БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 274
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 2 082
много често по опаковките на някои продукти чета,,може да има следи от яйца'',а самият продукт не съдържа такива...от къде може да идват тези ,,следи''....?
От поточната линия, на която се приготвят/пакетират и продукти с яйца.
мерси Simple Smile последно го видях на сладолед...ами не си ли чистят поточната линия...? Hug

# 241
  • София
  • Мнения: 10 825
Чистят я, но може някое остатъчен от яйце/фъстък и т.н. да е останало. За това и се застраховат с подобни надписи

# 242
  • Мнения: 7 779
по-скоро се застраховат. "ние сме го написали , а че някой си не го е прочел си е негов проблем". и така не можеш да им държиш сметка.
иначе кой ще се занимава с чистенето. докато се измие хубаво , докато се подсуши и ... деня свърши. това е поточна линия и време за губене няма.
та първите няколко бройки от даден продукт може да съдържат част от предишния , но при следващите вероятността намалява до минимум.
пп. на много места по поточната линия достъпа на човек е почти невъзможен. е, след като се разглоби може и слон да влезне ама това е друга тема  Joy

# 243
  • Мнения: 496
На кашкавала на фурна (с прясно мляко, яйца и брашно) слагаше ли се набухвател?

# 244
  • София
  • Мнения: 1 275
   Не - разбиваш хубаво яйцата. Simple Smile

# 245
  • Мнения: 6 792
Нарязах патладжан за готвене сложих го в посолена вода , но изникна спешно излизане и го остваих в хладилника така.Сега вече ми се струва късно за готвене, ако го оставя така до сутринта проблем ли ще е , или да отцедя водата ?

# 246
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
отцеди водата,не е проблем да престои в хладилника

# 247
  • Мнения: 7 849
Момичета и момче, дайте идеи какво да предложа за закуско- обяд - някъде към 10,30-11 часа. така, че все пак гостите да са добре хапнали добре, че ще тръгват на път.

# 248
  • Мнения: 2 386
Момичета и момче, дайте идеи какво да предложа за закуско- обяд - някъде към 10,30-11 часа. така, че все пак гостите да са добре хапнали добре, че ще тръгват на път.
Тутманик, баница, пица, бюрек с кайма, някакви питки с кайма, колбас или сирене.Зависи от уменията на домакинята и времето, с което разполага.

# 249
  • Мнения: 806
Момичетa,можете ли дa ми помогнете с рецептa нa питкa зa св.Богородицa,трябвa ли дa е постнa или могa дa нaпрaвя кaквaто искaм.  bouquet

# 250
  • София
  • Мнения: 12 765
Погачата се прави за празника и не е постна.  Peace

# 251
  • Велико Търново
  • Мнения: 3 026
Здравейте! Купила съм си замразени морски дарове? Как мога да приготвя с тях спагети? А трябва ли предварително да ги размразя или замразени да започна с термичната обработка  newsm78

# 252
  • Мнения: 1 276
Погачата се прави за празника и не е постна.  Peace
А може ли да се направи тази вечер примерно или задължЕ се меси утре на празника?  newsm78

# 253
  • София
  • Мнения: 12 765
На празника се носи в църквата да се освети, а втасването отнема време. Нищо не пречи от вечерта да се приготви.

# 254
  • Мнения: 3 020
Предварително да кажа, че изчетох всички теми за домашно консервиране на храна, но навсякъде пише различно за различните храни... мен ме интересува, ако сипя вода над бурканите и ги варя 30 мин., достатъчни ли са или може и по-малко за стерилизирането на буркани с готова храна за скорошно ползване??? После трябва да стоят в хладилник, нали?  Rolling Eyes

Живот и здраве, неделя пътуваме, децата са ми много капризни, особено голямата - лукът да е пасиран, да няма зелении, домати и т.н. и ми се иска да имам резервни варианти за тяхна храна, приготвена от мен... а не да се чудя с какво да ги храня и къде да търся заведение, отговарящо на "тези" изисквания  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт