелът взет от уникална индийска промоция, 4 звезди 18 евро ??? Макар съвсем кратко с по една чантичка.
Така беше и с круизите, хората масово се отказваха/след случая с Конкордия/, ние пътувахме почти без пари.
Като трябва нещо да стане, ще стане независимо къде си…

На въпроса за вътрешните басейни, да има, много са във

Cavo Olympo Luxury
Cronwell Platamon Resort
Mediterranean Village
Anthemus Sea Beach
Ikos Olivia
Alexandros Palace
Ikos Oceania
Sani Beach Hotel & Spa остъклен
Pomegranate Wellness Spa  с морска вода
Kassandra Palace & Spa
Athos Palace и Pallini Beach със стъклен покрив

Има и още, които не са цитирани...
Някои са твърде малки/в СПА/, други са доста закътани без външен изглед.
Тези с остъклените веранди също са подходящи, чувстваш простор.
За всички мога да ти дам отделна информация, ако решиш.

Има хотели за всякакъв вкус, затова е темата, да го откриеш...
Нали сме различни, един търси спокойствие, друг суматоха, трети храна, плаж и т.н.
Дали е скъпо или не той сам си решава, да не му броим парите.
Аз знам 2 и 200, затова познавам хотели от всякакъв калибър.
Питайте, информирайте се, бъдете подготвени, затова сме тук...

И УСМИВКА   Hug   bouquet

# 260
  • София
Блед, благодаря!  Grinning
Ще ги погледна всички изброени хотели.

# 261
Ако някой до сега не е разбрал, че фукня и подвеждаща е информацията, поднесената от Блед,  значи аудиторията си заслужава ораторите, наистина!

Споменават се хубави хотели на супер  изгодни цени,   но винаги в минало време, то може и да е 5 години назад, но карай, никога не е посочвана актуална промоция или линк към конкретна оферта за хотел. Ако някой ми цитира такава, ще се извиня най-официално! Като се "заяде"  човек /допускам, че така изглежда отстрани, но повярвайте, не е така/ с Блед се оказва, че  истината за тези цени не е толкова ярко розова: или са във време, когато само руснаци могат да се къпят в морето и то мъже, и то след запой, или пък са някакви промоции от днес за утре, а не ми се вярва някое семейство с две деца да тръгне на море и да не знае къде ще трябва да замръкне на следващия или по следващия ден или лежейки на плажа в едната ръка да ти е телефона и да  дебнеш какво ще излезе в резервационните сайтове за тази вечер.

По отношение на руските туристи, дълга стана опашката от желаещи да ги приютят, много дълга, то кой ли не се нареди. Аз следя руските форуми много внимателно и ви казвам, че гръцкият инклузив им е скъп и на тях, ако желаят гърците да прилапат голямото парче от турската баница освен, че трябва да улеснят ваденето на визи  трябва да намалят цените с 1/3. Ние или ще спечелим - ще ползваме и ние по-добри цени или ще загубим, ще си избият разликата от нас. От друга страна предстои и още едно разместване на туристи, Путин хич няма да е доволен от приемането на черногорците в НАТО, та и там ще има драми в най-скоро време предполагам.

Като се размислих, направо ме е яд, че имам дестинация за юни, доста интересно се очертава дебненето на оферти за следващия сезон.

И Блед,
Скрит текст:
и аз, и още 5 човека  се възползвахме от индийската промоция, ама не се хвалим и не дразним хората, след дъжд качулка, колко евтино сме резервирали, и да, хубаво ми беше, нощувка със закуска и СПА на Боровец за 20 лева.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 15:24 от evhen

# 262
  • София
Миналата година по това време бяха излезли офертите за ранни записвания, а сега - затишие.

Тонка*

Днес се появиха няколко Ранни записвания, ако не ги намираш ще ти ги пусна.
Наши са от BG, да не се сметне за реклама тук, потърси.
Има и някои от споменатите хотели...

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 15:28 от Bled

# 263
  • София
Ако някой до сега не е разбрал, че фукня и подвеждаща е информацията, поднесената от Блед,  значи аудиторията си заслужава ораторите, наистина!
Добре де, дай предложения за хотели, нали за това е темата. Щото само да седим и да се плюем няма никакъв смисъл.  Peace

# 264
  • София
Нещо съвсем ново и на мен ми е непознато...
Излезе оферта за най-новия хотел на Касандра:
Miraggio Thermal Spa Resort
Скрит текст:
Цената за Майски празници започва от 84 евро/стая, само закуска.
До 10-06 106 евро
До 01-07 128 евро
и т.н.
Доплащане за:
HB 32-35 евро
FB 42-46 евро
FB+напитки 50 евро
Децата до 12 год. наполовина
Децата са поверени на  http://worldwidekidscompany.com/resorts/
Намира се на плажа Kanistro, Paliouri
Карта

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 17:46 от Bled

# 265
Скрит текст:
До 10-06 106 евро
До 01-07 128 евро
и т.н.
Доплащане за:
HB 32-35 евро
FB 42-46 евро
FB+напитки 50 евро
Карта
Bled, къде я гледаш тази оферта? Да взема да проверя за нашите дати Simple Smile

# 266
Скрит текст:
До 10-06 106 евро
До 01-07 128 евро
и т.н.
Доплащане за:
HB 32-35 евро
FB 42-46 евро
FB+напитки 50 евро
Карта
Bled, къде я гледаш тази оферта? Да взема да проверя за нашите дати Simple Smile
Има оферта от няколко дни в procent.bg

# 267
  • София
Има и друга тема за Гърция, която може да ти допадне повече от тази.  Peace

Благодаря за съвета, ще го имам предвид  Laughing Но тази тема също ми е интересна и смятам да продължавам да я следя. Само ме притеснява насоката, в която е поела. Както се спомена по-горе, форумът е за взаимопомощ и би следвало да се споделя от кой хотел сме останали доволни или не. Да, хубаво е, ако излезе някоя добра оферта да се публикува, но да се обърне темата в табло за обяви на туроператор ми се струва мега глупаво. Вече е пълно с десетки безсмислени постове, които показват хотели и цени в минало време и съм почти сигурна, че лично впечатление за въпросните хотели може да се изрази за много малко от тях. Това не е полезна информация за мен, а вярвам и за други мислещи хора също не би могла да бъде, защото информация кой хотел колко пари струва може да се намери навсякъде, но дали си струва парите е друг въпрос, който следва да бъде разискван в подобни теми.

Скрит текст:
И аз се възползвах от индийската промоция. Да започвам ли да се фукам колко пари ми е излезло  Laughing

# 268
Dobche,
колко излезе за твоите дати?

# 269
  • София

Има я вече в няколко сайта, ако не ги намираш ще ти ги пусна....
Дори има различни цени, относно базата на настаняване, виж всички...

Момичета ако искате да видите снимки, имам от всички изброени от мен хотели, без последния.
Както и точните резервации, ако искате да видите подробности...
Мога да ви ги пратя лично.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 19:01 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт