отслабване в пубертета

• 6 210
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
ами не ми казаха как а танците бяха до 4 клас, а ако може да ми дадете  още някакви съвети за храненето и движението

# 16
ами не ми казаха как а танците бяха до 4 клас, а ако може да ми дадете  още някакви съвети за храненето и движението

Питай лекарката си ! Ние не сме мед. лица, а твоят проблем е за мед. лице Wink

# 17
Бягане, колело, плуване и катерене са най-подходящите спортове според мен, но ако те влече, може да пробваш някакви бойни изкуства или танци.
За храненето вече знаеш - намали до минимум всички пакетирани и пържени храни и особено тези от сладко тесто. Точно от такива неща изобщо не се нуждаеш.

Щом лекарката не ти е казала нищо за отслабването, значи състоянието ти не изисква специален режим ии прием за лекарства. Пробвай с повече движение и по-малко вредни храни.

# 18
allana аз вече се ограничих от сладко и пърженото до колкото мога.Но се замисля за бягане на място тъй като е много топло за навън.Според вас ще имали ефект.

# 19
Най-вероятно не, защото няма да издържиш дълго, тъй като е скучно  Laughing Навън времето е супер много рано сутрин или късно вечер. Никой не казва да бягаш в 14:00 часа.
Много е важно да си отбелязваш напредъка. Единият ден ако тичаш 20 минути, на другия да са 25 и т.н. Или да вдигаш скоростта.

# 20
Ох, теб едно че те мързи, друго че нямаш никаква воля. Килограми не се свалят с "мисъл" ... Като е много топло, слагаш шапката и отиваш да сваляш, тамън ще изгориш повече.
Ама какво ли ти даваме акъл като и без друго се съмнявам да се хванеш на сериозно със задачата...  Peace

# 21
Не давайте такива съвети  Stop Детето писа, че има здравословен проблем. Не допускате ли мисълта, че може да навредите? "Тичай в жегата"  ooooh!

Момиче, поговори с майка си, посетете педиатърката, ако трябва - и друг специалист, във връзка със здравословните ти проблеми, и те ще ти дадат АДЕКВАТНИ съвети, които са съобразени със състоянието ти. Недей да следваш сляпо съвети от интернет. Това, което помага на един, може да навреди на друг.

# 22
Не давайте такива съвети  Stop Детето писа, че има здравословен проблем. Не допускате ли мисълта, че може да навредите? "Тичай в жегата"  ooooh!

Момиче, поговори с майка си, посетете педиатърката, ако трябва - и друг специалист, във връзка със здравословните ти проблеми, и те ще ти дадат АДЕКВАТНИ съвети, които са съобразени със състоянието ти. Недей да следваш сляпо съвети от интернет. Това, което помага на един, може да навреди на друг.

Аз два пъти и казах да се обърне към някой по вещ или мед.лице, а не към нас  Peace
Но явно не иска Simple Smile

# 23
Недей да следваш сляпо съвети от интернет. Това, което помага на един, може да навреди на друг.
Няма хормонален здравословен проблем, който да се повлияе негативно от изключване на джънк фууд и повече движение  Laughing
Между другото, движението даже е задължително и то не само, когато някой има нужда от отслабване, а за всеки. Човешкият организъм е пригоден за много по-големи натоварвания, отколкото сега получава - от колата на дивана пред телевизора.
Така че това е първото, с което трябва да започне, а не да се успокоява, че не е нужно да го прави, понеже видиш ли, казал го е някой неизвестен по Интернет, а не медицинско лице. Освен това тя каза, че лечението ѝ е приключило и вече не приема лекарства. Няма нужда да ѝ се лепва етикет "болна" и да ѝ се насажда идеята цял живот да се възприема като такава.

# 24
Алана, на теб би ли ти било приятно детето ти да не сподели и обсъди проблема си с теб, а да следва  съвети на непознати във форум, та били те и добронамерени?

Можеш ли да гарантираш, че всяка форма на движение е съвместима с всеки здравословен проблем? Или смяташ, че на дете на 7 са му обяснили точно и подробно какво му е и защо го лекуват, и то е разбрало? Очевидно, за да я спрат от танци, проблемът не е маловажен.

"Човешкият" организъм е доста по-различен от "подрастващ" организъм. И още по-различен от "подрастващ организъм с проблем".

# 25
Глупости, никъде не е написала, че са я спряли от танци. Тя всъщност изобщо не пише, че да се разбере какво и е...

# 26
Казала е какво ѝ има, преждевременен пубертет. Това не е състояние, което е несъвместимо с движението.

Написала съм, че движението не е противопоказно при хормоналните заболявания, а не при какви да е заболявания.
Нямам нищо против някой да каже на дъщеря ми, че е полезно да се намали вредната храна и да се спортува повече.

Авторката не е премълчала проблема си пред майка си, дори тя ѝ е казала, че е хубаво да отслабне. Казала го е и личната ѝ лекарка, но без да посочи конкретен начин, който да е специфичен, заради хормоналното състояние. Защото най-вероятно това състояние не изисква специфичен начин на трениране.
Мисля, че малко се преиграва, при това споменати вече факти се изопачават с цел повишаване на драматизма. Дайте го по-спокойно.

# 27
Аз също съм близо до тази възраст с година разлика и понякога излизам да потичам без причина, въпреки, че смятам, че за височина 1,40  36кг. са много, не излизам всеки ден специално да тичам, а понякога излизам с приятелки или с родители на дълги разходки.Сега през лятото излизам всеки ден!!!  newsm10 newsm10 newsm10

Ако иска да отслабне повече може да тича всеки ден, но и дългите разходки помагат малко!!! Simple Smile

# 28
И аз имам същият проблем. Височина- 1.56 и теглото ми е 56 килограма. Но за решение на проблема почвам разделно хранете, без тези бързи храни, тестени и сладки изделия. Повече движение, плуване, спорт. И да се надяваме да има резултати  Peace Thinking Grinning

# 29
  • София
И аз имам същият проблем. Височина- 1.56 и теглото ми е 56 килограма. Но за решение на проблема почвам разделно хранете, без тези бързи храни, тестени и сладки изделия. Повече движение, плуване, спорт. И да се надяваме да има резултати  Peace Thinking Grinning
Ще има  Hug Не забравяй да хапваш редовно яйца, риба и месо + зеленчук и нищо пакетирано, както и никакви напитки, различни от вода и айран   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт