БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 474
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 1 275
  Laughing

Последна редакция: ср, 06 авг 2014, 13:34 от katri

# 76
  • plovdiv
  • Мнения: 542
 Heart Eyes Hug за царевицата.

# 77
  • София
  • Мнения: 4 293
като слагам маята в топла вода да шупне, понякога става понякога не, защо ли, нещо бъркам ли, купувам от една марка суха мая, вие като слагате маята в топла вода или прясно мляко, колко я затопляте, аз обикновенно слагам 250 или 300 мл. течност в зивисимост от рецептата, като топля на микровълновата 1 минута на 900 вата, защо веднъж става друг път не, дали е от партидата на сухата мая  Confused

# 78
  • Мнения: 63
Бихте ли ми казали рецептата за Омайващият кекс на Венета, не мога да я открия.

# 79
  • Мнения: 7 779
като слагам маята в топла вода да шупне, понякога става понякога не, защо ли, нещо бъркам ли, купувам от една марка суха мая, вие като слагате маята в топла вода или прясно мляко, колко я затопляте, аз обикновенно слагам 250 или 300 мл. течност в зивисимост от рецептата, като топля на микровълновата 1 минута на 900 вата, защо веднъж става друг път не, дали е от партидата на сухата мая  Confused
не я активирай предварително. сухата мая започва да действа веднага

# 80
  • София
  • Мнения: 12 248
като слагам маята в топла вода да шупне, понякога става понякога не, защо ли, нещо бъркам ли, купувам от една марка суха мая, вие като слагате маята в топла вода или прясно мляко, колко я затопляте, аз обикновенно слагам 250 или 300 мл. течност в зивисимост от рецептата, като топля на микровълновата 1 минута на 900 вата, защо веднъж става друг път не, дали е от партидата на сухата мая  Confused
Струва ми се,  че водата/млякото са много топли и затова не винаги ти се вдига маята.. Нека те да са хладки, да можеш да си държиш пръста спокойно в течността.  Така маята няма да се пресича от горещата течност.

# 81
  • под тепетата
  • Мнения: 11 288
Onna-bugeisha, ( сигур вече го изядохте боба) освен содата, пускаш и лъжичката вътре в боба. Металът отделял не знам-какво си и по-бързо се сварявала манджата ! 

# 82
  • София
  • Мнения: 4 293
като слагам маята в топла вода да шупне, понякога става понякога не, защо ли, нещо бъркам ли, купувам от една марка суха мая, вие като слагате маята в топла вода или прясно мляко, колко я затопляте, аз обикновенно слагам 250 или 300 мл. течност в зивисимост от рецептата, като топля на микровълновата 1 минута на 900 вата, защо веднъж става друг път не, дали е от партидата на сухата мая  Confused
Струва ми се,  че водата/млякото са много топли и затова не винаги ти се вдига маята.. Нека те да са хладки, да можеш да си държиш пръста спокойно в течността.  Така маята няма да се пресича от горещата течност.

мерси, порових се в гугъла и видях, че първо се слага захарта в топлата вода, да се разбърка и тогава маята, а пък аз никога не се замислям кое първо слагам в течността, явно и това оказва влияние, ще пробвам вече и с топлината както при подквасването на мляко - така правя с потапяне на пръста  Peace

# 83
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 603
мерси, порових се в гугъла и видях, че първо се слага захарта в топлата вода, да се разбърка и тогава маята, а пък аз никога не се замислям кое първо слагам в течността, явно и това оказва влияние, ще пробвам вече и с топлината както при подквасването на мляко - така правя с потапяне на пръста  Peace

Както каза и Бонго, сухата мая няма нужда от активиране.

# 84
  • София
  • Мнения: 10 825
Onna-bugeisha, ( сигур вече го изядохте боба) освен содата, пускаш и лъжичката вътре в боба. Металът отделял не знам-какво си и по-бързо се сварявала манджата ! 
Благодаря, Биляна! Simple Smile
Аз останах изненадана колко бързо се свари боба със содата. Не очаквах че ще има чак толкова магически ефект Hug

# 85
  • Мнения: 1 884
Да благодаря на пеп-4о за рецептата за гръцката мусака. ММ остана възхитен.   bouquet

Даже се престраших и сложих канела, индийско орехче.Вкусна стана. Пак ще правя, стига да има кой да измие после съдовете. Laughing

# 86
  • София
  • Мнения: 12 248
мерси, порових се в гугъла и видях, че първо се слага захарта в топлата вода, да се разбърка и тогава маята, а пък аз никога не се замислям кое първо слагам в течността, явно и това оказва влияние, ще пробвам вече и с топлината както при подквасването на мляко - така правя с потапяне на пръста  Peace

Както каза и Бонго, сухата мая няма нужда от активиране.
Той, Бонго знае много разбира се,  Simple Smile но не винаги е прав. Понякога се налага, както при козуначеното тесто за да може да има добро втасване , първо да се активира маята. По принцип работя само със суха мая, инстантна, френската.  Peace

# 87
  • под тепетата
  • Мнения: 11 288
Някой замразявал ли е сготвено прясно зеле със свинско? Изскочи наложително пътуване , а аз съм направила като за 9-ти полк  Embarassed ( Бонго, не ти предлагам, че си ми далече  Mr. Green )

# 88
  • София
  • Мнения: 4 293

Той, Бонго знае много разбира се,  Simple Smile но не винаги е прав. Понякога се налага, както при козуначеното тесто за да може да има добро втасване , първо да се активира маята. По принцип работя само със суха мая, инстантна, френската.  Peace

може ли снимка на тази френска мая, може и на лични  Peace

# 89
  • Мнения: 9 485
Някой замразявал ли е сготвено прясно зеле със свинско? Изскочи наложително пътуване , а аз съм направила като за 9-ти полк  Embarassed ( Бонго, не ти предлагам, че си ми далече  Mr. Green )

замразявай спокойно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт