БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 533
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 1 142
Здравейте! Имам нужда от малко помощ!
Преди време правих един страхотен ябълков сладкиш, но по необясними за мен причини не съм си записала рецептата. Почти съм сигурна, че рецептата съм я видяла от Лабрекс, но сега като разгледах нейните рецепти, не го открих!!
Това, което си спомням е , че ябълките(настъргани или нарязани на ситно ) се сипваха като решетка (май че на дъното на тавата и после се обръщаше сладкиша(ама може и да бъркам) ), и тестото излизаше между дупките! Самото тесто ставаше ронливо, малко като бисквитено!

Съжалявам за обърканото обяснение, което давам, но ако все пак някой успее да се сети за какво говоря, ще съм безкрайно благодрна..... и този път със сигурност ще си запиша рецептата....

# 436
  • София
  • Мнения: 10 825
Много благодаря, пеп-4о. То е едно мъничко пилче.... кльощавко.... сигурно е за яйца  Thinking Пека го сега, беше под фолио, сега е открито. Мирише добре..... ще го изгризкаме  Simple Smile

# 437
  • Мнения: 9 485
о, със сигурност  Wink

# 438
  • Мнения: 7 779
да ти имам проблема  Joy
тая врабка те вкара в джаза  Laughing

# 439
  • Мнения: 9 485
то на голямото всеки знае   Wink

# 440
  • Varna
  • Мнения: 356
пеп-4о, благодаря за рецептата за кюфтетата с бял сос. Моите мъже много ги харесаха. Соса ми стана леееко рядък, но покрай дребния много се увъртях и нямаше време за дооправяне. Важното е, че на вкус го докарах.  Grinning

# 441
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Имам нужда от малко помощ!
Преди време правих един страхотен ябълков сладкиш, но по необясними за мен причини не съм си записала рецептата. Почти съм сигурна, че рецептата съм я видяла от Лабрекс, но сега като разгледах нейните рецепти, не го открих!! .........

placebo7, сещам се за ЯБЪЛКОВ-ия СЛАДКИШ по рецепта на Шула Модан - много нежен и сочен., но тестото му не е ронливо. newsm78 Подскажи още нещичко, може да включа! Laughing  bouquet

# 442
  • Мнения: 9 485
пеп-4о, благодаря за рецептата за кюфтетата с бял сос. Моите мъже много ги харесаха. Соса ми стана леееко рядък, но покрай дребния много се увъртях и нямаше време за дооправяне. Важното е, че на вкус го докарах.  Grinning

браво на теб! Другия път си приготви повече брашно, нека да остане - така гарантирано стига Simple Smile Не че е фатално, ако е по-рядък соса. Като изстине на другия ден е добре пък.

# 443
  • София
  • Мнения: 1 142
Здравейте! Имам нужда от малко помощ!
Преди време правих един страхотен ябълков сладкиш, но по необясними за мен причини не съм си записала рецептата. Почти съм сигурна, че рецептата съм я видяла от Лабрекс, но сега като разгледах нейните рецепти, не го открих!! .........

placebo7, сещам се за ЯБЪЛКОВ-ия СЛАДКИШ по рецепта на Шула Модан - много нежен и сочен., но тестото му не е ронливо. newsm78 Подскажи още нещичко, може да включа! Laughing  bouquet
Labrex, не е този! Разгледах рецептите ти в твоята темичка, защото по спомен ти го беше правила и показала в темата "Какво сготви, снимай, покажи"

Рецептата със сигурност беше много проста и лесна( за сладкиши не се заемам да правя сложни неща, че обикновено се издънвам  Mr. Green )  Нямаше я заливката! 2,3 ябълки се нарязваха на ситно, объркваха се с кафява захар, орехи, канела  (карам по някакви мъгливи спомени) и се слагаха отделно от кексовото тесто, което пък пробиваше през пролуките от ябълките и ги покриваше отчасти..... 
Не се мъчи, благодаря за опита да помогнеш все пак! Явно ще трябва да отделя повече време и да прегледам старите теми със снимките! Лошото е, че те се изписват доста бързо, а сладкиша го правих зимата или пролетта!

Всъщност може и да не е твоя рецептата, но мъжа ми тогава каза, че сладкиша е уникално вкусен, много подобен на тези, които баба му му е  правила навремето ( а тя е била рускиня) А пък за всякакви такива рецепти ги асоциирам с теб!
  bouquet

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 02:03 от placebo7

# 444
  • София
  • Мнения: 10 825
Вчерашното ми пиленце така си и остана жилавичко  Confused На мен обаче ми беше много вкусно. Напоследък почти бях спряла да ям пилешко, един особен вкус сякаш има.... но това беше екстра, въпреки че му липсваше крехкост.


Да ви помоля сега за предложение за крем за торта. Имам половин кутия подсладено кондензирано мляко.... ако мога и него да го вложа в крема ще е супер

# 445
  • Мнения: 9 485
значи е било истинско домашно  Peace другия път си го направи на манджа (може малко сос да има, но да има - с грах, картофи, зеле, с домати) където ще се задуши. Колкото и да пекат, тяхното месо е все по-жилаво.

# 446
  • Мнения: 47
Домашното пиле у нас се яде или на супа, или сварено, намазано с масло /обилно/
и поръсено с червен пипер -  домашен и много ароматен. Слагам го в тавичка и
пека до зачервяване, като по време на печенето го поливам с маслото.

Идеи за вкусен  крем за бисквитена торта? Имаше един с маскарпоне и сметана,
но не го намирам.

# 447
  • Мнения: 82


Идеи за вкусен  крем за бисквитена торта? Имаше един с маскарпоне и сметана,
но не го намирам.

Преди няколко дни правих бишкотена торта , а кремът е със заквасена сметана и шоколад. Не знам дали искаш нещо шоколадово,  newsm78 но става много вкусен! Можеш да го ползваш и за бисквитена торта. Ето и рецептата : http://chocolatekitchen21.blogspot.com/2014/08/blog-post_28.html  Simple Smile

# 448
  • Варна
  • Мнения: 11 353
С пресечено прясно мляко мога ли да направя палачинки?
Ако "не", за какво друго да го оползотворя? Нещо тестяно, без баница.

# 449
  • София
  • Мнения: 10 825
С пресечено прясно мляко мога ли да направя палачинки?
Ако "не", за какво друго да го оползотворя? Нещо тестяно, без баница.
Не знам за палачинките. Можеш да го използваш за замесване на някакви питки.

Общи условия

Активация на акаунт