БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Имам 5 белтъка ( с мъничко изпуснат жълтък в тях  Blush) броколи и едно домашно крема сирене, което вече започва да накиселява (то ми е първа домашна продукция и ми е много сантиментално.... не ми се ще да го хвърлям) Идейки как да ги  оползотворя?

Ето една идея: Картофена запеканка с белтъци

Вместо картофи слагаш броколи, а като добавиш и сиренцето, ще стане чудно.  Peace

# 511
  • София
Благодаря, Ваня! Лукът суров ли се слага или е доабре да се позапържи?

# 512
  • под тепетата
Onna...- още едно предложение
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg124768.html#msg124768

# 513
  • София
Благодаря, Ваня! Лукът суров ли се слага или е доабре да се позапържи?

Аз го слагам суров, но ако искаш може малко да го задушиш.

# 514
Имам 5 белтъка ( с мъничко изпуснат жълтък в тях  Blush) броколи и едно домашно крема сирене, което вече започва да накиселява (то ми е първа домашна продукция и ми е много сантиментално.... не ми се ще да го хвърлям) Идейки как да ги  оползотворя?

тези белтъчни гнезда са чудесни http://trydiani.blogspot.com/2014/04/blog-post_23.html

# 515
Купих от Лидл една "торба"  Simple Smile ориз "Басмати" и сега съм в чуденка как се готви, за да стане супер вкусен. Досега за готвене съм използвала винаги бисерен ориз.
Моля за помощ за този ориз, че не пише нищо на опаковката - запържва ли се предварително, в какво съотношение вода- ориз се слага, става ли за фурна или е най-добре на котлон.
Благодаря предварително   bouquet

# 516
  • София
Купих от Лидл една "торба"  Simple Smile ориз "Басмати" и сега съм в чуденка как се готви, за да стане супер вкусен. Досега за готвене съм използвала винаги бисерен ориз.
Моля за помощ за този ориз, че не пише нищо на опаковката - запържва ли се предварително, в какво съотношение вода- ориз се слага, става ли за фурна или е най-добре на котлон.
Благодаря предварително   bouquet
Този ориз се накисваше предварително във вода за около 30 мин. После може да се приготви със зеленчуци. Аз нещо не можах да му свикна и отиде в боклука. Има много рецепти из Гугъл, виж нещо да си харесаш.

# 517
В ума ми са едни чушки бюрек на фурна с кашкавал, може ли линк, че да не ги съсипя, от кога им се каня  Heart Eyes

# 518
Скоро и бях питала за тях, Лабрекс подсказа.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=707118.msg24685575#msg24685575

# 519
  • София
Страхотно изглеждат тези чушки! Тъкмо се чудех какво да готвя  Peace

# 520
  • софия
Страхотно изглеждат тези чушки! Тъкмо се чудех какво да готвя  Peace
От както чопи пита за тях 2 пъти ги правя. Много вкусни. Само е малко връткаво докато изпечеш и изчистиш чушките.

# 521
С моцарела ли ги правиш или с кашкавал?
У нас не е на почит моцарелата...

# 522
  • софия
С моцарела, но щом не харесвате сложи си кашкавал. Босилекът много им върви. Може да сложиш повече от листенце.

# 523
Привет
става ли за готвене сметана за готвене /растителна/, която е била замразявана?

# 524
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Купих от Лидл една "торба"  Simple Smile ориз "Басмати" и сега съм в чуденка как се готви, за да стане супер вкусен.

басмати се вари. не се пече.
вари се само със сол. към него се сервират ястия със сос.

ето така например

Общи условия

Активация на акаунт