На море в Гърция 2014 - IX

• 56 393
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте дами,

за първи път се включвам, въпреки че следя второ лято всички теми свързани с Гърция. Mr. Green

Темите са страхотни, възхищавам се на постоянството ви по необятната тема Гърция.

Не съм ходила никога на море в Гърция, но тази година съм го решила..тръгваме на 14ти септември - двамата с мъжО - с кола и пари - и ще си търсим хубаво място за около 6-7 дни. Не искаме голяма шумотевица..предимно плаж, секс и релакс Simple Smile Насочила съм се към Ситония, без да имам конкретна представа къде точно там..

И тук ще бъда много много благодарна ако дадете мнението си относно хубавите местенца и плажове там. Най големия ми ужас са морските таралежи..чувала съм много страшни неща на тая тема, затова ако ме ориентирате къде ги има и къде ги няма ще ми помогнете много.

Предварително благодаря!  bouquet

# 736
Извинете, нямаше ли публикуван сайт с храните в Гърция, които да опитаме или бъркам нещо?

# 737
Eos,
добре си се насочила Simple Smile след 14 ще бъде празно, така че не се притеснявай за места за настаняване. Ще видиш хубавите плажове на Ситония спокойни и пусти.
Около 10-и започват да затварят бийч-баровете, но не всички - поне докъм 20-22-09 има и достатъчно работещи.
За таралежите - избявайте скали и каменни кейове, това е всичко; морски таралежи на пясък не ходят.
Има минимален шанс да случите лошо време, което е малко тягостно на морето, но надали Simple Smile

Плажове, които заслужават внимание, за мен:

на западния бряг
- Калогрия
- Агиос Йоанис
- Лагомандра
- Лас Бандидас
- Тристиника

на източния бряг
- Каламици
- Скала Сикия (пет малки залива с различни имена)
- Ахлади
- Портокали
- Кариди (там не съм ходила, но такова е всеобщото мнение Simple Smile) и Фава
- Лагониси
- Трани Амудия

Подробности, картинки, настаняване и всичко останало ще намериш на 1-ва страница.

# 738
  • София
Аз бих добавила и Ковиу, на мен поне този плаж ми е голяма слабост  Heart Eyes
http://www.visitsithonia.gr/2011/05/koviou-beach-nikiti/

Като изчетох списъка на Параход, се усетих, че в известен смисъл Ситония ми липсва  Rolling Eyes
Еос, ще ви хареса!

# 739
  • София
Параход, благодаря ти за бързия отговор   bouquet
бийч-баровете са ми последна грижа Simple Smile
важното е да има слънце и чист плаж, аз съм заредена с няколко чиклита и много настроение Simple Smile
Почти съм сигурна че ще си намерим безпроблемно място за спане, ще поразгледам плажовете, които препоръчваш и ще изберем местенце Simple Smile
 Sunglasses

# 740
Важното е да имаш наум, че почти всички най-хубави заливи са извън населените места

Предвид, че сте млади хора и ниския сезон, аз бих избрала за база някое от по-оживените градчета/селца и оттам щъкане по плажовете ...

# 741
  • София
Здравейте гръцки пътешественици.
Влизам с питане, като концепцията ми е крайно неизяснена.Изключително нещастна съм, защото се оказва, че на Ситония и Амолияни, където и да изпратих запитване за периода 02.09-09.09, всичко е заето. В bookinga почти същата история.Погледнах Парга(все още й се чудя) и Пелион. Харесах място за настаняване в Агиос Йоанис, близо до плажа Папа Неро. Питането ми е към посещавалите този регион, много ли е бурно морето през септември и дали не е по хладно,предвид, че е малко по открито? Дали чисто климатично е подходящо (ще бъдем с двете деца, едното от които бебе), а предвид факта, че района е нещо средно между планина и море се чудя дали температурите няма да са по ниски? Знам, че понякога е на късмет, но ще се радвам на включване!
И последният ми въпрос е има ли някакви забавления за деца, като обществени детски съоръжения или нещо друго?

