БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 487
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Не знам къде да попитам, дано тук някой помогне:
Търся книга ЗА рецепти. Не става дума за книга С рецепти, а за книга, в която човек да си слага и записва свои рецепти (взети от нета, пробвани, отпечатани).
Идеи? Може и от нета - амазон и др.

# 376
почти винаги слагам малко накиснат хляб в каймата,но веднъж сложих сварен булгур,станаха чудни кюфтаци Crazy

надали има някой, който е слагал толкова различни неща в каймата като мен
ако подхванем тема в тази насока, ще споделя опит или ако някой прояви любопитство
картофи, грис, ситен булгур, разни зеленчуци и т.н.

например, любими са ми патладжанените кюфтета (т.е. с преобладаващо количество патладжан) и какво ли не ...

# 377
  • София
Търся книга ЗА рецепти. Не става дума за книга С рецепти, а за книга, в която човек да си слага и записва свои рецепти (взети от нета, пробвани, отпечатани).
Не разбрах точно какво търсиш. Аз ползвам програмката "Кулинарный блакнот" - доволна съм от нея, можеш да си правиш различни категории, да добавяш снимки към рецептите и т.н. Можеш и да си ги отпечаташ и да си оформиш книга

# 378

бях свалил една, която работи във формата на майкрософт публишер, но не ми хареса
името е TS103430390.pub
ще потърся линка и ще го пусна

Както
Onna-bugeisha, ти е писала - програмката е добра и много хитра

ето и линка кулинарный блокнот

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 18:39 от Батето със сопата

# 379
  • Sofia
Нямам предвид програма за компютър, а печатно издание. Crazy
Нещо такова:

ПП. Разрових се за снимка да ви покажа и намерих идеи в амазон, ето тази харесах:
http://www.amazon.co.uk/The-Blank-Recipe-Book-Cookbook/dp/149483 … =My+Recipe+Keeper
 Laughing

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 18:44 от NBM

# 380
Аха, така постави въпроса - това чудо ми го подариха от Щатите в една кутия, повече от 100 разграфени картончета
съставки

приготвяне

забележки

и ти си го попълваш на ръка - дори и машинно не може

Ако търсиш това, по-добре си вземе един хубав тефтер с кожена подвързия и т.н. и си пиши в него.

Хем е по-практично, хем по-евтин
о

# 381
Аз съм си направила в електронната поща една папка, в която събирам рецепти. Така винаги са ми на разположение, където и да ида, вече навсякъде има компютър и интернет.

# 382
Аз съм си направила в електронната поща една папка, в която събирам рецепти. Така винаги са ми на разположение, където и да ида, вече навсякъде има компютър и интернет.

Ей ,браво ,че сподели. Много хитро. Че аз като отида при мама и почва едно чудене и търсене в нета.

# 383
  • Sofia
Преди седмица изпекох патладжани на фурна - нарязани с малко олио, преди това киснати във вода. Щях да ги правя на разядка, но ги забравих в хладилника.
Дали са годни за ядене след седмица в хладилник? newsm78 Или пак образуват някакви горчилки?

# 384
Преди седмица изпекох патладжани на фурна - нарязани с малко олио, преди това киснати във вода. Щях да ги правя на разядка, но ги забравих в хладилника.
Дали са годни за ядене след седмица в хладилник? newsm78 Или пак образуват някакви горчилки?

Пробвай на вкус. За една седмица трябва да е прокиснал...

# 385
искам да направя сметанова заливка за десерт със 3 жълтъка, сметана и ванилия, но как?

# 386
Искам да опитам броколи със сирена и сметана, може ли рецепта моля!

# 387
# 388
Влизам да благодаря на пеп-4о за съвета и рецептата за винен кебап с телешко - страхотно стана, благодаря ти!  Hug

# 389
мо-ля  Hug  така и трябва да е  Wink

Общи условия

Активация на акаунт