БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 357
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Прави си го гатото с масло- другите не са подходящи

# 181
  • Варна
k a t r i n, на гости( т.е. на чуждо място) правих карамелизирания ябълков сладкиш на Лео. Наложи се да го направя с олио, защото нямаше масло, а нямаше и откъде да се купи. Сладкишът беше по желание на приятелите, черпила съм ги вкъщи с него и го харесаха. Е, а познай, дале пък някой разбра, че съм карамелизирала захарта с олио, ометоха всичко и за още питаха. А т.нар.карамел беше станал като някаква вода. Laughing
  bouquet   Приготвих го и се притесних, че стана прекалено тънък, но консуматорите казаха - идеален  Simple Smile

# 182
карамелизираното подсладено мляко от руските магазини в консерви вари ли се и колкло време?

# 183
  • София
карамелизираното подсладено мляко от руските магазини в консерви вари ли се и колкло време?

Щом е карамелизирано - не се вари. Другото, което е само подсладено  - да. Аз го варя около 2 часа. Но планирам следващ път да пробвам и само за час да видя дали ще се получи Peace
Чела съм че може и в микровълнова да се направи. Не с консервата, разбира се, а в купичка. За няколко минутки ставало там.

# 184
Може ли рецепта за пай със сладко.

# 185
Привет!
В началото на темата коментирахте вместимостта на една лъжица нещо си.Запомних че по принцип  1 с.л. е 25 гр.На мен ми трябва да меря мед.Дали пак важи същото?

# 186
не. меда е тежък. и много зависи дали пресен ще напълниш в лъжицата, или кристализирал. с течния не можеш да направиш с връхче, със захаросания - може

# 187
не. меда е тежък. и много зависи дали пресен ще напълниш в лъжицата, или кристализирал. с течния не можеш да направиш с връхче, със захаросания - може

Течен е.трябват ми 80 гр.как да ги измеря? Laughing

# 188
  • София
Привет!
В началото на темата коментирахте вместимостта на една лъжица нещо си.Запомних че по принцип  1 с.л. е 25 гр.На мен ми трябва да меря мед.Дали пак важи същото?
Вместимостта на 1 с.л. е 25 мл. 25 мл вода е равно на 25 грама вода, но това НЕ важи за повечето продукти. Например 1 ч.ч. брашно е 250 мл и 140 грама

П.П. Като добро другарче премерих 1 с.л. мед. Тежи 18 гр. Медът ми е течен, а лъжиците със стандартна големина

# 189

Течен е.трябват ми 80 гр.как да ги измеря? Laughing

само с везна. Ако нямаш - вземи си меда, чашка и отиди в близкия магазин (малки има навсякъде) да ти отмерят. малко странно гледат, но обикновено услужват.  Или в съседка/приятелка с везна
ориентировъчно - 1 буркан мед от 0.800 мл. тежи 1.2 кг мед.
Ако някак си успееш да разделиш пропорционално .... за в мл да отмериш?

# 190
# 191
Благодаря на всички отзовали се!   bouquet

# 192
супените лъжици са различни  Peace

# 193
супените лъжици са различни  Peace
Точно , у нас има три размера.

# 194
търсих моите различни, ама не намерих и моите са три вида

Общи условия

Активация на акаунт