БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 511
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Някой знае ли какво e COOL WHIP Whipped Topping, thawed, divided?
https://www.youtube.com/watch?v=VtudJ1kSnnw
Използват го в този десерт в клипа, прилича ми на сметана, ама не точно..... И също така къде мога да го намеря ?

# 481
  • София
Моля за рецепта / насоки за хрупкави бисквити  Praynig
Прегледах какво ми излиза в нета с таг хрупкави бисквити / курабии, но
нямам голям опит с бисквити и не мога да преценя само
от съставките какво ще се получи. Не искам да са на вкус като
бабините дебели курабии, а подобни на тънките канелени бисквити на VIVA.

И да благодаря на labrex за рецептата за сладкиша със сливи - откакто пусна линка
по-напред в темата, го правих вече четири пъти, като последния път замених сливите с
плодова салата от каквито плодове намерих в хладилника и стана божествено  Hug

# 482
Моля за рецепта / насоки за хрупкави бисквити  Praynig.........
И да благодаря на labrex за рецептата за сладкиша със сливи - откакто пусна линка
по-напред в темата, го правих вече четири пъти, като последния път замених сливите с
плодова салата от каквито плодове намерих в хладилника и стана божествено  Hug

Carmela Biscuit, и аз правя такива импровизации, наистина се получава чудесно! Heart Eyes Радвам се,че ти е допаднал сладкишът!  bouquet

Виж тези бисквитки дали ти вършат работа:

ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ «АНЗАК»

МЛЕЧНИ БИСКВИТКИ

ТОРКЕТТИ
(италиянски захарни сладки)

МАРОКАНСКИ МЕДЕНКИ  Гриба д’асль , много са вкуснички! Heart Eyes

ХРУПКАВИ И МНОГО ВКУСНИ КРЕКЕРИ, стават и в солен, и в сладък варианти.

И още един ЛАВАШ-КРЕКЕР, солен, красив и вкусен! Heart Eyes

# 483
Някой знае ли какво e COOL WHIP Whipped Topping, thawed, divided?
https://www.youtube.com/watch?v=VtudJ1kSnnw
Използват го в този десерт в клипа, прилича ми на сметана, ама не точно..... И също така къде мога да го намеря ?

Cool Whip е името на самия продукт:

По същество, представлява имитиращ млечен продукт (в който обаче няма мляко или сметана). Ето и съдържанието му: water, hydrogenated vegetable oil (including coconut and palm oils), high fructose corn syrup, corn syrup, skimmed milk, light cream, and less than 2% sodium caseinate (a milk derivative), natural and artificial flavor, xanthan and guar gums, polysorbate 60, sorbitan monostearate, and beta carotene (as a coloring). Предполагам, че след като го прочете, вече ти се е изпарило желанието да търсиш въпросния продукт. Подобен е на Double cream, който обсъждахме на предишната страница и представлява истинска сметана с много висока масленост. Ползва се в много чуждестранни рецепти, главно за кремове и глазури.

Ето идея как можеш да замениш Cool Whip: http://yelenasweets.com/2013/06/22/substitute-for-cool-whip/.

# 484
  • София
labrex, благодаря ти още веднъж, набелязах си мароканските меденки и
италианските сладки  Grinning

# 485
  • Пловдив
Здравейте, миналата година тук се подвизаваше един сладкиш със сини сливи. Върху кексово тесто се редяха половини сливки. Мисля че имаше орехи, но не съм сигурно. Ще съм много благодарна ако някой ми даде рецептата.
 Hug

# 486
Лабрекс.сом  Joy

# 487
  • София
Здравейте, миналата година тук се подвизаваше един сладкиш със сини сливи. Върху кексово тесто се редяха половини сливки. Мисля че имаше орехи, но не съм сигурно. Ще съм много благодарна ако някой ми даде рецептата.
 Hug
http://gotvarstvo.bg/a/pie-plum

Правила съм го и е много приятен.

# 488
Здравейте, миналата година тук се подвизаваше един сладкиш със сини сливи. Върху кексово тесто се редяха половини сливки. Мисля че имаше орехи, но не съм сигурно. Ще съм много благодарна ако някой ми даде рецептата.Hug
http://gotvarstvo.bg/a/pie-plum
Правила съм го и е много приятен.

И още едно предложение: СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ(по стара домашна рецепта)

bongo_2007 ® , чак сега видях! Joy    bouquet

# 489
bongo_2007 ® , чак сега видях! Joy    bouquet
big brother bongo_2007 ® всичко вижда  Laughing

# 490
Момичета и момчета, вие обръщате ли си баницата върху чашки?  Rolling Eyes
3 пъти го правих - първите 2 пъти изпадаше по 1 парче, а днес направо се стовари цялата баница долу за минута, не успях дори да реагирам да обърна тавата в нормалното й положение като видях накъде тръгва работата  Mr. Green Mr. Green
Трябваше да е вита баница.  Mr. Green И реших този път корите да ги завия по - хлабаво така да го кажа, викам си ще стане по - бухнала по този начин  Crazy Вие  стегнало ли ги завивате или какво аз направих?
Ето това остана в тавата - http://store.picbg.net/pubpic/79/44/a46aa776d9797944.JPG върнах аз изпадалото, но сещате се какъв вид има ..
Също така аз обръщах баниците (вече сигурно няма да си правя подобни експерименти, макар че наистина имат ефект) веднага след изваждането от фурната, да не би да трябва да поизстине леко, за да се стегне?

# 491
Elli9502, тавата не трябва да е с незалепващо покритие. В една от рецептите пишеше дъното на тавата да не се маже с мазнина, а да се полее с малко от плънката. В началото, като пробвах, и аз имах две изсипвания, но слагах една голяма дъска под тавата, та ми беше лесно връщането на баницата обратно. От тогава нямам, ама ......няма гаранция, че пак няма да ми се получи. Laughing  Веднага след изваждането я обръщам върху чашки, не чакам да изстива. Важното е, да е захваната за дъното на тавата. Peace

# 492
  • софия
Аз вита баница не обръщам. Обръщам наложена. Не ми е падала, но наложена много рядка правя.

# 493
Ако не се опече хубаво отдолу тогава също пада  Peace

И на мен ми се е случвало, въпреки че винаги слагам еднакви продукти, пека на една и съща функция.....идея нямам защо.

Тавата освен че трябва да не е незалепваща, хубаво е да е с тънко дъно  Peace

# 494
Това упражнение с обръщането веднъж го направих, не ми изпадна баницата, но не намирам разлика и когато я завия. Не спада. Независимо дали е вита или наложена.  Имам си специална за целта тъкана кърпа и винаги я завивам след като я извадя.

Общи условия

Активация на акаунт