БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 275
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за отговорите! Аз млякото го хвърлих, не съм имала намерение да го ям, но ми беше интересно какъв процес се е задействал в моя хладилник  Grinning

# 226
съвсем нормални. При мляко с трайност с месеци, твоето извън годност - нормално е това съсирване. При млякото от крава в хладилник това се получава и след 5-6 дни

# 227
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Моля, за помощ!
Имам говеждо месо. Как се приготвя винен кебап?

# 228
имам арония и искам да я направя на сладко. Може ли някой да сподели изпитана рецепта за сладко от арония?
четох тук там, но никъде не е ясно написана рецептата... евентуално с лимони. Чудесно биха се допълнили вкусовете.
Дала съм тук една много сполучлива рецепта за сироп и сладко от  едно и също количество АРОНИЯ (безотпадно производство) и без стерилизация. Опитай и няма да съжаляваш!
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731608.msg25866674#msg25866674
08.08.2013- CVETETO3101 Hug

# 229
  • София
Моля, за помощ!
Имам говеждо месо. Как се приготвя винен кебап?
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2239-vinen-kebap-s-oriz
Аз не му добавям брашно, оставям го на мазнина.

# 230
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Благодаря.
Дано моя кебап стане вкусен  Laughing, че моят половин все капризен. Иска кебап, като този по столовете едно време. newsm78, сосът трябвало да бъде гладък.

# 231
извади месото като ти е готов кебапа, пасирай соса и го върни  Wink

# 232
  • София
Имам едно агнешко бутче от което поизрязах приблизително половината от месото за да правя едно ястие. Въпросът ми е какво да правя с останалото месо и кокъла? Мисля че не  добре да го пека, дори и под фоли,о защото сериозно съм го "наръфала" с ножа и сигурно няма да може да се изпече равномерно.
Или пък да го сваря за кучетата на съпружието Rolling Eyes

# 233
Имам едно агнешко бутче от което поизрязах приблизително половината от месото за да правя едно ястие. Въпросът ми е какво да правя с останалото месо и кокъла? Мисля че не  добре да го пека, дори и под фоли,о защото сериозно съм го "наръфала" с ножа и сигурно няма да може да се изпече равномерно.
Или пък да го сваря за кучетата на съпружието Rolling Eyes

Как на кучетата?!?
Обезкости го  и си го сготви на порции.

# 234
сложи си го да се свари, после обезкостяваш и с месото и бульона готвиш на: месо с ориз (в тава)  лучена яхния; манджа с картофи  Laughing с грах, със зелен боб или, да го запържиш с гъби и зелевчуци.... с каквото ти душа иска. Ако пък го накълцаш съвсем ситно, можеш да си направиш овчарски пай- точно с агнешко месо се прави (ама сурова кайма, което не е фатално, че ти ще го свариш) но пък ще ползваш бульона, който ще е хубав.

# 235
  • София
Благодаря.   Hug
Може ли приблизителен ориентир колко горе-долу ще му е нужно за да се свари? Сега като му обрах част от месото е около 1,5 кг.
Да му добавя ли зеленчуци при варенето, като за супа или да си го варя "голичко"  Blush

Овчарския пай беше с картофеното пюре, нали? Мммм, обичам такова  Heart Eyes

# 236
да и отгоре кашкавалец  Peace
Времето за варене  зависи от възрастта на месото  Wink не от големината. КАто заври, намали си котлона и остави тихо да ври час. След това започвай да проверяваш през 15 мин дали се къса лесно. Но час ще ти отнеме поне.

# 237
  • София
Благодаря отново, пеп-4о  bouquet

# 238
много често по опаковките на някои продукти чета,,може да има следи от яйца'',а самият продукт не съдържа такива...от къде може да идват тези ,,следи''....?

# 239
много често по опаковките на някои продукти чета,,може да има следи от яйца'',а самият продукт не съдържа такива...от къде може да идват тези ,,следи''....?
От поточната линия, на която се приготвят/пакетират и продукти с яйца.

Общи условия

Активация на акаунт