БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 440
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
  • Мнения: 30 930
Имам праскови и искам да направя някакъв сладкиш с тях. Моля за рецепта.
Този е много хубав и спокойно можеш да замениш сливите с праскови. Изпробвано  Simple Smile
Скрит текст:
http://hranatazadushata.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html

http://pomoravka1.blogspot.ca/2014/08/kolac-sa-breskvama.html
превод на рецептата (от нет-а)
за тестото-500гр.брашно,2 яйца,250 мл.прясно мляко,100мл.олио,30гр.мая,1с.л.захар,1ч.л.сол.
Замесва се тесто и се оставя да втаса
400гр. праскови се обелват и режат на половина.
Прави се смес от 2с.л.захар,2с.л.кафява захар,ванилия
Тестото разточвам на 7-8мм.и вадя кръгове с чаша 10см.
Редя в тава с хартия парче тесто и в/у него леко да се застъпват парче праскова увалена в сместа от захар.И пак тесто,праскова,тесто,праскова.
Оставям пак да втаса в тавата и пека на 180 градуса първо без фолио после слагам фолио
Оставям за 15 мин. и обръщам в/у чиния
Поръсвам обилно с пудра захар

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 04:11 от zvanche

# 586
  • София
  • Мнения: 12 248

Имам праскови и искам да направя някакъв сладкиш с тях. Моля за рецепта.

Ще ти напиша рецептата, защото ми го дава като рекламен и няма да можеш да отвориш. Много е лесен и бърз. Става с всякакъв вид плодове, праскови, череши, вишни, кайсии, сини сливи.
Пай с вишни/праскови
Скрит текст:
125 г меко масло
10 с.л. захар
9 с.л. брашно
1/2 ч.ч.прясно мляко
3 бр яйца
ванилия, галета за поръсване
повече от 1/2 кг плод
Работи се с миксер и всичко се разбива много добре. Отгоре поръсваш добре с галета и редиш плътно нарязаните плодове. Прасковите в случая на филийки, ако са череши една до друга, плътно.
Пече се на 160-170 градуса за около 30-35 мин.

# 587
  • Мнения: 19
Здравейте.Вчера реших да направя фунийки..............Та направих тестото от 2 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч. ч. кисело мляко,1/2 чаена лъжичка сода ,1/2 ч.ч. олио и около 700 гр брашно.
Изпекох аз  фунийките ,след 2 часа направих крема,но от пакетчета  на Йотис (пудинг ванилия).Докато е още горещ крема ги напълних.От снощи са във хладилника ,но са твърди. ooooh!
Къде сбърках?В хладилника ли трябваше да са или не? Стоят едни сухи......... Tired
Ще се радвам ,ако ми кажете къде съм сбъркала.
Лек и усмихнат ден.  bouquet

# 588
  • Мнения: 603
Здравейте. Имам един леко индиански въпрос, но за първи път ще готвя шкембе чорба  Mr. Green  Купих телешко шкембе от месарница, замразено беше, снощи го оставих в хладилника да се размразява, та след малко ще готвя, но как да разбера дали е почистено? Четох из нета по темата, че тези, които се продават по магазините са почистени и готови за готвене.... На мен ми мирише леко, ама то май няма начин да не мирише. Някой съвет при готвенето му? Избрала съм традиционна рецепта от интернет с прясно мляко.

# 589
  • Мнения: 2 152
Почистено ще да е
Само го измии добре,давай по рецепта и докладвай

# 590
  • Varna
  • Мнения: 356
Здравейте! Моля, дайте идеи за приготвяне на свинско контра филе, но месото да не стане сухо. Вчера питах, обаче никой не ми отговори. Рових из нета, но нищо не можах да си харесам.

