БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 299
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Имам тъп въпрос  Embarassed В дъното на хладилника открих кори за баница на които срокът за годност е минал. Видимо са си съвсем наред, мога ли да ги използвам?

# 721
  • софия
Имам тъп въпрос  Embarassed В дъното на хладилника открих кори за баница на които срокът за годност е минал. Видимо са си съвсем наред, мога ли да ги използвам?
Ако няма нухъл между тях, аз биг ги ползвала. Нали ще минат през огъня.

# 722
Даже четох някъде , че след като се "избие" маслото може да се претопи, за да му се изпари съвсем водата, но така и не разбрах как точно става. А и реших да не задълбавам чак толкова, и без това го ползвам само за печива. Домашното масло има специфична миризма , не е като купешките, без мирис и вкус, но у дома естествено не се хареса и го ползвам за сладкарски цели.

Абе, тва си е т.нар. "гхи" - пречистено масло (всички са луднали от индийската кухня).
Много лесно се прави.
Маслото се слага в съд и се загрява, но не да се пържи, а да се разтопи и да се загрее доста. В този момент остатъците от млякото и другите неща се отделят, падат на дъното. В този момент аз го оставям ей така да си се стегне и отделям чистото масло, а другото го ползувам за някаква вкуснотия ...
Други прецеждат, пак загряват и т.н., ама откъде време за толкова играчка ...
И без това си е вкусно - забравим да ти кажа, че винаги му слагам малко солчица, че иначе си стои малко безвкусно..

# 723
  • София
Благодаря, zvanche. Ще ги тестваме  Wink
И пак въпрос: правих корн догс по тази рецепта и понеже съм бяла птица забърках цалата доза панировка без да отчета че моите наденички са само 6 Embarassed Сега имам доста панировка..... какво мога да я правя? Мога ли да я прибера в хладилника за утре, например? Или трябва обезателно днес да я използвам?

# 724
Благодаря, zvanche. Ще ги тестваме  Wink
И пак въпрос: правих корн догс по тази рецепта и понеже съм бяла птица забърках цалата доза панировка без да отчета че моите наденички са само 6 Embarassed Сега имам доста панировка..... какво мога да я правя? Мога ли да я прибера в хладилника за утре, например? Или трябва обезателно днес да я използвам?

Нямаш никакъв проблем да оставиш панировката в хладилника и да я ползуваш утре.
Аз лично бих поразредил и бих направил палачинки, защото тестото много се доближава по това на т.н. панкейкс (американска палачинка) ... Ама това пак утре сутринта ... Най-много да добавя още едно яйце ..

# 725
  • София
Много ти благодаря, Батето със сопата ! Точно и аз си мислех дали не биха се получили някакви палачинки с някоя добавка Hug Ще прибавя и аз едно яйчице утре и ще пиша като как са били приети палачинките!

# 726
Чудесно!

# 727
Здравейте   bouquet
Може ли да споделите изпитана рецепта за паниран камембер  newsm78
Пробвах в един ресторант и искам да опитам да го направя у дома. има ли някакви трикове за да не се разтича  Tired

Благодаря ви предварително  Rolling Eyes

# 728
Моля за помощ, спешно трябва да направя сладки,  рязани с формички, но нямам рецепта
какви сладки?Меденки, линцери или други?

# 729
  • София
Здравейте   bouquet
Може ли да споделите изпитана рецепта за паниран камембер  newsm78
Пробвах в един ресторант и искам да опитам да го направя у дома. има ли някакви трикове за да не се разтича  Tired

Благодаря ви предварително  Rolling Eyes
Брашно - яйце - галета/натрошен корнфлейкс. Няма да се разтече, камембера си има твърда коричка. Пържиш в маслена баня

# 730
Преди да го оваляш в браш ото леко го овлажни

# 731
# 732
Имам въпрос за зелен фасул. Няколко пъти го готвих така: бланширам в подсолена вода и после го пържа във фритюрник за кратко. След това го ядем с млечно чеснов сос. Чудя се дали да го замразя суров, бланширан или след като го изпържа?

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 21:40 от Анонимен

# 733
  • под тепетата
Бланширан, изстуден,отцеден и подсушен 

# 734
  • София
Добре де моля ви обяснете ми какво представлява тая маслена баня. Толкова рецепти ги пропускам само защото няма представа що за чудо е това.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт