БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • на Земята
Благодаря за отговорите    bouquetHug Едната част панирах,както Пеп-чо е споделила,станаха чудесни,другата част мариновах  Wink  Мммм вкусотия  Crazy
Бихте ли споделили рецептата за мариновани гъби?Скоро ядох такива,не ми харесаха изобщо,но мисля,че рецептата не е била точна.Твърде изявен вкус на подправки,не усетих,че ям манатарки.Благодаря Ви предварително и на всички включили се по въпроса!

# 391
Момичета (и момчета) има нужда от помощ:

Купих си замразени миди (ядки, демек почистени).

Като разтвориш ядката, по средата има едно като чревце - даже като взех да го чистя, направо нищо не остана от мидата - почти половината мида си отива с него и остават само парченца ...
Някой сблъсквал се е с този проблем?
Как процедирате - чистите или не?
Чакам отзиви, че мене нещо ме е схванала параноята и ....

# 392
  • София

Като разтвориш ядката, по средата има едно като чревце ....
Едно такова като водорасло ли? Чистя го. Но пък това обикновено не води до разпадане на ядката  Thinking

# 393

Купих си замразени миди (ядки, демек почистени).

Като разтвориш ядката, по средата има едно като чревце

нищо не се изхвърля  #Cussing out
обикновено затворените миди се варят (за да се разтворят) и направо се ядат с (някакъв сос). т.е. нищо не се изхвърля.

# 394
  • Пловдив
Благодаря за отговорите    bouquetHug Едната част панирах,както Пеп-чо е споделила,станаха чудесни,другата част мариновах  Wink  Мммм вкусотия  Crazy
Бихте ли споделили рецептата за мариновани гъби?Скоро ядох такива,не ми харесаха изобщо,но мисля,че рецептата не е била точна.Твърде изявен вкус на подправки,не усетих,че ям манатарки.Благодаря Ви предварително и на всички включили се по въпроса!

kikitooo, за съжаление все още не съм отворила бурканче да  опитам и не мога да кажа какво се е получило  Blush Инъче марината на око и вкус я направих(опитвах постоянно) - гъбите завряха с малко водичка(и те пускат още) сложих няколко зърна бахар и черен пиепер,няколко дафинови листа и малко лимонтузу,че обичам киселко  Wink После насипах в бурканчета още горещо и обърнах. Нямам идея дали се е получило  Mr. Green Отворя ли бурканче веднага ще споделя   bouquet

# 395
А и сол задължително и идея захарчица ...?
Лимонтузото се слага да се стегнат гъбите

Никаква философия

Ще издам и една малка тайна:
Обикновено ми остава доста от бульона дето се мариноват гъбите.
Прецеждам го и го редуцирам до 1/3 и в бутилка.Ползвам по малко за овкусяване на разни манджички и за осоляването им

# 396
  • Пловдив
Батето със сопата,благодаря,че уточни,забравих да ги спомена  Blush  bouquet Общо взето всичко на вкус се докарва,кой каквото харесва  Wink С бульончето от гъбите чудно оризче става  Heart Eyes А защо се редуцира по принцип?  Blush

# 397
Ами, защото ползвам една по-голямка тенджера и горе долу на кг гъби - 4 л вода. В бурканчетата отива малко. И за да не го съхранявам във фризера, го изварявам да стане концентриран. Така става по-солеен и издържа в хладилника

# 398
Добре, де оня ден благодарих на Лабрекс, а не си виждам поста! Благодаря за линковете,Лабрекс  bouquet

# 399
  • на Земята
А и сол задължително и идея захарчица ...?
Лимонтузото се слага да се стегнат гъбите

Никаква философия

Ще издам и една малка тайна:
Обикновено ми остава доста от бульона дето се мариноват гъбите.
Прецеждам го и го редуцирам до 1/3 и в бутилка.Ползвам по малко за овкусяване на разни манджички и за осоляването им
Може ли Вашата рецепта?

Seengirl,ще чакам отзиви и може би ще импровизирам!Голямо опитване ще падне... Simple Smile

# 400

Добре, де оня ден благодарих на Лабрекс, а не си виждам поста! Благодаря за линковете,Лабрекс  bouquet

Elysana, видях, видях Laughing Peace, не се притеснявай, няма нужда от толкова благодарности, не е кой знае какво!  bouquet

# 401
Здравейте, в Гърция ядох кадаиф екмек и много ми хареса. Намерих рецептата в интернет и пробвах - ами не ми се получи, явно е писана наизуст. Изпълних я точно - получи се огромно количество кадаиф със съвсем малко кремче отгори /а трябва да е обратното/. Освен това кремът ми стана оранжев, а не лимоненожълт както на този, който ядох. Някой ако е правил да сподели изпитана рецепта  Praynig

# 402
Миналата година правех през ден един сладкиш със сини сливи, ама не съм записала рецептата.
Лабрекс, сигурно ще да е бил твой Wink
Може ли предложения, сливите се забучваха отгоре, тестото излизаше между тях  Peace

# 403
Миналата година правех през ден един сладкиш със сини сливи, ама не съм записала рецептата.
Лабрекс, сигурно ще да е бил твой Wink
Може ли предложения, сливите се забучваха отгоре, тестото излизаше между тях  Peace

raja_nikol , за тоя СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ(по стара домашна рецепта) се сещам и за ПОСТEН ОРЕХОВ СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ
.

# 404
Първият ще да е, винаги ме мързи да си чупя орехи  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт