На море в Гърция 2014 - IX

• 56 392
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
dalina, супер!!

Става ли да ти копи-пейстна едно пространно лично съобщение, което пратих на съфорумка само преди седмица-две. Тя също се е запътила към Наксос, и каквото писах на нея, ще ти е от полза и на теб, надявам се.

Само да предупредя - ние рибни неща не ядем никакви, мноого мразим, та от тази гледна точка няма как да помогна. Но пък хапвахме много навън и в списъка имам куп таверни, от които сме останали доволни  Simple Smile

Може ли и на мен, плс
  bouquet

# 661
  • София
dalina, супер!!

Става ли да ти копи-пейстна едно пространно лично съобщение, което пратих на съфорумка само преди седмица-две. Тя също се е запътила към Наксос, и каквото писах на нея, ще ти е от полза и на теб, надявам се.

Само да предупредя - ние рибни неща не ядем никакви, мноого мразим, та от тази гледна точка няма как да помогна. Но пък хапвахме много навън и в списъка имам куп таверни, от които сме останали доволни  Simple Smile

Може ли и на мен, плс
  bouquet
Защо не направо тук,ще е полезно за много хора Simple Smile .

# 662
  • София
WASP, пратих, с пожелание да отидете скоро  Hug

Тафи, защото е цял ферман, с изброени селца, плажове, заведения, няма нищо поетично в него.
Сякаш наистина е по-удачно да пращам дългото инфо на лични, за да не товарим темата  Simple Smile

# 663
  • Пловдив
Ето тук ще бъдем:
https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%9B%D … ref=page_internal

Те са 2 къщи. Едната е с 3 спални - 150 лв, другата с 2 - 100 лв.
Хубаво е, че във всяка стая освен спалнята има и допълнително легло, за деца.

Обаждахме се и тук, но цените им са по високи. http://vili-argonafti.hit.bg/ZANAS.htm

Може би трябваше да уточня, че къщата е за няколко смемейства. Ние сме компания с деца и много ни хареса, че хем има ние къде да седнем и да хапваме и пийваме, хем децата къде да шуреят. Simple Smile
На снимките не се вижда, но жената каза, че в голямата къща (където ще сме ние), отзад имало и друга кухня където си имало котлони, микровълнова, кафе машина, посуда и т.н.

Изглежда много добре и нашата компания си търсим нещо подобно.А близо ли е до плажа,вие за кога резервирахте?

Жената по телефона каза, че е на 100 метра от плажа. Ние ще ходим от 20,09 за три нощувки. Надявам се времето да е подходящо за плаж.
Ще дам отзиви след това.

# 664
Бяхме на почивка в Гърция края на юни и началото на юли за пръв път. Съжалявам , че сме си губили времето на бълг. черноморие толкова години. Първо отседнахме в Александропулис за 5 дни в х. Санта Роза до плажа. Като че ли там няма да повторим, но си има своето очарование.
После бяхме на Тасос - Астрис, хотел Аериа.
Очаровани сме от Тасос. Страхотни плажове , невероятна вода и усещане за море, аромат от планината на смола. Обслужването е поне 2 пъти по-добро от българското. Цените на Тасос са също по-ниски , отколкото на Александропулис.
Последния ден преди да тръгнем надойдоха много туристи. Юни месец е страхотно на Тасос, юли става пренаселено.
Благодаря за информацията и за подкрепата!

# 665
  • Пловдив
Може ли някой да ми препоръча хотел 4 или 5 звезди ол инклузив на Халкидики /без значение кой ръкав/, но да е с добри отзиви за храната.

Ще се радвам и на препоръки за местенце с добра кухня  в Керамоти.

# 666
Обожавам Гърция...Разкажете повече за островите, ако някой е останал очарован?!...Аз съм била само на Крит, Тасос и малкият остров Христа /най-южният остров, по-близко до Африка, отколкото до Европа, безлюден, стига се дотам само с ферибот от Петра, о-в Крит...Извънземен пейзаж, абсолютно като всеки тропически остров, неземна красота, все едно си на Карибите/...и бих се върнала отново и отново по същите места...Напоследък Италия ми поизмести Гърция, но не я изтри...

# 667
Каринче,
какъв е този остров Христа? Би ли разказала повече? Аз знам, че най-южният гръцки остров е Гавдос... да нямаш превид това (оф, едвам го намерих!)

Иначе доста острови са обсъждани в темата, едно 30-40 сигурно имат, и всеки един е запленил някого (дори друг да не е).

П.П. Разгледах снимки от Хриси, направо е тропически!!! Не е типичният гръцки пейзаж, въпреки че в различните части и архипелази има бая разнообразие на ландшафти и климати.

# 668
  • София
Обожавам Гърция...Разкажете повече за островите, ако някой е останал очарован?!...Аз съм била само на Крит, Тасос и малкият остров Христа /най-южният остров, по-близко до Африка, отколкото до Европа, безлюден, стига се дотам само с ферибот от Петра, о-в Крит...Извънземен пейзаж, абсолютно като всеки тропически остров, неземна красота, все едно си на Карибите/...и бих се върнала отново и отново по същите места...Напоследък Италия ми поизмести Гърция, но не я изтри...
Да не би да имаш предвид Хриси айлънд, до който се стига от Иерапетра на Крит?

