БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 487
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 2 152
да ти кажа ли къде се намират  разядките , пастетите , мазилата ...  newsm78
да ти кажа ли да си гледаш работата  newsm78

Много сте изнервени- животът и без това не е лек
Нека се забавляваме и сме полезни един друг
Че иначе сопа newsm78

# 361
  • гр.София
  • Мнения: 2 810
Да,
макар че отворена издържа сума ти време в хладилника
Ако ще я ползваш скоро, хладилника е по- добър

И отчети сладоледа

Благодаря ти Бате  Grinning
ще я замразя, а утре ще се отчета със сладоледа  Wink

# 362
  • Мнения: 2 553
Аз нищо няма да питам сега, но искам да ви кажа, че много се смях с тези  newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря ви!  Joy

# 363
  • Мнения: 7 779
да ти кажа ли къде се намират  разядките , пастетите , мазилата ...  newsm78
да ти кажа ли да си гледаш работата  newsm78

Много сте изнервени- животът и без това не е лек
Нека се забавляваме и сме полезни един друг
Че иначе сопа newsm78

цитираш в мн.число , а всъщност нервака е един.  пу не съм аз  hahaha

# 364
  • Мнения: 2 152
я, виж, всички се кротнаха

# 365
  • София
  • Мнения: 3 858
Слагате ли хляб в каймата за Руло Стефани? newsm78

# 366
  • Мнения: 496
печен патладжан, но от по-розовеещия сорт, има ли нужда от изцеждане на горчилка newsm78

# 367
  • Мнения: 7 779
аз си знам урока - когато се пече каймата хляб не слагам. при пържене може.
оттам и извода , че на печеното руло Стефани не слагам хляб.
ама всеки си има вкус. важното е да се изяде приготвеното.   bouquet

# 368
  • Мнения: 1 884
Слагате ли хляб в каймата за Руло Стефани? newsm78

Аз слагам малко галета.

# 369
  • Мнения: 22 867
Слагате ли хляб в каймата за Руло Стефани? newsm78

Аз слагам хляб. Peace Но имам познат, който казва, че хляба го яде отделно. Така че Бонго е прав, както ви харесва и важното е да е вкусно. Просто аз харесвам по-мека и пухкава да ми е каймата, без хляб ми е по-жилава и сбита някак.  Peace

# 370
  • Мнения: 7 779
зависи и каква е каймата де.  ако е свинска  си е сочна по рождение.  Laughing

# 371
  • София
  • Мнения: 40 958
печен патладжан, но от по-розовеещия сорт, има ли нужда от изцеждане на горчилка newsm78
Аз винаги ги осолявам преди печене.
В Готвач пише, че може да се използва морска сол, но аз не съм пробвала.

# 372
  • Sofia
  • Мнения: 29 294
патладжана винаги съм го киснела само в студена вода без сол,пак пада чернилката

# 373
  • Мнения: 2 152
Слагате ли хляб в каймата за Руло Стефани? newsm78

Ако погледем "кулинарно", на 500 гр. кайма се слага една филия хляб - това важи не само за пържените кюфтета, но и за рулото Стефани.
По принцип галета се слага в каймата, за да "обере " излишната влага в каймата.
А хлябът е, за да стане каймата по-пухкава, по-мека.

Ще се съглася и с Бонго, че може и без хляб, който иска да си го яде отделно, но все пак за рулото хлябът е препоръчителен и резултатът по-добър.


На сайта ЕЙ ТУКА са го коментирали

# 374
  • Sofia
  • Мнения: 29 294
почти винаги слагам малко накиснат хляб в каймата,но веднъж сложих сварен булгур,станаха чудни кюфтаци Crazy

Общи условия

Активация на акаунт