БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 313
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 10 825
Изключително много, много благодаря, пеп-4о! Голям длъжник съм ти!   bouquet
Мисля че всичко ми се изясни.... не е за мен мултикукъра.... хем нямам реална нужда от него, хем няма да му използвам ефективно функциите. Ще си обмисля дали да инвестирам в крок пот.

# 211
  • Мнения: 1 884
Браво Пеп-4о  Hug
Така хубаво си го обяснила ,че и аз се замислих за крок пот. Thinking След 12 часа работа ,хич, ама хич не ми се готви. Tired

# 212
  • Мнения: 3 020
Пепчо, и аз благодаря, много изчерпателно и полезно   bouquet

Всъщност вече ме запали за крок-пот. Може ли да препоръчаш някой добър и изпитан?  Simple Smile
Досега не бях наясно с тези неща.

# 213
  • Мнения: 11 607

  bouquet Да кажа, че септември месец, края, имам рожден ден.....Мога и да дойда лично да си взема подаръка, на една среща........

# 214
  • Мнения: 9 485
ще се радвам, ако организираш пътешествие насам в края на септември  Hug
Като гледам среднощно, малко грешки съм допуснала в "лекцията".

6tastliva, моите са crock pot и двата  http://slowcooker.bg/Crock-Pot.html -  5.7 литровите, единия с 2те копчета, механично се нагласят, другиия е с електронния таймер. 
Тези ги купиха от амазон на доста по-ниски цени от тук, рисковете с доставката са собствена грижа.  В амазон има и други марки, но за тях нямам опит, но виж в темата з а крок пот момичета ползват и ще ти отговорят. Какъвто и да избирате, най-добре е с таймер - да си го нагласиш на необходимите часове за готвене. Дори да не с прибереш навреме да го изключиш, той ще изключи.

# 215
  • София
  • Мнения: 1 659
Момичета, един може би глупав въпрос  Embarassed
Току-що се връщаме от планина с набързо набрани около килограм
диви малини. Разбира се, докато се приберем, те вече са на пюре.
Чудя се дали да не направя сладко от тях, но без да ги мия
(предполагам, че са екологично чисти, все пак)  newsm78

# 216
  • Мнения: 1 884
Момичета, един може би глупав въпрос  Embarassed
Току-що се връщаме от планина с набързо набрани около килограм
диви малини. Разбира се, докато се приберем, те вече са на пюре.
Чудя се дали да не направя сладко от тях, но без да ги мия
(предполагам, че са екологично чисти, все пак)  newsm78

Прави спокойно. Като заври всичкия " бацил" ще умре.

В момента правя мусака и ми се върти една идея да направя заливка от сос бешамел. Дали ще стане вкусно? Милото много хареса точно тази заливка на мусаката с патладжани.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 17:49 от vela

# 217
  • Мнения: 7 779
експеримент върху милото винаги води до добри резултати  hahaha

# 218
  • София
  • Мнения: 1 275
Момичета, един може би глупав въпрос  Embarassed
Току-що се връщаме от планина с набързо набрани около килограм
диви малини. Разбира се, докато се приберем, те вече са на пюре.
Чудя се дали да не направя сладко от тях, но без да ги мия
(предполагам, че са екологично чисти, все пак)  newsm78

   Като заврат може да ги прекараш през сито - без семките става страхотно и много ароматно желе и после е разкошно и за сладкиши и за сироп с вода и за мазане на филия  Laughing

# 219
  • Мнения: 2 152
ПоизчАкай. Бешамела да поизстине- чукни едно две яйца и смело заливай.

Бонго е прав

# 220
  • Мнения: 1 884
ПоизчАкай. Бешамела да поизстине- чукни едно две яйца и смело заливай.

Бонго е прав

Точно така го направих на  патладжаните. Явно това ще е новата ни заливка.

# 221
  • Мнения: 182
Здравейте, предполагам че тук ще намеря отговор на въпроса, на който днес никой не можа да ми даде отговор  Whistling
Купих си прясно мляко Мизия милк в кофичка като на киселото мляко. Оставих го в хладилника, но така и не му намерих приложение. Сутринта забелязах е че срокът му е изтекъл още на 05.08. и го взех да го изхвърля. Обаче прясното мляко се беше превърнало в нещо на външен вид като кисело мляко. Не миришеше лошо, опитах го и нямаше вкус на нещо развалено. Вкусът му беше като на кисело мляко, но без киселия вкус, нещо като млечен крем. Стояло е извън хладилника максимум 15 минути, от магазина до нас. Когато го купих беше течно със сигурност. Някаква идея какво се е случило с моето прясно мляко?  Simple Smile   
 

# 222
  • София
  • Мнения: 10 825
Вкиснало е  Peace Днес беше доста горещо.... още повече щом срокът му на годност е изтекъл преди 5 дни..... пресякло се е млякото.



П.П. Преселих се, че преди няколко дни питах за една течна сметана, която като разбивах се превърна в масло + суроватка. Маслото още не съм ползвала, но със запазената суроватка (по съвет на пеп-4о - нали казах, че съм ти много голям длъжник) днес замесих едни хлебчета за хамбургери..... разкошни се получиха!  Heart Eyes

# 223
  • Мнения: 9 485
хванало се е само, както се хваща млякото, което се оставя за масло. Минал му е срока, не го яж  Peace няма какво да се чудиш. Те стоят с месеци в хладилниците и имат такава голяма трайност, а на твоето дори е минала  Peace

# 224
  • Мнения: 22 867
Здравейте, предполагам че тук ще намеря отговор на въпроса, на който днес никой не можа да ми даде отговор  Whistling
........... Обаче прясното мляко се беше превърнало в нещо на външен вид като кисело мляко. Не миришеше лошо, опитах го и нямаше вкус на нещо развалено. Вкусът му беше като на кисело мляко, но без киселия вкус, нещо като млечен крем. Стояло е извън хладилника максимум 15 минути, от магазина до нас. Когато го купих беше течно със сигурност. Някаква идея какво се е случило с моето прясно мляко?  Simple Smile   

SURF , според мен е тръгнало да става на домашна сметанка (в синята чаша на снимката), а в поста съм обяснила как се прави, има и линк към руската рецепта. Но, понеже не се знаят причините на желирането, по-добре не го използвай. Peace

Общи условия

Активация на акаунт