# 669
Каринче, по кое точно време бяхте на Крит ? Ако е в края на септември разкажи, моля те малко повече.

# 670
Да, точно този остров имам предвид, момичета, запомнила съм погрешно името му, извинявам се, за което...Наистина е място, от което не ни се тръгваше, нищо не показваше, че си в Европа...Божествено, и то меко казано!!!...
...Ще прочета коментарите ви, голяма пътешественичка съм и ви чета с особен интерес отдавна, а отскоро и се регистрирах...Знам, че тука има момичета, които много знаят и пътуват /и Параходчето е една от тях/...Много са ви ценни съветите и изразените лични впечатления, поне за мене...Човек няма нито физическа, нито финансова възможност да бъде навсякъде, но пък иска да знае от хора, които вече са били там...Така, че ви благодаря от сърце за споделеното!!!

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 21:22 от Karinche

# 671
  • София
Karinche
Наскоро споменах за този остров ТУК
Пост 399
Страхотно място, само превоза е твърде рехав....

# 672
violenza мисля, че съм чела добри отзиви за Курузо Вилидж на Касандра. Но лично не съм ползвала нито един. Отдавна скъсахме с инклузива  Laughing

# 673
  • София
Крусо вилидж е 3 *. Била съм там преди 4 год. и ми хареса, но не е луксозно. Може би violenza трябва да се насочи към Сани на Касандра или Антемус на Ситония.

# 674
Каринче, по кое точно време бяхте на Крит ? Ако е в края на септември разкажи, моля те малко повече.

Беше преди две години, за три седмици, през юни...Резервацията беше от Германия, на много добра цена, за двама души, само нощувки, плюс самолетен билет и трансфер от/до хотела за около 960 евро общо... В доста добри, просторни студиа, с отделна спалня с тераса и с кухня и хол, отново с тераса, огромна ...На брега на морето, всички с изглед към море...Имаше и хубав басейн и ресторант на входа на хотела...Близо и до столицата, на около 15 км източно от нея...Помня, че в селището имаше прекрасни пекарни, с много вкусен хляб, в супермаркетите пък всеки ден имаше пресни сокове от портокал за 1 евро/литъра и пиех само това, вместо вода...Ходехме до столицата им...Има си автобуси на главният път, до който трябва да се повърви и срещу 1-2 евро се пътуваше до Ираклион...Единствената екскурзия, която си направихме на място, беше до този фантастичен остров Хриси...Първо се отива до Йерапетра, т.е. прекосихме острова от север на юг, едно много приятно селище /там бил сниман филма "Зорбът, гъркът"/, с много места за хапване и пийване покрай морето, чисто, подредено, красиво...Оттам хванахме ферибот и за около 1-2 часа /не помня точно/ се стига до този приказен остров...Там има само един ресторант и нищо друго...На място разбрахме, че всеки желаещ може да остане да нощува, стига да си носи сам палатка или изобщо някакъв начин за спане...Доколкото помня, фериботите пристигаха към 11-12 часа на обяд и отпътуваха обратно към 16 часа и после чак на другия ден, отново по същата схема...т.е твърде кратко време за престой там...Обещахме си, един ден да се върнем на Крит, но на юг, в Йерапетра и всеки ден да ходим на плаж на това райско място, /дори и с преспиване за по една нощ поне/...сравнимо за мен, единствено с Карибите...бял пясък, прозрачно море...едни интересни растения, нещо средно м/у дърво и храст, там можеш да се сгушиш и да се уединиш...Всеки се свря под някой храст... Simple Smile...Няма нужда да носиш чадър...Не знам, дори не мога да го опиша с думи, много е различно и красиво от всичко в Европа...Този остров е всъщност в Либийско море, т.е. близо до Африка...Нас, рядко нещо може да ни захласне и впечатли, но за този остров често се сещаме, най-доброто място, на което е стъпвал кракът ми в рамките на Европа!...Но и мене само природата може да ме изуми и впечатли, никакви истории и камънаци...Така, че всеки търси различни неща по време на своята почивка, аз намерих точното...този остров, и изобщо Крит е място, където бих се върнала с най-голямо удоволствие!!!...Хареса ми много и храната им, сравнително евтина, чуден зехтин, домати, зеленчуци, вкусно месо, риба, която си беше скъпа...Но и не случайно там има най-много дълголетници...Спокоен живот, сиртаки, чисто и топло море, узо, изгарящо слънце...Дори надникнахме и в местната кръчма...все едно бях в сцена от филма "Зорбът, гъркът"...Архаични старци, почернели и набръчкани, но с много живот в очите, жадно захапали лулите, с броеници, които сякаш отброяват безвъзвратно отминалото време, мирише на узо, тамян и портокали...и усещаш как времето там е спряло завинаги...Дори се смеехме, че тук часовник не ти трябва...Едно безвремие в забързания ни свят!!!...Не ни се тръгваше от това спокойствие!!!...Мечтая си един ден да живея на подобно място, откъснато от света, скучно, спокойно, диво, където цивилизацията все още не е нагазила и унищожила истинските неща в живота, които прочетох в очите на старите местни, само там, на острова...Особена атмосфера има Крит...Усетих я...и бих я изживяла отново, и отново...Обичам такива места, където часовниците спират...

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 00:20 от Karinche

Общи условия

Активация на акаунт