# 742
  • София
Контесата, аз не съм отсядала, но сме ходили на разходка там: дали ще е бурно морето през септември нямам идея - миналата година лятото също беше ужасно /е, не чак като тазгодишното/, но водата беше топла /до началото на септември, не вярвам след това бързо да изстива/. На мен не ми направи впечатление да е по-хладно от други места в Гърция. За забавленията не мога да помогна, с моето дете не търсим такива, дано се включи Пипилота_Ментолка, която беше отсядала в Папа Неро.

# 743
Контесата,
на западния (вътрешния бряг) е по-топло, а морето е гладко като огледало, винаги тихо и топло. Но там пък плажовете не са толкова атрактивни.
В Аргаласти, общинския център, има голяма, оградена детска площадка, както и на калдъръмения градски площад децата могат да си търчат необезпокоявани от коли (а вие да ги наглеждате от ресторантите).
Когато ние бяхме преди 2 г., в покрайнините на града имаше и едно открито заведение, където ходеха предимно тийнейджъри, но разполагаше с голяма поляна, люлки и надуваем батут, безплатен за клиентите на бара.
Но Аргаласти се намира във вътрешността. Ние бяхме в едно село на морето на 4-5 км оттам и ходехме всяка вечер на "социален живот".
Там са и големите супермаркети, медицинския център. Другите са малки селца, в които някъде има детски площадки, някъде не, но други развлечения не очаквай, мястото е бая умряло, в добрия смисъл да думата, де Grinning

# 744
За Коринос някакво мнение, резервирали сме за първите дни на септември, хотел и бунгала Денис, в букинг отзивите са задоволителни,  но ако има някой от първо лице да сподели, или поне за мястото- какво и къде има за гледане, пък и за снимане ... че с тази страст фотографията първо за това мисля

# 745
  • софия
Таис, какво е китрон?

# 746
  • София
Kitron/Citron, изписва се и в двата варианта.
Китронът е дърво, от семейството на лимона. От листата му се прави питието китрон, като ликьор, но не съвсем. Има три вида китрон, в зависимост от градуса.

Напитката е характерна за Наксос, има силен аромат и специфичен вкус  Simple Smile
А музеят-дестилерия, който ние посетихме, е същият, за който говори и Мат Барет:
www.greektravel.com/greekislands/naxos/citronphotos/index.htm

# 747
  • София
Туцка, Параход, много благодаря за информацията Hug. Беше ми изключително полезна Wink
Значи продължавам да размишлявам, а и винаги може да изместим почивката с една седмица за средата на септември Wink

# 748
Здравейте гръцки пътешественици.
Влизам с питане, като концепцията ми е крайно неизяснена.Изключително нещастна съм, защото се оказва, че на Ситония и Амолияни, където и да изпратих запитване за периода 02.09-09.09, всичко е заето. В bookinga почти същата история.Погледнах Парга(все още й се чудя) и Пелион. Харесах място за настаняване в Агиос Йоанис, близо до плажа Папа Неро. Питането ми е към посещавалите този регион, много ли е бурно морето през септември и дали не е по хладно,предвид, че е малко по открито? Дали чисто климатично е подходящо (ще бъдем с двете деца, едното от които бебе), а предвид факта, че района е нещо средно между планина и море се чудя дали температурите няма да са по ниски? Знам, че понякога е на късмет, но ще се радвам на включване!
И последният ми въпрос е има ли някакви забавления за деца, като обществени детски съоръжения или нещо друго?

В края на юни бяхме в Агиос Йоанис. Наистина, уникални плажове (особено Плака), но не бих повторила Пелион. Изключително ме натовари пътят Twisted Evil  45 км (от Волос до Аг.Йоанис) ги пътувахме 2 часа Twisted Evil Много съфорумки харесват полуострова ,но аз някак си не го почувствах като мое място.  Самото селце е уникално малко, хареса ми, но няма развлечения за деца. Може да се отиде до съседни места, но поради голямата денивелация и тесни пътища малките разстояния като километри се изминават за безумно за тях време Twisted Evil

# 749
  • Варна
Не съм включила всички места, които посетихме, че ще трябва да изпиша още толкова мат'рял
http://olivemuseum.com/olive-photos.html#prettyPhoto

Абе пиши бе човек!!!
Бъди сигурна , че има кой да те чете.

Общи условия

Активация на акаунт