БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 12 767
Имам 5 белтъка ( с мъничко изпуснат жълтък в тях  Blush) броколи и едно домашно крема сирене, което вече започва да накиселява (то ми е първа домашна продукция и ми е много сантиментално.... не ми се ще да го хвърлям) Идейки как да ги  оползотворя?

Ето една идея: Картофена запеканка с белтъци

Вместо картофи слагаш броколи, а като добавиш и сиренцето, ще стане чудно.  Peace

# 511
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, Ваня! Лукът суров ли се слага или е доабре да се позапържи?

# 512
  • под тепетата
  • Мнения: 11 288
Onna...- още едно предложение
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg124768.html#msg124768

# 513
  • София
  • Мнения: 12 767
Благодаря, Ваня! Лукът суров ли се слага или е доабре да се позапържи?

Аз го слагам суров, но ако искаш може малко да го задушиш.

# 514
  • Мнения: 9 485
Имам 5 белтъка ( с мъничко изпуснат жълтък в тях  Blush) броколи и едно домашно крема сирене, което вече започва да накиселява (то ми е първа домашна продукция и ми е много сантиментално.... не ми се ще да го хвърлям) Идейки как да ги  оползотворя?

тези белтъчни гнезда са чудесни http://trydiani.blogspot.com/2014/04/blog-post_23.html

# 515
  • Мнения: 496
Купих от Лидл една "торба"  Simple Smile ориз "Басмати" и сега съм в чуденка как се готви, за да стане супер вкусен. Досега за готвене съм използвала винаги бисерен ориз.
Моля за помощ за този ориз, че не пише нищо на опаковката - запържва ли се предварително, в какво съотношение вода- ориз се слага, става ли за фурна или е най-добре на котлон.
Благодаря предварително   bouquet

# 516
  • София
  • Мнения: 12 249
Купих от Лидл една "торба"  Simple Smile ориз "Басмати" и сега съм в чуденка как се готви, за да стане супер вкусен. Досега за готвене съм използвала винаги бисерен ориз.
Моля за помощ за този ориз, че не пише нищо на опаковката - запържва ли се предварително, в какво съотношение вода- ориз се слага, става ли за фурна или е най-добре на котлон.
Благодаря предварително   bouquet
Този ориз се накисваше предварително във вода за около 30 мин. После може да се приготви със зеленчуци. Аз нещо не можах да му свикна и отиде в боклука. Има много рецепти из Гугъл, виж нещо да си харесаш.

# 517
  • Мнения: 18 959
В ума ми са едни чушки бюрек на фурна с кашкавал, може ли линк, че да не ги съсипя, от кога им се каня  Heart Eyes

# 518
  • Мнения: 636
Скоро и бях питала за тях, Лабрекс подсказа.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=707118.msg24685575#msg24685575

# 519
  • София
  • Мнения: 1 316
Страхотно изглеждат тези чушки! Тъкмо се чудех какво да готвя  Peace

# 520
  • софия
  • Мнения: 30 930
Страхотно изглеждат тези чушки! Тъкмо се чудех какво да готвя  Peace
От както чопи пита за тях 2 пъти ги правя. Много вкусни. Само е малко връткаво докато изпечеш и изчистиш чушките.

# 521
  • Мнения: 18 959
С моцарела ли ги правиш или с кашкавал?
У нас не е на почит моцарелата...

# 522
  • софия
  • Мнения: 30 930
С моцарела, но щом не харесвате сложи си кашкавал. Босилекът много им върви. Може да сложиш повече от листенце.

# 523
  • Мнения: 249
Привет
става ли за готвене сметана за готвене /растителна/, която е била замразявана?

# 524
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Купих от Лидл една "торба"  Simple Smile ориз "Басмати" и сега съм в чуденка как се готви, за да стане супер вкусен.

басмати се вари. не се пече.
вари се само със сол. към него се сервират ястия със сос.

ето така например

Общи условия

Активация на акаунт