# 591
  • Мнения: 7 779
Здравейте! Моля, дайте идеи за приготвяне на свинско контра филе, но месото да не стане сухо. Вчера питах, обаче никой не ми отговори. Рових из нета, но нищо не можах да си харесам.
а ако ти дадем рецепти и не ги харесаш и тях какво правим  newsm78
може да ги метнеш на Бонго. той ще им намери точното място и рецепта  hahaha

# 592
  • под тепетата
  • Мнения: 11 287
И аз купувам от месарница, но не е идеално почистено. С остър нож стържа под струя вода. Трябва да е много бяло. Зорно си е , ама като иска Асан да яде баница... Купувам дамар, телешки.
  Може да го наръсиш и с малко сода и тогава да стържеш.

# 593
  • Мнения: 2 152
Подозирам, че дори е сварено - в 90% от случаите замраеното шкембе е варено или полусварено и няма какво да му се чисти

# 594
  • Мнения: 603
И аз купувам от месарница, но не е идеално почистено. С остър нож стържа под струя вода. Трябва да е много бяло. Зорно си е , ама като иска Асан да яде баница... Купувам дамар, телешки.
  Може да го наръсиш и с малко сода и тогава да стържеш.
Хм, не знам как трябва да изглежда точно, има една част която е тип като с власинкинпл мъхеста, пробвах с ноща да стържа , май нищо не става. Все пак ако нещо не е махнато от нещата които трябва да се почистят проблем ли е? Ще се прецака ли? Точно го слагах в тенджерата под налягане и сега като прочетох май ще продължа да го щавя  Mr. Green

# 595
  • под тепетата
  • Мнения: 11 287
Никога не ми е било полусварено, макар и замразено купено.Сурово си е.
 Мъхнатата част трябва да е много бяла, не кафеникава. Ако нищо не излиза при стържене, приемам че си е почистено. Непочистено не съм яла ( варила), но сигурно мирише повече от нормалното за шкембе  Mr. Green

# 596
  • Мнения: 22 867


..Хм, не знам как трябва да изглежда точно, има една част която е тип като с власинкинпл мъхеста, пробвах с ноща да стържа , май нищо не става.

Малко за разликите:

Скрит текст:




# 597
  • под тепетата
  • Мнения: 11 287
Ще ме командировате май за шкембе утре - да посрещна мъжо от риба  Mr. Green

# 598
  • Мнения: 603
Никога не ми е било полусварено, макар и замразено купено.Сурово си е.
 Мъхнатата част трябва да е много бяла, не кафеникава. Ако нищо не излиза при стържене, приемам че си е почистено. Непочистено не съм яла ( варила), но сигурно мирише повече от нормалното за шкембе  Mr. Green
Готвя вече, каквото стане, не можах да остържа, имаше едно парче с жълтеникаво кафяв мъх-власинки, изхвърлих го. Сега го сварих в тенджерата под налягане. Продължавам и ще докладвам после. Дано да не се отровиме тука ако не съм го почистила  Mr. Green

# 599
  • Мнения: 2 152
Споко! Няма да се отровиш.
Едно време на Графа, вляво от Раковска по посока на канала, имаше към истински шкембеджийници. Правеха разкошно шкембе и това ни беше любимото място сутрин.
Та там се носеше една история в едната шкембейджийница - от най-стария готвач.
Още по Царско Царят пробвал от тяхното шкембе и страшно го харесал. Извикал Царят готвача си и му казал, че иска същото шкембе...
Отишъл оня в шкембеджийницата и иска "тайната" на рецептата и майсторът го накарал първо да каже как той го приготвя за Царя и оня му обяснил как го вари, реже, какво слага и т.н.
Майсторът рекъл - а нещо не пропусна ли. Готвачът - ами преди това хубавооо го чистя и измивам.
А, ама ти го миеш...
Та извода - не трябва да е перфектно изчистено и измито - губи си вкуса ...


Браво на Лабрекс, запасила се е със снимки на шкембетата - това не ми е идвало на ум ... Вземам си бележка

Общи условия

Активация на акаунт