Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето не ака редовно и се притеснявам, че може да е запечено?
Какви са безопасни методи за справяне със запек при бебета?
Какво представлява "гладният" запек и как може да бъде решен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето не ака редовно и се притеснявам, че може да е запечено?
Ако бебето е на кърма и не е акало от 3 до 5 дни, това може да се счита за нормално. Въпреки това, ако то показва признаци на дискомфорт или коремна болка, трябва да потърсите съвет от педиатър. За да помогнете за насърчаване на редовните изхождания, можете да опитате постепенно увеличаване на приема на разхлабващи храни като синьо грозде или круши.
-
Какви са безопасни методи за справяне със запек при бебета?
Един от методите, които много родители използват, е микроклизма като Мелилакс, когато е абсолютно необходима. Важно е да следвате указанията за дозиране. Прилага се с половината от съдържанието при необходимост. Освен това коремните масажи и консумацията на разхлабващи храни от майката също могат да помогнат. Някои майки споделят, че приготвянето на компот с круши или сливи помага.
-
Какво представлява "гладният" запек и как може да бъде решен?
Гладният запек е термин, използван, когато бебето не получава достатъчно хранителни вещества от кърмата си, което води до липса на изпражнения. При проблеми с изхожданията педиатърът може да препоръча адаптирано мляко или допълнителни хранения. След като бебето започне да приема достатъчно количество храна, обикновено проблемът с изхожданията се решава.
-
Има ли вероятност пробиотиците да помогнат на бебето при акане?
-
Как мога да разбера дали бебето ми получава достатъчно кърма?
А за пробиотиците и аз си го мислех, но не сме ли много малки още или....

Наблюдавай я и не се филмирай.
Като че ли като ми мина първоначалния страх и по-трезво и по-спокойно ги приемам вече нещата с това акане. А пък и вие много ми помогнахте. Още веднъж много благодаря.....